Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Сите религии се во основа исти за една работа, која е клучна за религијата. Гонети од стравот од смртта и од пропаѓањето на телото, измислиле двојник на телото, и го нарекле душа...
... и истите тие изградиле „ДУШЕВНИ“ болници???

П.С. Срамота пред волку луѓе да тресеш зелени

... и истите тие изградиле „ДУШЕВНИ“ болници???

П.С. Срамота пред волку луѓе да тресеш зелени
Аргументот ти е на ниво на Нескафе. Изгубив секаква желба да комуницирам со тебе. Побарај по форумот за Нескафе и неговата аргументација како ги броеле годините пред и после Исус. Тоа е негде и твоето ниво.

Аргументот ти е на ниво на Нескафе. Изгубив секаква желба да комуницирам со тебе. Побарај по форумот за Нескафе и неговата аргументација како ги броеле годините пред и после Исус. Тоа е негде и твоето ниво.
Психа: систем на човечка перцепција и размислување.
Душа: Денес ова често значи севкупност на емоции и ментални процеси кај луѓето.
Во оваа смисла, „душата“ е во голема мера синоним за терминот „психа“.
А не како ти што објаснуваш дека ДУШАТА е измислица на религијата.

П.С. Во ред е, не мора да комуницираме...

Сите религии се во основа исти за една работа, која е клучна за религијата. Гонети од стравот од смртта и од пропаѓањето на телото, измислиле двојник на телото, и го нарекле душа. За разлика од телото кое пропаѓа, душата станала неуништлива. Дуалистичкиот концепт на душа и тело, ghost in the machine, е основата на секоја религија, темелот на сите кули на бесмислици кои се граделе на него.
Она во што се разликуваат религиите е учењето за тоа што се случува со душата после смртта, а за тоа постојат два концепти. Едниот, да го наречеме западен, е концептот на рај и пекол, другиот источниот, е концептот на реинкарнација.
И кој концерт е точен?

Ок дај кажете јас не се разбирам многу ...
Значо по смртта никому ништо...све се измислици... поради страв од смрт?

Точно така, после смртта ништо. Животот е малку светлина помеѓу две бескрајни темници.

Навистина не треба да се има страв од смртта. Таа е интегрален дел од животот. Не може да има живот ако нема смрт и обратно :love:

Значи ни пекол,ни рај,ни реинкарнација???
Ни Бог ни ништо...
Малце е сумливо...because karma is real... :D

Хиндуизам,будизам,хептаграм све е то призивајне демони.... поврзување со себе и истражување во транс...
Читајте библијата па ле видите

"Душата" е accretion of sensory experiences, feeling and memories. Свеста е tragic misstep in evolution.

Баш сега ми излезе на јутуб го изгледав интересно делува ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom