Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?


  • Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.807
Поени од реакции
40.969
На поштенските пратки кон „севернава„ најчесто стои „FYROM„....
Автоматски споено мислење:



Никој, освен оние кои размислуваат според комуњарско-шќипериската матрица и ментален склоп, по начелото „Лажи и кради дур‘ си на власт„.
Автоматски споено мислење:



Кој „Охридски...„ е во прашање: од 2001-та или од 2023-тата?...
Ме потсети на тоа времето оној Субрата Рој кога дојде и го пречекуваа како Господ :D Нешто кога звучи премногу добро да е вистина најчесто е тешка дубара. Сеа колку не одрале овие тешко да кажат.
 

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.353
Поени од реакции
4.492
Нема да кажат; фразата „деловна тајна„ на другарот Тачими и на зоти Артаними им стана омилена мантра па ја преповторуваат кај ќе стигнат...
 

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.117
Поени од реакции
3.319
Ја ја темата ако ве интересира
https://forum.kajgana.com/threads/Во-Македонија-ќе-се-произведуваат-електричните-возила-e-go.113925/page-6
а оти нема ништо интересно еве го првиот пост на ботот северџовски кој упорно ја бранеше инвестицијата додека да ги здиплат парите.
Shto da ocekuva covek od vas, koga ne znaete ni edna informacija korektno da go prifakate. Kako prvo ne dava drzava 130 Mil, no invensticijata od E.GO e 130mil, i vlladata ke mu pomogne 35 posto i toa ne direktno pari, tuku vo infrstuktura, plati, i taka natamu. I ova pomosh nema da bide vednash tuku za nekolku godini. Vtoro, kolata ne e namenata za ova gomna drzava shto nema proizvedeno tocak a kamo li avtomobil, tuku ke bide za evropski pazar. Fabrikata veke e napraena vo Ahen, i za 2023, site proizvodi se veke prodadeni.

Ova so 130 Mil e propaganda na DUI za lokalnite izbori za sovetot vo Tetovo. A za toa deka zas u Tetovo, ako ova ne trebashe vo Tetovo togash shto k... treba vo Tetovo da se izgradi. Site firmi drzavata gi pratil vo Bunarxhik ili na nekoja druga zona vo istocna Makedonija, eden LEAR e vo Tetovska ekonomska zona i toa so site rabotnici od Skopje. Ovoj invenstitor e so potekllo od Tetovo, zas da invenstira vo Shtip ili Skopje ?!?!

za site vo llamete bes da citete nishto, eve go linkot vo koj shto mozhe da go gledate se shto ima vo invensticijata. Sram da vie na site vas shto llaete kako kuce bez da znaete nishto. Ne Bugarija i Grcija, site nacii ke mocat vo luge kako shto ste vie.

https://plusinfo.mk/drzhavata-e-uchestvuva-do-35-otsto-vo-investici-ata-vo-tirz-tetovo-direktorot-despotovski-go-ob-asnuva-proektot-so-germanski-e-go-za-proizvodstvo-elektrichni-avtomobilivo-elektrichni-avtomobili/
 

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.353
Поени од реакции
4.492
Нереална е лагата, како и секогаш.

Народот Македонски на референдумот не го прифати понуденото прашање, а не ми е познато дека Грчкото собрание ја има ратификувано капитулацијата од Зоќета и од Николчо, потпишана на туѓа земја (како симбол за капитулација на послабата во однос на појаката страна) од Нивици...уште помалку дека Грците ги исполнуваат своите обврски од тој договор.

Толку од интелигенцијата од AI...

„Внесуваш ѓубре, излегува ѓубре„.
 
Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Нереална е лагата, како и секогаш.

Народот Македонски на референдумот не го прифати понуденото прашање, а не ми е познато дека Грчкото собрание ја има ратификувано капитулацијата од Зоќета и од Николчо, потпишана на туѓа земја (како симбол за капитулација на послабата во однос на појаката страна) од Нивици...уште помалку дека Грците ги исполнуваат своите обрски од тој договор.

Толку од интелигенцијата од AI...

„Внесуваш ѓубре, излегува ѓубре„.
Точно тоа .... Се изнасмеав кога одговори дека референдумот позитивно поминал и дека народот го прифатил и одобрил договорот после дооолггиии тешки преговори како ми дава одговор , пази :LOL: Референдумот дека поминал . А пази ,ова кога ти одговара АИ робот кој е обично колективитет од генерални одговори на интернет просторот. Обично ако ти каже вака,значи генерално и се мисли вака од странскиот народ ....


А општо се знае како помина резултатите .... Одвај 30 посто кај шо нема ни доволно бројка да се прогласи валиден референдум... Еве и од тие 30 посто имаш кои гласаа едно 15 посто против,шо фактички имаш бројка од +/- 15/20 посто кои биле ЗА .... И сега шо ?? Заев вика ова е советодавен референдум,а во Македонија нема таков Референдум по вид . После вика поминува .. мислам ватафак. .
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.156
Поени од реакции
4.921
Абе прифатете мирно дека сме Бугари и СДСМ е најдобрата партија во Македонија....
Еве ние Македонците прифаќаме дека вие во сдсс и останатите северџгани од сите бои сте Бугари, задоволен?

А што се случи со фабриката за електрични автомобили во Тетово, што помпезно беше најавувана?
Мислам дека е извршена пренамена, почнаа да произведуваат масло, на големо изненадување и одобрување на многумина пријатели и... на Павле Кокаиновски (инаку заради Павлета Кокаинчето и го зедов овој ... ник “таксист“).

Можеби најискрен Албанец во Македонија моментално.... Јонуз
Те молам во иднина потенцирај дека се работи за сарказам оти вака глеам си фатил барем 6-7 рипки (на кои им се допаѓа оваа и делат исто мислење).

Nema vrska dali Agim Jonuz e Albanec, Turčin, Makedonec, Srbin, Vlav, Bošnjak... čoekot se što ke kaže mu e na mesto i e vo pravo !
Ти си навистина упорен.
Ја повикувам администрацијата на форумов ако нема да се “напраи“ награда за упорно се...ње и навредување на интелектот на членовите на форумов.
Автоматски споено мислење:

Што не е реално и логично во разговоров со AI срањево ....

Дајте hints :LOL:



Прегледај го приврзокот 375820
...не е реално тоа што еден алгоритам се пласира и се сака да се прифати како интелигентна форма, се работи ...
Но и денес како и во минатото повеќето го освоиле стадиумот мајмун гледа, мајмун повторува, мајмун научил значи се е исто ќе треба уште време.
 
Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Еве ние македонците прифаќаме дека вие во сдсс и останатите северџгани од сите бои сте Бугари, задоволен?
Не е доволно . Мора да прифатите дека СДСМ е најдобрата партија на сите времиња.
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.174
Поени од реакции
8.784
Не знам зошто северномакедонскиот претседател не одговара на поканите на Радев.

 
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.019
Поени од реакции
36.793
А што се случи со фабриката за електрични автомобили во Тетово, што помпезно беше најавувана?
...исто што бидна и со стазата за Формула 1 :motorce:
 
Последно уредено:
Член од
28 јули 2021
Мислења
31
Поени од реакции
113
Ах бе арнаутчиња дури и со помош од америка,турција,косово и албанија, а од друга страна од торбеши и циганоси по муслиманска линија од внатрешна страна и 23 години од 2001 уште неможете Македонија да ја распарчите.

Толку пари фрлени за подмитување политичари, правење џамии,перење мозоци на сиромашни,терористички напади и пропаганда за на крај големо НИШТО.

Овие сите пари да ги потрошевте на едукација,на технологија и други работи што го унапредуваат животот во Албанија,сега ќе имавте една функционална и јака држава а не живот во три места кај што во сите не функционирате добро(Алб,Кос,Мак).

Златни плажи има во Албанија,наместо таму куќа и убав живот сте решиле во село во Кичево или Гостивар да живеете.

Ебаве во глупата агенда и тие што ве водат.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.104
Поени од реакции
36.230
Кога веќе сме кај инвестициите, еве уште една, локална, ама реализирана:

Се бара јунак да прави мапа за статусот на освоени територии од страна на шипурките, нешто налик на тие во темата за Воена ситуација во Украина.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom