Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе ја однесеме темата у оф-топик, ама не можам а да не се сложам у ова. Кај нас македонците мислам дека ова многу ни ѕвони у глава од 2001 наваму, затоа што видовме дека политиката е ку.ва и денес ќе гинеш а утре они ќе си вртат бизниси, Соравија, Телеком, фешти, коктели. Истото ќе бидне и таму.во војните има многу задкулисни игри што ние не ги гледаме, а ни пак војниците ги гледаат. Затоа Пригожин се осеќаше изневерено и предадено, исто и многу украинци. Војската не знае ништо, само обавува наредби. И да си реално доброволец за некој да ти ја крои судбината во некакоја канцеларија, не вреди.
Србите им срушија повеќе авиони, преку 20 на НАТО кога сме веќе таму, а србите капитулираа затоа што не сакаа да бидат Афганистан. Иначе НАТО немаше никаква шанса копнено да влезе без големи загуби. Таа трета фаза беше превара...целта им беше инфраструктура, хидроцентрали, и терор постојан со бомбардирање.Ги гледам украинските канали, полни се со снимки од експлозијата во Москва, од десет различни агли, куп снимки, па си велам ако нека видат што е демократија а не како кај нив медиумски мрак, кутрите не смеат ништо да објават. А што се однесува до радоста од експлозијата ме потсеќаат на србите кога на америте им срушија еден авион, па тоа труби, па тоа ора, а ваму...
Zarem od tenk tolkava golema eksplozija?
Наведено е дека користеле HE 125mm гранта не би ме изненадило, ако евентуално имале и некоја кутија со муниција со нив тоа може да е дополнително, не знам само што правеле цела екипа на едно купче, уште па не изгледа ни дека е утврдена позицијата, ваљда се спремале за некоја ноќна операција ама и тоа све се договара пред да искочиш на терен.Zarem od tenk tolkava golema eksplozija?
Ги гледам украинските канали, полни се со снимки од експлозијата во Москва, од десет различни агли, куп снимки, па си велам ако нека видат што е демократија а не како кај нив медиумски мрак, кутрите не смеат ништо да објават. А што се однесува до радоста од експлозијата ме потсеќаат на србите кога на америте им срушија еден авион, па тоа труби, па тоа ора, а ваму...
Испаѓа дека за џабе изгинале десетици илјади војници во таа фамозна контраофанзива во Харков кога од толку јак артилериски оган, Украинците не можат ни ранетите да ги евакуираат. Јас искрено предвидувам овде повлекувања на Украинците до Оскил и Купјанск, а градот верувам дека ќе го бранат јако како Бахмут.Situation on northeastern front: the Russian Army made new advances south of Lyman Pershyi reaching the town of Syn'kivka where clashes with the Ukrainian Army are taking place. Moreover, Russian Army also made some advances around the towns of Kyslivka and Kotlyarivka as a result of the positional battles.
The Russian advances, despite not being significant yet, are taking place in an axis in which Ukrainian Army has a lack of human resources and are not enough to stop it. As a result of it, the Head of Kupiansk military district announced the beginning of evacuation procedures in a large area if the combat continues to aproach the Oskil river.
Прегледај го приврзокот 387121