Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Форумов е пример преполн русофилија и руска пропаганда, чинам толку русофили на м2 нема на руски форуми. И тоа трае кај нас 10тина години, од славните денови на Грујо до сегашните случувања во Украина. Истите луѓе, истите приказни и муабети.
не биди скромен, има и русофоби еве ти и уште неколку, добро можеби сте платени ама русофоб си русофоб нели?

Македонија како прозападно ориентирана држава, е дел од западни сојузи, трговски партнер со западни земји, земја во која 90% од инвестициите се од Германија (оската на западот), и живее на кредити од западот, па тебе ти е чудно зашо немаме кремлин тв? Интересна работа.
Може да речеш дека Македонија е окупирана од западот ама дека е прозападно ориентирана тешко.
Прозападно е само во главите на северџганите и останатите стрвинари.
Инвестициите се мотивирани од профит-интерес а не од љубов, така беше до сега или нешто се изменило?
Бидејќи ги следиш финансијските работи, во чии раце се северџганските банки и колку пари за една година изнесуваат од Македонија?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Украинците се борат против нацистите за да постојат како народ и држава, тие си ја бранат својата територија. Тебе ти се повраќа од тоа?

Не ти се повраќа од рускиот наци окупатор кој ги бомбардира цела година и им врши геноцид под наративот дека истите не постоеле како народ?
Тебе тоа не ти смета, ама ти смета тоа што украинците си бранеле територија?
Мнго се расфрлаш со зборви на кои не ти баш најпознато значењето, поднамали малку.

Што е ова според тебе, нацизам - фашизам или нацифашизам?
Што е забраната на Достоевски и ....светски класици, тоа е претпоставувам атлантска демократија.....

@Zlatikevichius чекате да му вратам па да ме банирате пак? :icon_lol:
Навистина Zlatikevichius што чекаш, не плачи како ... не ја врѓај интелигенцијата на останатите членови и нема да те терат таму кај што те тераат.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Истите тие раководни лица признаваат дека уште од почеток на конфликтот, НАТО ги ограничувал во употребата на воена сила. Инаку дека имало грешки, имало во поглед на неорганизираноста при премините каде што се случиле заседите и најголемите жртви. Но не е лага дека АРМ на крај по сите падови се справи со сите терористи, а тортата на шлагот беше со Арачиново со проценки дека биле заглавени од 300 до 1000 учкари. Но дури и тогаш добивале нашите генерали закани и повици да не употребуваме прекумерна сила. Ама ете ти коњ северџански ќе измислуваш дека НАТО се вмеша заради нашата неумешност, а терористите до интервенцијата беа наполно згазени.
Кога ги НАТО ограничувал во употреба на сила? На почетокот или на крајот кога се бомбардираше арачиново? Ова малце онака појасни го ако можеш.

Знаеш колку жртви од заседи имавме? Знаеш каков пронашај беше првото влегување во арачиново? Тие "грешки" знаеп колку жртви однесоа? Од кај се информирате бе вие, од штабот?

И уште една работа. Зошто уште на почеток на конфликтот Западот не дозволи на другите да ни даваат оружје, па дури и се закани и на истата Украина со проруска власт? Зошто мислиш дека терористите, т.е. учките немаа помош, кога ја имаа цела дури? Па дури има и потврдени случаи каде што им фрлале контејнери со хеликоптер. А и истото УЧК година дена пред војната имаше тренинзи од НАТО?
Кому се нато закани? На Украина? Какви филмови сте гледале не ми е јасно.

Потврдени случаи контејнери им фрлале, учк вежбале со НАТО? Да не ги тренирал Џо Бајден? :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Со кој зборам и јас.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.581
Поени од реакции
5.305
Ако е ОТАН=САД тогаш, ДА, информирај се за турнејата на Кондолиза Рајс во тое време меѓу другото и на Украина.
Имаш скромни знаења од тој период ама затоа имаш голема желба да тресеш глупости.

П.С.
Постои радарски запис за “чудни“ летови на УСА хеликоптери на релација Косове-Македонија, а за кои е подоцна утврдено дека носеле контењери со “текстил“ за борците на слобода сегашните зелени.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.535
Поени од реакции
9.421
Кога ги НАТО ограничувал во употреба на сила? На почетокот или на крајот кога се бомбардираше арачиново? Ова малце онака појасни го ако можеш.

Знаеш колку жртви од заседи имавме? Знаеш каков пронашај беше првото влегување во арачиново? Тие "грешки" знаеп колку жртви однесоа? Од кај се информирате бе вие, од штабот?

Потврдени случаи контејнери им фрлале, учк вежбале со НАТО? Да не ги тренирал Џо Бајден? :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Со кој зборам и јас.
Ако овие работи не ти се познати тоа не е некоја трагедија, може мал си бил во тој период ама барем не се резили да се контрираш бадијала, остај ти фрле, пендо и останати просератори што серат на платени емисии.
Не мора да бидеш експерт за да сфатиш колку е сатот, најбизарно беше што му даваа рокови на безбедносните сили од типот "Имаш толку сати или денови оваа акција да ја завршиш," па побогу во арачиново не мораше ни да се влегува, сами се наместија, доволно беше само да беше опколено да нема нов дотур на храна, со тек на време сами ќе се изеда меѓу себе. Каква е таа војна со рокови имаш толку време да го поразиш противникот, јас ќе се борам како сакам и колку сакам долго.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.794
Поени од реакции
6.235
2001 никаде не стоеше западот зад терористите, ниту им даваше тенкови, ниту војници, ниту артилерија, ниту логистика.
Ne si ti glup zatoa sto ne znaes, glup si zatoa sto prifakas da liferuvas vakvi nebulozi sto se navreda za Makedonskiot narod.

A I da ne znaes, mozes da se informiras, ne bese toa pred 200 godini, seuste ima i dovolno pisan material, a bogami I zivi svedoci. Primer, deka ARM prethodno bese "reformirana" poradi toj zapad, deka generali sto bea protiv toa, bea penzionirani poradi toj eban zapad, deka misijata na ON bese trgnata od granica so Kosovo (koe togas bese pod celosna kontrola na Zapadot) za da se ovozmozi protok na uckite... Pa se do mesanje na toj eban zapad vo poveketo akcii na armijata I na kraj nasa kapitulacija (ili kako I da si ja vikate) I instalacija na teroristite vo Vlada koja veke 20 godini I eba majkata na drzavata.
Sto na kraj, neminovno I ke ja izgubime , za nasa zal...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.558
Поени од реакции
35.353
Они редовно идат со истата наратива: Америте ни ја направиле државата, без нив немало да сме постоеле. Како да не гинеле толку наши претци, како да не се бореле... А кога ќе дојде муабет за последната војна, редовно уиде америчката прича: Сме имале шанса, сме ја испуштиле затоа што не нѐ бивало за ништо. Нема врска што Америте работеа со Шќиптарите против нас, што ги вооружуваа, беа со нив како инструктори и како борци/офицери... Нема врска што на крај со автобуси ги вадеа и што не натераа од победена војна да потпишеме капитулација со рамковниот.

Имбецили упм.

A I da ne znaes, mozes da se informiras, ne bese toa pred 200 godini, seuste ima i dovolno pisan material, a bogami I zivi svedoci. Primer, deka ARM prethodno bese "reformirana" poradi toj zapad, deka generali sto bea protiv toa, bea penzionirani poradi toj eban zapad, deka misijata na ON bese trgnata od granica so Kosovo (koe togas bese pod celosna kontrola na Zapadot) za da se ovozmozi protok na uckite... Pa se do mesanje na toj eban zapad vo poveketo akcii na armijata I na kraj nasa kapitulacija (ili kako I da si ja vikate) I instalacija na teroristite vo Vlada koja veke 20 godini I eba majkata na drzavata.
Sto na kraj, neminovno I ke ja izgubime , za nasa zal...
Знам дека за изродите е џабе, нема да прочитаат а и да прочитаат тоа ќе биде само за знаење како подобро да лажат.
Но за сите други за кои не е касно, на вакви муабети во вакви прилики секогаш линкајте ги Сведоштвата на генералот Петровски:

СВЕДОШТВА 2001
Панде Петровски

Автоматски споено мислење:

Од хуманитарен аспект ако НАТО се умеша ќе се десеткува популацијатаа на земјава, така да не лупајте глупости...идиоти ненормални.
Имбецили.
И само една забелешка: во спомнатото сценарио нема да се десеткува популацијатаа на земјава туку дали 10% ќе останат.

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Ако овие работи не ти се познати тоа не е некоја трагедија, може мал си бил во тој период ама барем не се резили да се контрираш бадијала, остај ти фрле, пендо и останати просератори што серат на платени емисии.
Не мора да бидеш експерт за да сфатиш колку е сатот, најбизарно беше што му даваа рокови на безбедносните сили од типот "Имаш толку сати или денови оваа акција да ја завршиш," па побогу во арачиново не мораше ни да се влегува, сами се наместија, доволно беше само да беше опколено да нема нов дотур на храна, со тек на време сами ќе се изеда меѓу себе. Каква е таа војна со рокови имаш толку време да го поразиш противникот, јас ќе се борам како сакам и колку сакам долго.
Напредувате полека, тоа барем е добро.

На почеток со пропаганда го лажевте народот дека талибанците имале тенкови од америка, ама како идат годините ќе испадне калашниковите и опремата им биле од рускиот пазар.
Добро како што сте камелеони вие веќе и навивате за терористи и сепаратисти во војната во украина, така да не би ме изненадило ништо.

Побогу викаш во арачиново не морало да се влегува, одма се познава дека си сериозен стратег. За тоа и сега сме вакви што сме.

Нам ни беше се оставено за сами да се справиме, конфликтот беше опишан како конфликт на државните сили со криминални групи и тоа траеше бајаги време, се до заглавувањето во селото.

Онака да те прашам, дали имаш идеја колку време траеше конфликтот и сите срања од почетокот до повлекувањето на терористите во арачиново?

Од хуманитарен аспект ако НАТО се умеша ќе се десеткува популацијатаа на земјава, така да не лупајте глупости...идиоти ненормални.
Вакви прогнози само во штабовите на вмро има. Ама тоа е.

Што може да се очекува од ликови кои пишеа дека Русија влегува да ја ослободува Украина и дека народот им се придружува во каузата.

На крај испадна демолирана 1/4 од држава и нов геноцид врз украинскиот народ под рускиот наци наратив дека украинци не постојат. И тоа се слави на големо од македонските русофили.

И тоа се слави на големо од македонските русофили.
Пардон, од русофилите на територијата на македонија, не знам дали сте македонци пошо најголем дел од вас не излегоа на попис.

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.231
Поени од реакции
9.845
Вакви прогнози само во штабовите на вмро има. Ама тоа е.

Што може да се очекува од ликови кои пишеа дека Русија влегува да ја ослободува Украина и дека народот им се придружува во каузата.

На крај испадна демолирана 1/4 од држава и нов геноцид врз украинскиот народ под рускиот наци наратив дека украинци не постојат. И тоа се слави на големо од македонските русофили.
Колку ти е дневница, ако има добра пара и ја би јадел гомна пред цел македонски народ можеби за голема пара...ај кажи жити кариера?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.106
Поени од реакции
12.682
Колку ти е дневница, ако има добра пара и ја би јадел гомна пред цел македонски народ можеби за голема пара...ај кажи жити кариера?
Мислиш дека ќе ти каже, па да му го земеш лебот ?

Ако на сиромашен човек му дадеш риба, си го нахранил за само еден ден.

Ако сиромашен човек го научиш да лови риба, си го нахранил за цел живот.

Продадените души не се типови на луѓе кои се расположени и заинтересирани за да учат било што, затоа и се нарекуваат продадени души, го продаваат тоа што не го заработиле, туку со кое се родиле, односно тоа кое им било дадено.

Слично како и ѓубрињата од луѓе наречени политичари кои до денешен ден го продаваат тоа што не е нивно, како во Македонија, така и во Украина, така и во целиот свет.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.498
Поени од реакции
13.761
Овие со америчките пари место да работат против руско влијание, несвесно работат против нато влијание.

И после американците се бунат кај им отишле парите, па они сами ја наместија оваа најнекомпентентна влада во Македонија.

Едино Украина има поулава влада од нашата, ама и тоа ќе им се удри од глава.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Се е завера за просечниот русофил, сите се платени, сите се сатанисти, сите се внуци на Сорос. :icon_lol:

Толку сте едноставни, што не е ни чуднл вака што ве манипулираат. Добро понекогаш ве носат на екскурзии како еден ваш колега овде.

Еве декстер не знае главата кај му е од милионите светски завери кои се коваат против него. Ништо чудно да нема излезено од страв од дома неколку години.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.106
Поени од реакции
12.682
Овие со америчките пари место да работат против руско влијание, несвесно работат против нато влијание.

И после американците се бунат кај им отишле парите, па они сами ја наместија оваа најнекомпентентна влада во Македонија.

Едино Украина има поулава влада од нашата, ама и тоа ќе им се удри од глава.
Тоа е точно, но прашањето е:

Кога ќе им се удри од глава ?

Во Виетнам американските демократорско-слободарски и пред се` воено-профитерски крвожедници си поставија свој некомпетентен човек Нго Дин Дием за претседател на Јужен Виетнам во 1955 година, за кого и самите американци си велеа дека е кучкин син, но сепак е нивен кучкин син, потоа му направија атентат во 1963 година, па си поставуваа други уште понекомпетентни нивни кучкини синови на неговата јавна функција и си продолжија со својата валкана игранка се` до понижувачкото повлекување од Сајгон дури во 1975 година.

Тоа беа 20 (ДВАЕСЕТ) години агонија за виетнамскиот народ исполнети со крвопролевање и уништување на нивната родна татковина. Што и да им беше дадено - читај: позајмено, односно дадено како долг кој ќе треба да го вратат - им беше наплатено со крв и уништување минимум 10 (ДЕСЕТ) пати поскапо.

Тоа е предолг временски период исполнет со агонии, ужаси и патешествија за еден народ, да се чека уште толку години додека на американските демократорско-слободарски и воено-профитерски крвожедници да им се случи повторување на Сајгон од 1975 година во Украина и на Балканот, е предолг временски период.

Украинците заслужуваат да живеат во анти-фашистичка, анти-нацистичка и пред се` неутрална Украина, исто како и балканските народи, а тоа ни треба денес и засекогаш, а не за 20 (ДВАЕСЕТ) години од сега и да потрае едвај неколку месеци како што беше во Македонија после 1944 година, или помалку од 10 (ДЕСЕТ) години како што беше после 1991 година.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom