Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Kutivce

Find Pretty Womans in your town for night
Член од
7 септември 2016
Мислења
42
Поени од реакции
13
Имобилајзерот е ресетиран. Штом вергла нормално, акумулаторот ќе тера уште (колку зависи во која состојба бил пред тоа). Не знам нешто повеќе за ова Рено, ама може и друго да се ресетирало (ако акуто било скроз на нула) како на пр.радиото, ЕКУ-то со некои поставки и сл.
Испадна дека од празен акомулатор е „појдена“ бензиската пумпа и на бензин кога е ладен моторот не пали....кога пробав околу 14ч на сонце....директно запали на плин...А акомулаторот е наполнет и е во добра кондиција :) Али за в зимо треба нов дефинитивно

Член од
20 јануари 2023
Мислења
379
Поени од реакции
509
Испадна дека од празен акомулатор е „појдена“ бензиската пумпа и на бензин кога е ладен моторот не пали....кога пробав околу 14ч на сонце....директно запали на плин...А акомулаторот е наполнет и е во добра кондиција :) Али за в зимо треба нов дефинитивно
Што мислиш под тоа „појдена“ бензиската? Расипана, прегорена ? Нема логика од низок напон да прегори. Пак изгледа, ако е проблемот воопшто до неа, дека треба нејзино ресетирање, или ке проработи и самата по некое време, така да не брзај со набавка на нова.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.649
Поени од реакции
42.204
И мене ми нема логика, да не ти изгорел некој осигурач провери или реле некое.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.760
Поени од реакции
39.694

Се работи за Пасат Б6, колата е без наслон за рака. Дали знае некој дали е изваден наслонот, или фабрички е без наслон. И дали во ваква ситуација како што е на сликата може да се додаде фабрички наслон?

Член од
11 април 2018
Мислења
208
Поени од реакции
61
Здраво
Имам корса д 1.3 дизел 2006. Веќе две недели осеќам како да губи сила при мала брзина пример од прва во втора, втора во трета односно кога ќе сменам во помала брзина како да ја губи силата и да се мачи додека не заземи, така не праеше претходно.
Забележав дека и потрошувачката на гориво е зголемена во гратска за 30%.
Матичниот мајстор се сомнева во некоја дизна.
Совет дали проблемот да го барам само во дизните или може да биди и друго.

Не сум искусен шофер, и затоа прашувам

Член од
6 април 2014
Мислења
5.089
Поени од реакции
6.455
Што е финтата со овие Ц3ќиве се продават многу брзо.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.269
Поени од реакции
15.382
Здраво
Имам корса д 1.3 дизел 2006. Веќе две недели осеќам како да губи сила при мала брзина пример од прва во втора, втора во трета односно кога ќе сменам во помала брзина како да ја губи силата и да се мачи додека не заземи, така не праеше претходно.

Кај мене така правеше на 1.9 ради филтрите за воздух и нафта, иако беа сменети пред 10-11 месеци, т.е. нецела година

Голема шанса има и ЕГР вентилот да ти е запушен, а ако го немаш блокирано те чека ччистење на цела усисна грана

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.521
Здраво

Napravi diagnostika prvo. Dizni ne se sigurno a toj majstoro od maticen odpisigo. Ili DPF ili egr. Toe najcest problem. Mozno e i MAF senzor ama za da se znaj odi prvo diagnostika. Pisi od koj grad si ke te upatime kaj nekoj dobar.

Член од
20 јануари 2023
Мислења
379
Поени од реакции
509
Здраво

Ко што ти рекоа претходно, ЕГР, ДПФ, МАФ (по тој редослед) може да е и некој филтер ако не се скоро мењати. И нема што на памет да ти прогнозираат дизна и сл, комп. дијагностика ке каже, ако е дизна и осреден софтвер за дијагностика ќе каже колку % е неисправна, температура, колку исфрла на различни обртаи и сл.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.109
Поени од реакции
1.247
ако зборуваме за C3 1.6 HDi според мене е подобро

Kajgana Shop

На врв Bottom