Како Киев, Одеса и сите поголеми градови во почетокот на 20ти век биле со доминатно руско население и потоа се направил геноцид врз Украинците и станале доминатно со украинско население?Украина и украинците кои беа под ропство на СССР/Русија и на кои им беше извршен геноцид со Холомодорот, имале руски карактер и култура, и биле еден народ.
Ова како ние со бугарите муабетот, един народ.
Добро осмислена бајка, мора да се каже.
Имаш статистики официјални, еве и википедија вели дека :
In the beginning of the 20th century, Russians were the largest ethnic group in the following cities: Kiev (54.2%), Kharkov (63.1%), Odesa (49.09%), Mykolaiv (66.33%), Mariupol (63.22%), Luhansk (68.16%), Berdyansk (66.05%), Kherson (47.21%), Melitopol (42.8%), Yekaterinoslav(Днипро е ова ама секако го знаеш тоа, пратиш историја) (41.78%), Kropyvnytskyi (34.64%), Pavlohrad (34.36%), Simferopol (45.64%), Feodosiya (46.84%), Yalta (66.17%), Kerch (57.8%), Sevastopol (63.46%), Chuhuiv (86%) ?
Одеса до пред Холдоморот најбројно население се русите, после Холомодорот Евреите се најбројни и руси и украинци веќе се приближно и веќе кога удараат германците во В2В најбројни стануваат украинците. Овој град до пред В2В е апла руски карактер и култура, па и после тоа.
Ме интересира твое мислење врз историски факти. Немора да ми филозофираш за денес, денес за мене добар дел од овие градови се украински и украинците со право си ги бранат зашто се нападнати ама ме интересира од каде смислен геноцид за да после геноцидот најбројни да се украинците во поголдем дел од овие градови? Гледам следиш историја па затоа ме интересира.