Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.687
Поени од реакции
33.864
2 пат пробуваш да бидеш дрзок беспотребно. Полека малку, држи ниво, да не се спуштам доле на твое и за џабе да ја однесеме у друга насока дискусијата.
Вака надежен дечко изгледаше... Не знам што му стана. The dark side seems strong in this one. :unsure:

Полесно ти е да се убиеш од пишување глупости наместо да признаеш дека си паднал на евтина лага од ќењеф медиуми. :D
Откаде ова? Koи медиуми сум ги цитирал... Можеш да посочиш?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Никој не ве тераше да се повикувате на повелбата на обединетите нации. Ни Русија не се повикува на тој документ. Тоа на што вие се повикувате се дезинформации пласирани од кенеф медиуми. Инаку Руската федерација има еден куп аргументи со кои може да ја оправда специјалната воена операција. Нај битниот аргумент со кој РФ ја правдаше оваа воена операција на почетокот е ист како во Сирија а тоа е дека интервенира на барање на ДНР и ЛНР. Меѓутоа на некој овде ова му е многу сувопарен аргумент па затоа паѓа на петпарачки приказни за повелби на обединетите нации и слично кенеф информации.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.687
Поени од реакции
33.864
Кој се „повикува“ на било што?
Јас едноставно ја дискутирам Повелбата, во контекст на почетната изјава на Путин на почетокот на воената операција.

Толку не можеш да го свариш тој момент? Што навистина е проблемот?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
не знам што не ти е јасно, жртвите на Вагнер со затвореници и регрути се околу 15-20к. 3.2 fewer than ВСУ, кои имале 50к жртви. Тешко е точно да се знаат бројките, но отприлика тоа е генералната претстава. Вагнер 1 према 3 отприлика ги тепа. За секој вагнерец, 3 украинци.
Нема шанса Вагнер да има 20К жртви. Бајаги помалце се.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Јас едноставно ја дискутирам Повелбата, во контекст на почетната изјава на Путин на почетокот на воената операција.

Во која изјава Путин се повикува на конкретните членови од повелбата на обединетите нации? Имаш официјално видео или линк од владина страница каде е спомената таа изјава?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Само затоа што си незнајко и појма немаш дека во Повелбата на Обединетите Нации има член кој на државите победнички во ВСВ им дава за право да војуваат против нацизмот било каде и секаде. Практично воената операција во Украина е легална од тој аспект и на било кој независен суд ќе паднат во вода сите овие претстави за „репарација на Украина“.
Ова благе везе нема. Ама онака апсолутно никаква врска нема и не е точно. Непостоечка глупост.

Ама ако се повикуваш на Повелбата таму има членови што зборуваат за неповредливост на границите на членките на ООН. А не знам кој прави анексија на територија од туѓа држава.

Don’t make it worse than already is.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.687
Поени од реакции
33.864
Во која изјава Путин се повикува на конкретните членови од повелбата на обединетите нации? Имаш официјално видео или линк од владина страница каде е спомената таа изјава?
Аман! Барем едно десет пати ти повторувам дека ни Путин ни никој од РФ го нема кажано тоа.

Што треба повеќе да ти напишам за да прочиташ/разбереш?
Рандом лаици на нет си дускутираме дека тоа ќе се искористи од правен аспект.

Или не разбираш македонско писмо? Извини тогаш.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.051
Поени од реакции
9.411
не знам што не ти е јасно, жртвите на Вагнер со затвореници и регрути се околу 15-20к. 3.2 fewer than ВСУ, кои имале 50к жртви. Тешко е точно да се знаат бројките, но отприлика тоа е генералната претстава. Вагнер 1 према 3 отприлика ги тепа. За секој вагнерец, 3 украинци.
Еден спрема пет се у Бахмут а целоно гледано се од еден спрема пет до еден спрема седум па и повеќе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.687
Поени од реакции
33.864
Ова благе везе нема. Ама онака апсолутно никаква врска нема и не е точно. Непостоечка глупост.

Ама ако се повикуваш на Повелбата таму има членови што зборуваат за неповредливост на границите на членките на ООН. А не знам кој прави анексија на територија од туѓа држава.
Уф како Косово што не беше анексија на територија на туѓа држава, ама твоите западни го организираа и поддржаа тоа?
Кажи ми повеќе, те молам. Кажи и за неиспровоцираните воените напади врз Југославија, Ирак, Либија, Виетнам, Кореја, итн, итн, итн... Кои ебeни членови на Повелбата на ОН го дозволуваа тоа?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.646
Поени од реакции
42.196
Еден спрема пет се у Бахмут а целоно гледано се од еден спрема пет до еден спрема седум па и повеќе.
сеа вие попаметни од Пиригожин сте и повече знаете.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781

Аман! Барем едно десет пати ти повторувам дека ни Путин ни никој од РФ го нема кажано тоа.

Што треба повеќе да ти напишам за да прочиташ/разбереш?
Рандом лаици на нет си дускутираме дека тоа ќе се искористи од правен аспект.

Или не разбираш македонско писмо? Извини тогаш.
Сега значи јас сум ти крив што не си се потрудил да го прочиташ оригиналниот текст на повелбата на обединетите нации?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.687
Поени од реакции
33.864
Сега значи јас сум ти крив што не си се потрудил да го прочиташ оригиналниот текст на повелбата на обединетите нации?
Што ти посочувам а што реплицираш?
Каков проблем имаш во комуникација? Можам ли воопшто да ти помогнам (сакаш ли да ти помогнам) или подобро е да се откажам? :unsure:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Што ти посочувам а што реплицираш?
Каков проблем имаш во комуникација? Можам ли воопшто да ти помогнам (сакаш ли да ти помогнам) или подобро е да се откажам? :unsure:
За последен пат те прашувам, јас ли сум ти крив што не си го прочитал текстот на членовите од повелбата на обединетите нации па сега ти е срам тоа да го признаеш? Не ја шири дискусијата на непотребни муабети туку одговори ми кратко и јасно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Уф како Косово што не беше анексија од територија на туѓа држава, ама твоите западни го организираа и поддржаа тоа?
Кажи ми повеќе, те молам. Кажи и за неиспровоцираните воените напади врз Југославија, Ирак, Либија, Виетнам, Кореја, итн, итн, итн... Кои ебeни членови на Повелбата на ОН го дозволуваа тоа?
Хахах какво глупо резонирање на работиве имаш значи. Ја зашлака работата истресе глупост и сеа дај ќе свртиме на Косово. Тоа што ситуацијата со Косово е незаконска и ја крши Повелбата не го пере ова што го прави Русија. Темава е за Украина и за тоа дискутираме, дека нема апсолутно никаков основ некоја земја да анектира територија на друга земја со некој нацизам булшит аргумент што не постои никаде. Па уште и “твоите западни” небаре сум Баронот од Нојшванштајн замокот :LOL:

Ок е друже олабави, не сме во рововите кај Бахмут.

Kajgana Shop

На врв Bottom