Па ако претендираат да бидат светски полицаец, тогаш и те како се битни.Поентата е дека во твоево сценарио Русите се небитни, барем во однос на предавството од САД. Не треба ти никој да го фалиш и величиш, самото предавство од САД е поентата.
Конташ, поентата!
Се понатаму треба да следи појдуваќи од таа поента. Пошто САД нас не предадоа во реалност, во блиско минато, не само во твоето сценарио.
Па сега и ти претеруваш, водиме војна против нив и истовремено очекуваш да те спасуваат.Па ако претендираат да бидат светски полицаец, тогаш и те како де битни..
Не очекувам но на крај памет да ме спасуваат. Се видело нивното кон нас и пред да бидиме во НАТО, и под турско кога бевме, и Санстефано...Нивната политика не е ништо различна од Пакс Американа...Па сега и ти претеруваш, водиме војна против нив и истовремено очекуваш да те спасуваат.
Освен тоа мислам дека немаат амбиции да бидат „светски полицаец“, но би можеле да ни бидат пријатели и почесни партнери - кога би им дале шанса. На крај многу повеќе заеднички интереси имаме со нив, отколку со Пакс Американа.
Што е проблематичното за нас во Сан Стафано?Не очекувам но на крај памет да ме спасуваат. Се видело нивното кон нас и пред да бидиме во НАТО, и под турско кога бевме, и Санстефано...Нивната политика не е ништо различна од Пакс Американа...
Викаш дека сите Македонци во иста држава, во која што би биле 50% од населението, со конкуренција од Шопи и остали планинци е полош избор, од народ поделен во три држави, и во секоја е тешко малцинство?Eve ja kartata so ni ja sklopi Rusija...Ako nemas problem ti so ova, togas se izvinuvam ako te navrediv kako del od Bugarskoto malcinstvoПрегледај го приврзокот 379781
Da bidish siguren deka ke ne ostavea i ke bevme Makedonci.Викаш дека сите Македонци во иста држава, во која што би биле 50% од населението, со конкуренција од Шопи и остали планинци е полош избор, од народ поделен во три држави, и во секоја е тешко малцинство?
Зошто ќе ги прашаше некој дали ќе не остават, кога ќе бевме мнозинство во таа држава.Da bidish siguren deka ke ne ostavea i ke bevme Makedonci.
Pa i sega sme mnozinstvo...i??Зошто ќе ги прашаше некој дали ќе не остават, кога ќе бевме мнозинство во таа држава.
Џабе се овие објаснувања, луѓето не можат да се отргнат од лагите на македонската историографија. Најголемата грешка е што од мали нозе на децата им се ствара некоја претстава дека ние некогаш сме биле некоја држава која под низата неправди ја разделиле на неколку дела. Или глупостите од типот дека Александар е наш.Зошто ќе ги прашаше некој дали ќе не остават, кога ќе бевме мнозинство во таа држава.
Ништо. Моето прашање беше конкретно. Што злобно ни мислела Русија со тоа што сите нѐ сместила во иста држава (а не раздвоени, ко што нѐ оставил западот), и притоа сме биле 50% во таа држава. Како е тоа полошо од денешната ситуација?Pa i sega sme mnozinstvo...i??
Не може да биде тоа изговор во доба во која што сите информации, од буквално сите можни национални историски гледишта ти се достапни во 20 секунди.Џабе се овие објаснувања, луѓето не можат да се отргнат од лагите на македонската историографија. Најголемата грешка е што од мали нозе на децата им се ствара некоја претстава дека ние некогаш сме биле некоја држава која под низата неправди ја разделиле на неколку дела. Или глупостите од типот дека Александар е наш.
Ako sakas da zivees vo zemja so se vika Bugarija kako Bugarin, togas ne ti ni treba Rusija, mozis uste vednas da se pishish Bugar...Ништо. Моето прашање беше конкретно. Што злобно ни мислела Русија со тоа што сите нѐ сместила во иста држава (а не раздвоени, ко што нѐ оставил западот), и притоа сме биле 50% во таа држава. Како е тоа полошо од денешната ситуација?
Што има врска што јас сакам со ситуација од пред 150 години? Доволно време е поминато, за да може да го анализираме периодот фактолошки.Ako sakas da zivees vo zemja so se vika Bugarija kako Bugarin, togas ne ti ni treba Rusija, mozis uste vednas da se pishish Bugar...
Не ми беше тоа муабетот. Некој мислеше дека ќе се случи Крим и пола војска ќе дезертира при првиот налет, очигледно не се случи тоа. И сеа криво им е дека се бореле.Neka ginat be, koj mu brani
Ginea i Avganistanci, Sirijci, Iracani, Libijci, Srbi.....
Ne se Ukraincite nesto posebni. Ustvari posebni se ako gledas koj gi trebi ko voski, site prethodno amerikancite gi trebea. Toa e edinstvenata razlika, nisto drugo.
I aman ne mi priservaj so slovenski brakja, pravoslavni kurci palci. I grcite i bugarite se pravoslavni i veruvaj oko nema da mi trepni i eden sa ne ostani, i toa od Erdo kako slag na torta.
Несомнено полесно ќе поминеа, ама ќе станеа целосен вазал на Русија во стилот на земјите од Варшавски Пакт. Народи како нас најверојатно без никакви проблеми ќе ја прифатеа таа опција. Овие одлучно решија да се борат. И јас не очекував и бев изненаден ама очигледно волјата за борба била голема кај нив, и тоа Русите го потценија.poubavo ke bese da se predadea druze, vaka se poise i poise steta ke trpat a so toa i mnogu covecki zagubi.