Точно дека против двата клуба е покрената дисциплинска постапка но по различен основ. РК Е. ПЕЛИСТЕР не се јавува како организатор на навивачка група и ќе биде казнет парично по мои информации 60000 ден. Додека РК ВАРДАР 1961 како организатор на натпреварот се терети по 5 основи, лоша организација и низа пропусти при што се разгледува дали намерни или ненамерни. РК ВАРДАР 1961 ќе го јади машки се шпекулира со 150000 ден казна, одземанје од 3 до 9 бодови, суспензија на теренот и суспензија на Стоилов од 3 до 6 месеци.Може. Против двата клубови е почната дисциплинска постапка од РФМ. Тоа официјално беше објавено од РФМ пред некој ден. Најверојатно логиката е зошто картите со кои се влезени чкембари се отстапени од домаќинот на гостинската екипа, па они (клубот) одговараа за своите навивачи. Сигурно двете екипи ќе платат парични казни, ама можно е и нешто дополнително да стегнат на двете страни. Во секој случај, мислам дека нема шанси да дадат Комити да гостуваат во Битола.
Автоматски споено мислење:
Тоа е веќе друго, навивачи сум сигурен ќе има и салата ќе биде полна со Вардар а дали ЧКЕМБАРИТЕ ќе дојдат со обележја организирано како навивачка група или секој во сопствена режија е нивно да одлучат. Јас бојкотот не го оправдувам, да бојкотираш клуб за кој постоиш за кој си гинел.Јас како некој кој прати воопшто мак спорт сум сигурен дека Чкембари нема да се вратат не со Вардар со Барса да се игра ова сезона
Последно уредено: