Баш така,само што мене не ми се допадна Духовите од Марс, најверојатно дека очекував хардкор хорор а беше далеку од тоа сепак не беше така лош. Селото на проколнатите е многу морбиден филм и заслужува место во хорорите од Карпентер иако по квалитет е зад неговите врвни остварувања.Prince Of Darkness, него го изумив, одличен
In the Mouth Of Maddnes го немам гледано, али после ова баш ќе го земам да го гледам
Доста во филмовите ги има користено Donald Pleasence (актер кој ми има оставено впечаток на свештеник во борба против сатаната-лик подготвен за егзорцизам во секое време) и Ku*rt Russell.
Филм од истиот режисер кој ми се допадна беше и Духовите од Марс, како и Селото на проколнатите. Мислам дека било кој да се изгледа од овој режисер, нема утка...во спротивно ќе ви здосадам со набројување на сите негови филмови поединечно
Оригиналот од 1960 год. повеќе ми се допадна, не дека беше којзнае колку страшен ама ми се виде некако покомпактен, а и имаше две-три прилично језиви сцени. У целина интересно нискобуџетно хорор филмче ( и двата си ги викам цело село затруднело:pos2. Од Карпентер освен овој, The Thing и Halloween ги имам изгледано и се стварно врвни,а другите негови филмови, нормално од твоите препораки низ темава:helou:Баш така,само што мене не ми се допадна Духовите од Марс, најверојатно дека очекував хардкор хорор а беше далеку од тоа сепак не беше така лош. Селото на проколнатите е многу морбиден филм и заслужува место во хорорите од Карпентер иако по квалитет е зад неговите врвни остварувања.
добри хорор филмови кои ги изгледав оваа недела:
Clockwork Orange
Epic Failдобри хорор филмови кои ги изгледав оваа недела:
Clockwork Orange
Сосема солиден хорор (добар) има одлична оцена на ИМДБ за еден хорор филм, истиот е составен од неколку кратки приказни. Мене лично ми се допадна.Последен што го гледав Trick 'r Treat . За малку ќе беше одличен хорор , но не е лош.
:icon_confдобри хорор филмови кои ги изгледав оваа недела:
Clockwork Orange