Ingvar
MONAD
- Член од
- 28 март 2020
- Мислења
- 4.003
- Поени од реакции
- 9.318
Кој е непријателот, Украина или НАТО?Јас во моментов не гледам како Русија ќе избегне да добие смртен непријател на своите граници, вооружен до заби со најсовремено оружје.
Кој е непријателот, Украина или НАТО?Јас во моментов не гледам како Русија ќе избегне да добие смртен непријател на своите граници, вооружен до заби со најсовремено оружје.
Тоа секако ќе го добиеше, со или без војната, така? Украинската војска од Мајдан наваму забрзано се наоружуваше. Во Украина се водеше голема антируска кампања. Беше само прашање на време кога ќе почне да се споменува освојување на Крим од страна на Украина по воен пат. Крим е најважната работа во цела оваа војна. Затоа велам дека војната беше неизбежна, Путин одбра да удри прв. Види, оваа војна не му одговара на Русија, и не ја сакаа, но беа принудени да ја почнат. Затоа и кога је почнаа, беше млако, се обидуваа да избегнат цивилни жртви.Јас во моментов не гледам како Русија ќе избегне да добие смртен непријател на своите граници, вооружен до заби со најсовремено оружје.
Па не верувам дека ако одеше војната како што се надеваше Русија дека ќе добиеја смртен непријател. Они сакаа воен блицкриг како на Крим, распаѓање на украинската војска и панично политичко раководство спремно да потпише што и да им се стави пред нос. Со тоа претпоставувам сакаа да добијат признавање на Крим, уставни гаранции за неутралност, ограничувања на Украинската војска, широка автономија за Донбас со право на вето на битни работи, можда и Руски “мировници” во Донбас или други места и слично.Тоа секако ќе го добиеше, со или без војната, така? Украинската војска од Мајдан наваму забрзано се наоружуваше. Во Украина се водеше голема антируска кампања. Беше само прашање на време кога ќе почне да се споменува освојување на Крим од страна на Украина по воен пат. Крим е најважната работа во цела оваа војна. Затоа велам дека војната беше неизбежна, Путин одбра да удри прв. Види, оваа војна не му одговара на Русија, и не ја сакаа, но беа принудени да ја почнат. Затоа и кога је почнаа, беше млако, се обидуваа да избегнат цивилни жртви.
Па не напишав јас тоа. Напишав дека ако немаше војна секако ќе добие до заби наоружан непријател спремен да го нападне Крим.Па не верувам дека ако одеше војната како што се надеваше Русија дека ќе добиеја смртен непријател.
Koj uspeh majkata...Alal da mu e...Grad kolku Kriva Palanka cela godina go osvojuvaa be....hahaha....Golem uspeh za Ruskata armija...Sigurno nivnite predci vojnici i komandanti od Stalingradskata bitka se gordeat so niv od neboto, koga gi gledaat uspesite na nivnite sledbenici vo denesna Kriva Palanka, ovaj de Bahmut....."Бахмут Капут"
Прегледај го приврзокот 379122
До нова година Украина Капут, а до 2- 3 години и ЕУ Капут, САД Капут и НАТО Капут.
Многуполарноста е факт, ќе има денацификација секаде, а уште поважно и десатанизација на Западот.
Каква врска има големината на градот со тоа колку е тешко да го освоиш? Не мислиш дека е поважно колку војска има, како е утврден, каква е локацијата сама по себе?Koj uspeh majkata...Alal da mu e...Grad kolku Kriva Palanka cela godina go osvojuvaa be....hahaha....Golem uspeh za Ruskata armija...Sigurno nivnite predci vojnici i komandanti od Stalingradskata bitka se gordeat so niv od neboto, koga gi gledaat uspesite na nivnite sledbenici vo denesna Kriva Palanka, ovaj de Bahmut.....
Ne be ete, zatoa chestitav, ogromen uspeh...Alal da mu e na Ruskata Armija, go osvoi Bahmut ej... Grad koj ne go znaese ni onoj so beshe roden vo nego, go napravija da go znaat i 3 godisnite deca na eskimite na Aljaska...Каква врска има големината на градот со тоа колку е тешко да го освоиш? Не мислиш дека е поважно колку војска има, како е утврден, каква е локацијата сама по себе?
Врвна употреба на иронијата, морам да признам. После ко ќе те спичкаат по форумот, квичиш.Ne be ete, zatoa chestitav, ogromen uspeh...Alal da mu e na Ruskata Armija, go osvoi Bahmut ej... Grad koj ne go znaese ni onoj so beshe roden vo nego, go napravija da go znaat i 3 godisnite deca na eskimite na Aljaska...
Kvicham? Ajde ne zafrkavaj, od koga postoi forumov nemam stegnato na opcijata Prijavi, a sum dobival i zakani od eden gastarbajter deka ke plati lugje da me skinat...Taka da olabaj se....Jas toa so go pisham....Врвна употреба на иронијата, морам да признам. После ко ќе те спичкаат по форумот, квичиш.
Јас не сум гастарбајтер, и се обидувам да комуницирам нормално, ти се обидуваш да ми продадеш селска иронија.Kvicham? Ajde ne zafrkavaj, od koga postoi forumov nemam stegnato na opcijata Prijavi, a mi se zakanuval i so plakanje na lugje da me skinat,od eden gastarbajter redoven paljacho po temive....
Bato, ne rekov za tebe, eden drug paljaco, nemas vrska ti..Od kaj se najde povikan ne mozam da razberam ama ajde ke ti oprostamЈас не сум гастарбајтер, и се обидувам да комуницирам нормално, ти се обидуваш да ми продадеш селска иронија.
Некако соодветно заборави да спомнеш дека “другата страна” стави миљон луѓе под оружје! …од кои изгубија бар 300к до сега!Kvicham? Ajde ne zafrkavaj, od koga postoi forumov nemam stegnato na opcijata Prijavi, a sum dobival i zakani od eden gastarbajter deka ke plati lugje da me skinat...Taka da olabaj se....Jas toa so go pisham....
Ako za tebe i spored vas ruskoljupcite najjakata armija na svetot, godina i pol da se osvojuva grad kolku Kriva Palanka e uspeh, togas ne mozam da vi pomognam....