Права на животните

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
Владе, тебе те бива само да му ги отечеш јајцата на човека. Што би рекле скопјаниве, цитрони ми ги направи. Оди до биртијата сред село мани една ракија и остави ги кученцата некаде успат кучката што ти ги направила.
Pfff :D .
Nemame birtija, koperacija imame. Ne e to edno te isto ;).
Tuku nastrana majtapot, imas pokusano strucna pomos da pobaras okolu fobiite. Od kaj znaes, napredna e medicinata, mozi ke te oslobodat od povekjeto pa ke mozis ko covek da se prosetas nuz ulica bez da se izberbatis vo gakjite od razno razni kucinja, macki, vrapcinja, musicki, sumolenje na lisjata, glasna muzika, temnica i taka :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.712
Pfff :D .
Nemame birtija, koperacija imame. Ne e to edno te isto ;).
Tuku nastrana majtapot, imas pokusano strucna pomos da pobaras okolu fobiite. Od kaj znaes, napredna e medicinata, mozi ke te oslobodat od povekjeto pa ke mozis ko covek da se prosetas nuz ulica bez da se izberbatis vo gakjite od razno razni kucinja, macki, vrapcinja, musicki, sumolenje na lisjata, glasna muzika, temnica i taka :)
не морам да барам владе ја стручна помош, ти си тука селскиот дијагностичар да ме дијагностицира. Ја у тебе верувам, ти шо ќе речеш мора да е така.

Еве све се оствари што ми предвиде у темата за корона, сигурно и ова е точно. Тоа е не сме сите совршени селски алапачи како тебе, ние имаме фобии, болести и што не.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
Za sekakva. Od tuka kolku sto pratam imas minimum dve. Ednata fobija od nastinki, virusi tamu soznam sto, drugata od kucinja ocigledno.
Kako be samo vas se nekoj djukeli vi se godat da ve vadat od pamet.
Владе лично сум имал барем 10 пати да ме нападнат. Тродупло повеќе да се однесуваат агресивно.
3 во ново лисиче, 2 во ѓорче, 3 во велес.1днаш во центар.1наш до форца во карпош 3.
Ама пошто не си градски тип и не би се мотал по запуштени области, иди во трло со овци. Без оружје и без кучиња со себеси. Кажи ми како ќе пројдеш.
Без оружје и без кучиња со себеси.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
не морам да барам владе ја стручна помош, ти си тука селскиот дијагностичар да ме дијагностицира. Ја у тебе верувам, ти шо ќе речеш мора да е така.

Еве све се оствари што ми предвиде у темата за корона, сигурно и ова е точно. Тоа е не сме сите совршени селски алапачи како тебе, ние имаме фобии, болести и што не.
Pa so e problemot ko taka.
Od vtornik trk na psihijatar da ti dodeli soodvetna terapija za da mozes i ti ko site slobodno da si se setas po ulici bez da se traumatiziras na sekoe kjose.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Владе лично сум имал барем 10 пати да ме нападнат. Тродупло повеќе да се однесуваат агресивно.
3 во ново лисиче, 2 во ѓорче, 3 во велес.1днаш во центар.1наш до форца во карпош 3.
Ама пошто не си градски тип и не би се мотал по запуштени области, иди во трло со овци. Без оружје и без кучиња со себеси. Кажи ми како ќе пројдеш.
Ти си најмалку 5 пати по штетен од сите кучиња заедно

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
So bi baral vo trlo so ovci ziti se?
Koga sme kaj toa i ti sto bi baral tamu osven ako ne e tvoe trloto i ovcite kozite?
Tie kucinja tamu ne gi cuvaat od moda tuku si ima pricina za toa.
Tuku ne dokaza kako se spravi so kucinjata ko te napadnaa? So napravi, kako kurtuli, spodeli tuka posto Ron cita, ke mu se najdi ko ke odi navecer da si kupi maski do apteka ;) .

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
Ти си најмалку 5 пати по штетен од сите кучиња заедно
А да пријателот на тираел.
Ја предизвикувам штета на штеточини и шупаци. Што е општестевно позитивна ствар.
Во однос на првото, не заслужаш привилегија да бидеш шупак.
Автоматски споено мислење:

So bi baral vo trlo so ovci ziti se?
Koga sme kaj toa i ti sto bi baral tamu osven ako ne e tvoe trloto i ovcite kozite?
Tie kucinja tamu ne gi cuvaat od moda tuku si ima pricina za toa.
Tuku ne dokaza kako se spravi so kucinjata ko te napadnaa? So napravi, kako kurtuli, spodeli tuka posto Ron cita, ke mu se najdi ko ke odi navecer da si kupi maski do apteka ;) .
Слободна држава и слободен свет друже.
СТРАВ да не ти е случајно да идеш таму.
Исто така ги набркав со што имав при рака.
Како прав МУЖ. А не да се кријам позади нив како пизда.

Attachments

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Саглам дијагноза ти дале

Може и треба да ја примениш
Да можам моментално ве успивам неколкумина

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
Слободна држава и слободен свет друже.
СТРАВ да не ти е случајно да идеш таму.
Исто така ги набркав со што имав при рака.
Како прав МУЖ. А не да се кријам позади нив како пизда.
So podrazbiras ti pod slobodna drzava, deka segde mozis da odis kade sto sakas. Pa so baras vo bacilo da odis, vlezi kaj lavot vo zoloskata :toe: .
I da strav mi e da odam tamu, ne sum nenormalen. Tie se kucinja cuvari zadolzeni za bezbednosta na stadoto od volci mecki i drugi razno razni natrapnici. Za to leb jadat, ne da se galat i da ti maftaat so opaskata.
P.s sto imase pri raka ziti se pa sto nabrka glutnica kucinja. Da znam i jas so da nosam a sigurno i @Ron Burgundy go interesira?

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
=
Да можам моментално ве успивам неколкумина
Не би те успал. Би те нахранил на тие џукели што ги браниш толку многу
1681503504340.png

I da strav mi e da odam tamu, ne sum nenormalen. Tie se kucinja cuvari zadolzeni za bezbednosta na stadoto od volci mecki i drugi razno razni natrapnici. Za to leb jadat, ne da se galat i da ti maftaat so opaskata.
Тие и идат на јавни површини, патишта и ливади, каде што стадото иде.
Мање више сам си одговори на зајбанцијата со фобиите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
Тие и идат на јавни површини, патишта и ливади, каде што стадото иде.
Мање више сам си одговори на зајбанцијата со фобиите.
E ovci se de, kaj da odat, vo siti mol. Kucinjata gi sledat i gi stitat, tuka nekade levo desno e i ovcarot.
Sto predlagas, da gi zabranime ovcite i kozite za da livadarkite na rajat si gi setaat djukelite. Bog da cuva, so se ne ke procitas po forumov.
Izvini vaka i ti da ne si programer, oti ko na takov mi deluvas po muabetot :cautious:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
E ovci se de, kaj da odat, vo siti mol. Kucinjata gi sledat i gi stitat, tuka nekade levo desno e i ovcarot.
Sto predlagas, da gi zabranime ovcite i kozite za da livadarkite na rajat si gi setaat djukelite. Bog da cuva, so se ne ke procitas po forumov.
Izvini vaka i ti da ne si programer, oti ko na takov mi deluvas po muabetot :cautious:
О не, ја ти давам пример како се накачува фобија од кучиња.
И ти давам пример зошто се проблем. Зошто више ги има сегде. Пошто толку инситирате ние да ве разбереме(ја ве разбирам прилично јасно), мислам дека вие, кучкарите , ливадарите(осим штеточините овде ) бареем маааалце да влезете во наша кожа. А не тие моабети не каса, не било агресивно, дресирано тренирано кастрирано било итн итн.
Не признавам ништо додека не го преживеете тоа.
И не со пудлици , туку со цели чопори.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
О не, ја ти давам пример како се накачува фобија од кучиња.
И ти давам пример зошто се проблем. Зошто више ги има сегде. Пошто толку инситирате ние да ве разбереме(ја ве разбирам прилично јасно), мислам дека вие, кучкарите , ливадарите(осим штеточините овде ) бареем маааалце да влезете во наша кожа. А не тие моабети не каса, не било агресивно, дресирано тренирано кастрирано било итн итн.
Не признавам ништо додека не го преживеете тоа.
И не со пудлици , туку со цели чопори.
Koj rece deka ne kasaat? Ali od druga strana imas ljuge so raznorazni fobii koi od se nesto imaat uplav. Nekoj od kucinja, drug od macki, tret od temnica, cetvrt od bakterii i virusi, petti od pojma nemam sto. Ako treba na sekoj eden od niv da im se izlezi vo presret ke treba site doma da se zatvorime i da sedime tivko vo kjoseto oti tamu nekoj imal fobija od nesto pa za da ne se doistraumatizira.
Ako nekoj si ima uplav i fobija od nesto ,neka ne odi ili ne se pika tamu kaj so ne go beri. Tolku e ednostavno. Ne mora site da patat oti toj nekoj tamu imal nekakva fobija.
Valjda nekoj balans treba da ima a ne na snegulkite ladila celo vreme da im se pravi. Snegulki se toa, se nesto ke im preci. Dali se toa kucinja, macki, glasna muzika, cad od cigari itn itn itn itn you name it :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom