Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
J

joli1

Гостин
Златни времиња на дпне комунистичка, македонците под камшик, косоварите аристократија.

Ако не идеш на позив на партијата, леташ од работа, автобуси препуни за контрапротести и комитски вечери, тоа беше тој јак патриотизам и колективна свест.

И на крај како и секое комуњариште, грујо си избега со кешот и не одлежа ден затвор.
da, da, kosovarite aristokratija, ne deka nikogas povekje privilegii nemale albancite otkolku sega, ama ajde, so komunjarce plateno da palamudi po forumi i socijalni mrezi sto da se ocekuva.

nego, kaj se milionite sto grujo gi ukrade, zasto go sudevte za drzaven mercedes, ahahhahaha.

da ne zaboravime kako izgleda i zboruva intelektualnoto krilo na sds, nezavisnite gragjani nesendvicari

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.064
Поени од реакции
4.106
Еј најако ќе биде сега Грујо кога ќе долета на аеродромот пречекан со зурли и тапани па копита северни има крв да промочат, се си иде баш онака како што посакував УЧК ропство бугарски кур и капак на се Грујо се враќа како херој... боооо :LOL:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Зошто не и двете?
Pa ne samo da se vrati doma amnestiran tuku kako iden premier. Malce nelogicno mi e da bide premier i vo isto vreme SDSM da ostani na vlast.
Dosusa Ti si vo VMRO, mozi znaes nesto obicnite smrtnici sto ne znaat, kako za cvrstina na betonot na primer i takvi interni raboti sto ne se za sekoj da gi znae, onaka informacii od ne tolku javen karakter ;)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Pa ne samo da se vrati doma amnestiran tuku kako iden premier. Malce nelogicno mi e da bide premier i vo isto vreme SDSM da ostani na vlast.
Dosusa Ti si vo VMRO, mozi znaes nesto obicnite smrtnici sto ne znaat, kako za cvrstina na betonot na primer i takvi interni raboti sto ne se za sekoj da gi znae, onaka informacii od ne tolku javen karakter ;)
Груевски да биде премиер на Северна Македонија? Не е толку глуп, таа амбиција е за ликови како Мицкоски и Апасиев. :D

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.025
Поени од реакции
6.152
Груевски никогаш нема да се врати во државава, реално ако некој треба да го амнестира Груевски тоа е западот кои сакаат да си ја тргнат мувата од капата.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.155
Поени од реакции
5.745
На кој простор има право,
кои граници може да ги помине,
кои нови светови може да ги освои?
...
И дали воопшто го сака тоа?
Сите оние луѓе кои му беа блиски,
а кои никогаш повеќе нема да ги види.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Груевски да биде премиер на Северна Македонија? Не е толку глуп, таа амбиција е за ликови како Мицкоски и Апасиев. :D
Posledno kolku sto znaev ti niti bese saren revolucioner, niti levicar tuku aktiven clen vo VMRO i armirac na beton( ne nesto posebno kvaliteten i strucen vo oblasta ).
Ostavi blagonadeznite levicari da mi ja otklonat dilemata. Gi citam po mediumite, a bogami i tuka ko popareni se, eden kup meminja izlegoja, a ne mi e jasno zosto pa stvarno me interesirase sto e za niv poloso. Gruevski da se vrati amnestiran, cist ko solza ili SDSM da ostani na vlast. Tie vo dvata slucai ebani se, no vo koe scenario ke bidat poke ebani ili pomalce, barem spored niv :cautious:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
da, da, kosovarite aristokratija, ne deka nikogas povekje privilegii nemale albancite otkolku sega, ama ajde, so komunjarce plateno da palamudi po forumi i socijalni mrezi sto da se ocekuva.

nego, kaj se milionite sto grujo gi ukrade, zasto go sudevte za drzaven mercedes, ahahhahaha.

da ne zaboravime kako izgleda i zboruva intelektualnoto krilo na sds, nezavisnite gragjani nesendvicari

Тетовче, реално косоварите не биле аристократија ама на големо земаа сила баш во негово време, Грувески како свесен политичар требаше да знае што следува после него и дека со самото тоа што го остава Дуи на исто рамниште и не проба да му најде алтернатива во албанскиот блог со што ќе ги ослабеше е негов кикс. Во 2011 се случи скопско кале, тоа беш прв чекор на покажување на сила која требаше да заврши како онаа во 97 во твое Тетово и Гостивар, вистински патриот тогаш растураше коалиција и бараше нови избори и никогаш повеќе не коалицираше со дуи. Најголемата загуба ќе беше ако сдс владееше 4 години со дуи но тоа ќе им беше последно како што им и сега, но тогаш вмро беше јако, народот исто така беше сплотен и мислам спремен на нова реприза од 2001, можеби тогаш и ќе имавме држава. Се согласувам јас дека македонизмот реално тогаш ги живее најубавите години но прашањето со Албанците беше рак рана која еве не изеде а Груевски беше тој што требаше да најде лек, за тоа беше избран а имаше една деценија да најде лек. Наместо тоа му се отвори апетитот заедно со братучедите да го лапне секој добар бизнис, да се украде се живо и секој кој бараше одговори на овие прашања со Албанците да се тргне настрана, еве каде не донесе таа политика.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.183
Поени од реакции
5.397
И на крај како и секое комуњариште, грујо си избега со кешот и не одлежа ден затвор.
Наброј имиња од 3 комуњари кои избегале од Македонија, онака, со полни џебови...благодарам.

Ако се 3 многу, наброј барем 1...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.025
Поени од реакции
6.152
Наброј имиња од 3 комуњари кои избегале од Македонија, онака, со полни џебови...благодарам.

Ако се 3 многу, наброј барем 1...
Убијчите на Ченто, Брашнаров, Шатев ќе ја носат (нашата земја) во светла иднина, привилегирана класа од 45 ди 90, привилегирани од 91 до денес, жртвите и тогаш беа националисти и небањати кои сакаат обединета македонија, денес нивните наследници исто небањати вмрони кои денес не ни бараат обединета македонија само извинување и почит и тоа не го добиваат, е како бе може ова да биде држава? особено со зачинетото дивеење на албанците и присвојување на државата и ненормални искомплексирани услови од бугарија. Јас како Македонец од Македонија ми е срам од оваа држава, а веќе тој срам еволуира во омраза.

Kajgana Shop

На врв Bottom