- Член од
- 1 октомври 2022
- Мислења
- 302
- Поени од реакции
- 586
Немаш ни таква немаш никаква змија затоа си толку гневна има полно луѓе на форумов што можат да ти помогнат.Имам друго, змија нејкам да видам
Немаш ни таква немаш никаква змија затоа си толку гневна има полно луѓе на форумов што можат да ти помогнат.Имам друго, змија нејкам да видам
Ти си ѓаволНемаш ни таква немаш никаква змија затоа си толку гневна има полно луѓе на форумов што можат да ти помогнат.
Јас на многу места низ овој подфорум од самиот почеток зборувам дека светите книги содржат хиероглифи на Мајсторот и потребно е да се знаат за да се дешифрираат нештата....од овој коментар произлегува едно прашање: Дали се светите писанија резервирано место во Рајот(или како се се нарекува по писанијата),или истите се само поттик за делување и размислување за човека во насока на еден исполнет и мирен живот(и после животот)?
...btw,низ историјата пристапот до информации и сознанија за одредени теми бил многу тежок,затоа луѓето со таков ексклузивитет биле означени како мудри и паметни
...но денеска секој ги има(или може да ги има)информациите за помалку од една минута...што не значи дека сме попаметни нели?
Остај другите што зборат, ниту прашањето ниту одговорот не се надвор од темата.Ај да одговорам кратко на твоето прашање, оти малку сум револтирана од дрскоста на Хепта што ме нарече дека сум неверник, а и да не бидеме веќе надвор од твојата тема.
Јас сум душа во времето.
Мозокот почна да ми врие....умот сега мисли дека ангелот со клучот од бездната е ѓавол...Остај другите што зборат, ниту прашањето ниту одговорот не се надвор од темата.
Може ли за момент да помислиш дека си време во душа?
Времето да е помало од душата.
Стај вредност за времето,пример 1 година со 12 месеци или 12 зодијаци и тие се во кружно движење.
Кругот да е во тебе-душата, а не ти-душата во кругот-времето
Пробај и види како за умот е не разбирливо да биде душата поголема од времето,како умот да е врзан во времето!
Како пишува за ѓаволот!
1. Потоа видов како од небото слегуваше ангел, кој што го имаше клучот од бездната и голема верига во раката своја:
2. го фати змевот, древната змија, која што е ѓаволот и сатаната – и го врза за илјада години;
3. потоа го фрли во бездната и го заклучи, ставајќи печат врз него за да не ги лаже веќе народите до завршувањето на илјадата години; по ова време тој треба да биде пуштен за малку време.
7. А кога ќе се навршат илјадата години, сатаната ќе биде пуштен од затворот свој,
8. и ќе излезе да ги лаже народите по четирите краишта на земјата, Гога и Магога, и да ги собере за војна: бројот нивни е колку морскиот песок.
Иако ја однесов темата на крајот од писмата, не е ништо поразличнно и од битие.
Само таму се користат други термини и на пинаков начин се опишува.
Кој е ѓаволот?Не брзај, не е умот,тој е само повлечен од ѓаволот и затворен заедно со него.
А од кај ти е заклучоков, небитно што е прилично...погрешен?Сеуште никој не кажува или неодгатнал кој е ѓаволот што дели на сатанистите знак на десната рака и на челото?
Читав и не видов дека некој кажа кој или што е ѓаволот, дали е Сатанаил како што ти зборуваш собрано од Гностиците, различно е Луцифер и змијата...?А од кај ти е заклучоков, небитно што е прилично...погрешен?
Хепта душо...не гледам причина да бидеш толку загрижен што некој тука на темава се напнува...ако знаеш, одговори, кажи...ако не, тогаш не се рчкај без везе.Читав и не видов дека некој кажа кој или што е ѓаволот, дали е Сатанаил како што ти зборуваш собрано од Гностиците, различно е Луцифер и змијата...?
Човек е ѓаволот, кој е, ако треба да го распнеме... Не гледам одговор ...
После неколку страници се уште гледам прашање кој е ѓаволот, а не што е...
Само се напнувате околу верувањата... Без потреба.
Еве пар грешки во твојот допис, цитиран од мене:Читав и не видов дека некој кажа кој или што е ѓаволот, дали е Сатанаил како што ти зборуваш собрано од Гностиците, различно е Луцифер и змијата...?
Абе „ќе биде“ ајде...Еве пар грешки во твојот допис, цитиран од мене:
- сатанистите веќе се одлучиле да му се поклонат на ѓаволот, така да ѓаволот нема потреба да ги жигосува, оти веќе се негови,
- ѓаволот не жигосува, туку ќе жигосува од него „благословениот„ намесник, познат како „антихрист„, по чиј налог ќе бидат жигосани сите народи, кои ќе му се поклонат (на антихристот) и кои ќе го прифатат и признаат за свој „бог„ и „спасител„.
- жигосувањето ќе биде изведено на десната рака и на челото, на начин кој ќе биде познат во „последните времиња„. Модели за тоа жигосување веќе постојат, во реално време.
И најбитното: Сатанил (ангелот херувим) е Луцифер (Светлоносец), односно Луцифер е ѓаволот (диаволос=клеветник/дволичник), оној главниот, „шеф сале„, кој ги командува останатите ѓаволи.
Ти не си никаков репер за тоа какви теми се отвараат тука бидејќи немаш никаков интерес за верувањата и религиите во Македонија и пошироко... доаѓаш вака и нафрлаш нешто, ме заморуваш и тагнуваш со глупости и бегаш во играчница да си играш игрици...Хепта душо...не гледам причина да бидеш толку загрижен што некој тука на темава се напнува...ако знаеш, одговори, кажи...ако не, тогаш не се рчкај без везе.
Знам дека ти е тешко што си сам на форумов, што немаш компањон телемитски за да си прајте моабети и такве ствари...ама немој нас да не подбуцнуваш.
Алф си отвара убави теми, па кој сака нека пушта мозок у погон..како и да е, тој што чита има потреба навистина малку да подразмисли, а и да научи нешто.
939393
Провокатор, па нели знаеш кој е!Читав и не видов дека некој кажа кој или што е ѓаволот, дали е Сатанаил како што ти зборуваш собрано од Гностиците, различно е Луцифер и змијата...?
Престани со тој женски концепт на делување, на раскрсници да стоиш и да провоцираш.Знам
Луѓето тука велат дека знам кој е бидејќи не ја следам христијанската библија а со тоа сум рамо до рамо со ѓаолот... а само таму читам за ѓаволот и змијат демек дека се симболи на едно исто нешто... иако евреите имаат други толкувања, но вам тука не ви се битни евреите, битна е библијата и мкд преводот на еврејската тора....Провокатор, па нели знаеш кој е!
Престани со тој женски концепт на делување, на раскрсници да стоиш и да провоцираш.
Ѓаволот да не ти е макро?
Ова ти избегало да го цитираш... иако знам зошто ме прашуваш ти мене...Знам.
Ме прашуваш да ти кажам бидејќи не знаеш или ме прашуваш за да знаеш дали знам?
Да не чекаме 131 страна и да одговориме кој е!Можеби на 131-та страница ќе дојде оваа тема и ќе се најде јунак и ќе одговори директно кој е ѓаволот и дали симболот на ѓаволот е реално змија или христијаните и евреите сакаат да омаловажат луѓе кои веруваат дека симболот на змијата може да е нешто позитивно, а не зло...
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот ЗаконНе сум ти јас телемит, ниту ќе бидам.