Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Може. Против двата клубови е почната дисциплинска постапка од РФМ. Тоа официјално беше објавено од РФМ пред некој ден. Најверојатно логиката е зошто картите со кои се влезени чкембари се отстапени од домаќинот на гостинската екипа, па они (клубот) одговараа за своите навивачи. Сигурно двете екипи ќе платат парични казни, ама можно е и нешто дополнително да стегнат на двете страни. Во секој случај, мислам дека нема шанси да дадат Комити да гостуваат во Битола.
Точно дека против двата клуба е покрената дисциплинска постапка но по различен основ. РК Е. ПЕЛИСТЕР не се јавува како организатор на навивачка група и ќе биде казнет парично по мои информации 60000 ден. Додека РК ВАРДАР 1961 како организатор на натпреварот се терети по 5 основи, лоша организација и низа пропусти при што се разгледува дали намерни или ненамерни. РК ВАРДАР 1961 ќе го јади машки се шпекулира со 150000 ден казна, одземанје од 3 до 9 бодови, суспензија на теренот и суспензија на Стоилов од 3 до 6 месеци.
Автоматски споено мислење:

Јас како некој кој прати воопшто мак спорт сум сигурен дека Чкембари нема да се вратат не со Вардар со Барса да се игра ова сезона
Тоа е веќе друго, навивачи сум сигурен ќе има и салата ќе биде полна со Вардар а дали ЧКЕМБАРИТЕ ќе дојдат со обележја организирано како навивачка група или секој во сопствена режија е нивно да одлучат. Јас бојкотот не го оправдувам, да бојкотираш клуб за кој постоиш за кој си гинел.

Последно уредено:
Точно дека против двата клуба е покрената дисциплинска постапка но по различен основ. РК Е. ПЕЛИСТЕР не се јавува како организатор на навивачка група и ќе биде казнет парично по мои информации 60000 ден. Додека РК ВАРДАР 1961 како организатор на натпреварот се терети по 5 основи, лоша организација и низа пропусти при што се разгледува дали намерни или ненамерни. РК ВАРДАР 1961 ќе го јади машки се шпекулира со 150000 ден казна, одземанје од 3 до 9 бодови, суспензија на теренот и суспензија на Стоилов од 3 до 6 месеци.
Не ти се точни информациите. Зошто не може до 9 бода да се земат. Максимум е 6. А макс без публика е 3 натпревари.

Реално не се јавно достапни овие информации, што точно се случува, па не знаеме кој за што се терати. Правилникот е многу оставен отворен за интрепретатција, според него, може и на Пелистер да му се одземат бодови.

Јас мислам дека тешко дека на некој ќе му се земат бодови. Парично двата клуба ќе одговараат. Вардар нормално повеќе како организатор. Но мислам дека може и да на двата да им се суспендира теренот. Пак, на Вардар повеќе.

Реално да се следи правиникот, вие немаше со години да кренете глава од казни зошто салата не смее да е под 15 степени.

Јас мислам дека тешко дека на некој ќе му се земат бодови. Парично двата клуба ќе одговараат. Вардар нормално повеќе како организатор. Но мислам дека може и да на двата да им се суспендира теренот. Пак, на Вардар повеќе.
Како можи во Битола да се суспендира теренот , ко вие сте домаќини и сте неспособни да организирате натпревар.
Дај не трескај зелени.

Не ти се точни информациите. Зошто не може до 9 бода да се земат. Максимум е 6. А макс без публика е 3 натпревари.

Реално не се јавно достапни овие информации, што точно се случува, па не знаеме кој за што се терати. Правилникот е многу оставен отворен за интрепретатција, според него, може и на Пелистер да му се одземат бодови.

Реално да се следи правиникот, вие немаше со години да кренете глава од казни зошто салата не смее да е под 15 степени.
За некој ден ќе видите, Живко е решен да ве пушти низ вода.

Како можи во Битола да се суспендира теренот , ко вие сте домаќини и сте неспособни да организирате натпревар.
Дај не трескај зелени.
Зошто се казнува клубот, а една од основите по кои може да се изрече казна е фрлање на запаливи материи на терен и трибини, што вашите навивачи го направија. Домаќинот е одоговорен да обезбеди карти и место за гостински навивачи, кои ги отстапува на гостинската екипа. А гостинската екипа одговара за луѓето кои ќе ги окупираат тие места ако прават глупости, поготово работи со кои се загрозува општата безбедност на луѓето во сала. Што вашите навивачи го направија. Правилникот не дефинира за кои престапи ќе одговара домаќинот или гостинската екипа, он само наведува престапи по кои може да се казнат клубовите. Не се тесно дефинирани работи во него, многу е оставено отворено на интерпретација во прашања со вина.

Сигурно и вие ќе добиете некоја казна. Двата клуба парична ќе добијат, и претпоставувам Вардар 2-3 натпревари забрана, што нема да влијае на ништо, зошто и така повеќе од 100 души не би имало, и со послаби екипи се играат во малата сала. Но не исклучувам сценарио каде што и вие би добиле некоја забрана, зошто сепак, фрлање бакли на трибина кај што седат жени и деца не е мал престап.

Автоматски споено мислење:

Тоа е веќе друго, навивачи сум сигурен ќе има и салата ќе биде полна со Вардар а дали ЧКЕМБАРИТЕ ќе дојдат со обележја организирано како навивачка група или секој во сопствена режија е нивно да одлучат. Јас бојкотот не го оправдувам, да бојкотираш клуб за кој постоиш за кој си гинел.
Зналац генијалац, разгледај го дисциплинскиот правилник пред да продолжиш да тресеш зелени. Еве ќе ти помогнам, дека не верувам дека ќе се снајдеш: член 17, 18 и 19 прочитај си ги. Ако сакаш и линк ќе ти пратам и фајлот да го симнеш.

За некој ден ќе видите, Живко е решен да ве пушти низ вода.
Истот важи и за нас ,само разликата е шо кај нив михајло нема сила и не сака повеќе да финасира а кај нас има газди шо сакаат даго држат клубот, не ми сте јасни како тоа Киро е чкембар кој пред две недели тука провоцираше и требаше да има инцидент исто и со двојката си праеја забава дај отворете очи тоа шо му се случи на 1961 ќе биди исто и за нас и трета работа кај шо се плука не се лижи не можи сега да се прекини бојкотот заради шансите за титула прво треба да се извини управата за лошото соопштение да ги свикаат навивачите на разговори и после со заеднички став да се закопаат секирите но тоа за следната сезона ако не нека си прат приватна забава без навивачи ,вистина Чкембари се создадени за Пелистер но не неможи тие да те неќат и навредуваат пијаници деликвенти 30-40 па да делат и кажуваат кој колку идел и за шо идел никој нема право тоа да го кажува нивно е да го креваат клубот а не да делат совети и мислење за групата и навивањето плус шо беа недостапни вечерта кога децата лежеја во станица и нема потреба повеќе такви муабети ставот е јасен и конечен оти требаше пред тоа прво да мислат и да не грешат во иднина бидејќи сите се минливи само Пелистер и Чкембари се вечни !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

не ми сте јасни како тоа Киро е чкембар кој пред две недели тука провоцираше и требаше да има инцидент исто и со двојката си праеја забава дај отворете очи тоа шо му се случи на 1961 ќе биди исто и за нас и трета работа кај шо се плука не се лижи не можи сега да се прекини бојкотот заради шансите за титула
Никој не рече дека Киро е Ч
не ми сте јасни како тоа Киро е чкембар кој пред две недели тука провоцираше и требаше да има инцидент исто и со двојката си праеја забава дај отворете очи тоа шо му се случи на 1961 ќе биди исто и за нас и трета работа кај шо се плука не се лижи не можи сега да се прекини бојкотот заради шансите за титула
Горан сите што споманаја Киро ЧКЕМБАР беше фигуративно никој не мисли дека Киро за нас играше си има и тиј своја математика. А дали ќе го прекинат бојкот ЧКЕМБАРИТЕ или не зависи ид нив јас кажав мое мислење дека нема потреба од бојкот ако ЧКЕМБАРИТЕ сметаат дека дека треба ОК. Инаку сум сигурен дека салата ќе биде со 1961 полна до последно место.

Никој не рече дека Киро е Ч

Горан сите што споманаја Киро ЧКЕМБАР беше фигуративно никој не мисли дека Киро за нас играше си има и тиј своја математика. А дали ќе го прекинат бојкот ЧКЕМБАРИТЕ или не зависи ид нив јас кажав мое мислење дека нема потреба од бојкот ако ЧКЕМБАРИТЕ сметаат дека дека треба ОК. Инаку сум сигурен дека салата ќе биде со 1961 полна до последно место.
Не биди толку сигурен можи да изгубиме од алкалоид на 13.04. во Скопје и пак да нема народ ,најискрено после изјавата сеедно дали ние децата на Киро или 1961 ќе ја земи титулата да ти се одмили и ракомет и се друго ...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Браќава далеку од братски навиват:angel: шо се дешава со утакмицата со бековска линија Хененберг Каспер Хосни цела утакмица!? Се гледа дека не функионираме!?? И не ми е јасно шо се напалени овие толку ? Па и лозари ни свират напади

Последно уредено:
Браќава далеку од братски навиват:angel:
Ако де нека е интересно и да се прај разлика од НГ со публика шо сака победа, инаку заборајв освен тука и во Охрид гостуваме со првиот тим од чупиња
P.S.нели имаше кај нас 30-40 пијани и дрогирани а мака мачат со Тиквеш денес
P.P.S. вчера Киро Чкембар а денес Данило комита [emoji3]

Последно уредено:
Како е можно да се толерира толку груба игра од нивна страна а секој наш контакт или 2 мин. или за нив топка!?

Чек сега ќе ги воспита управата Кавадарчани , дека чупината се скандинавци и дека треба нежно :ROFLMAO:.
Инаку ок си навива навивачката група нема ништо навреди и се е ок од тој аспект.
п.с.Треба мадиња за титула во Македонија кои за жал овај тим ги нема.

Нешто се дешава играчите не играт, Јовиќ не ротира како да сакат да ја изгубат утакмицата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom