Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
28 август 2013
Мислења
4.378
Поени од реакции
13.324
Офчар а може и друга варијанта..
На пример овој вториов да влегол у Петербург и зачистел малце денес ќе го немало овој првиов во 21 век да прави вакви срања во Европа и да окупира туѓи држави и убива деца и руши украински градови.А можеби и ќе направел добра услуга и ќе ја распарчал ваа шлајм држава на повише делови,како Московија,Урал итн.
Само се залетал ептен се преценил,исто како и Путлер што се преценува ама ќе му се урне врз глава како и на Хитлер полека само.
Стрико, иди на лекар, кај некои кога ќе остарат им се суши мозокот и трескаат глупости.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.649
Поени од реакции
42.204
Разочарувањето на денот: Тојота е подобра од руската автомобилска индустрија.

не пишаа ништо и за јакната од 15 илјади евра. :icon_lol:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.159
Полски амбасадор во Франција Јан Емерик Рошишевски:
„Или Украина ќе ја брани својата независност денес, или ќе бидеме принудени да влеземе во овој конфликт“.

Не е прашање дали Полска и ... ќе влезат во Украина, прашањето е кога ќе се случи тоа.
Што мислите кога би можело да се случи?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.969
не пишаа ништо и за јакната од 15 илјади евра. :icon_lol:
Моментално се зафатени со утврдување на идентитетот на ликот на видеото. Наводно Путин е мртов од 2014 и русите веќе го тераат филмот со негови двојници. Се шпекулира дека заедно со Кинезите и Кубанците ја совладале науката и техниката во креирање клонови.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Зошто бе признавам? Што имам јас да признавам? Кога сум тврдел обратно за сега да признавам (демек сум грешел)?
Јас апла си зборувам против америте, зло биле и зло ќе останат. Имаат проста раја до неверување што носи сулуди одлуки. Што имам јас да признавам?
Ајде те молам цитирај ме каде тврдам обратно?!

Едно е да тврдиш воена надмоќ, начин на обука, доктрина и прагматизам во војување, друго е да го браниш Бајден или Путин или да завземаш страна. Толку ли ви е тешко тоа да го разликувате? Мачно ли е да разберете дека некој може да не ги сака ни двете страни?

Никот ми е одбран многу одамна, пред овие срања и чисто на заебанција. Ама за тоа јас сам сум си крив што сега воопшто не е смешно.

Како патерн е ова директно мене да ме обвинувате а не тези и тврдења.
Ако беше толку паметен колку што си самобендисан ќе разбереше дека директно му одговорив на прашањето.
Ама поарно ви е вака, плукајте по другиот. Дај излезете од тој синдром на мало куре!

Не сум ви јас крив што читање и разбирање ви е тежок мултитаскинг предизвик.

1. Тоа што тебе одговорот ти е:
"На некој начин се е поврзано во глобалните случувања, санкции ваму, криза таму." не дава никакво значење. Тврдиш дека се поврзани ама немаш појма како. Глобално, онака, магично.
Америчките банки пропаѓаат оти знаат дека ќе бидат спасени од Чичко Сем, корумпирани се до коска. Тие олигарси не ги интересира економијата или простата раја, кешот е најбитен за нив.

2. Протести има во Европа редовно, на Франција национален спорт и е протестирање, ЕУ сама се дави во гомна, ама не е тоа поврзано со Украина, секоја година е ова факт, што е годинава поразлично?

3. Ако ставиле цена, дај линк, дај да го видиме доказот штом постои
Абе батка, те мислев за поарен. Ама и ти си бил случај за жалење.
"Појма немаш како" , па се ти објаснив у кратки црти, сакаш докторска тема да ти пишувам у детали. До толку ли си неписмен да ги сфатиш работите што се случуваат.
Во кој свет само живеете... лесно ви е. Така и до 100ка се тера со 2 грама акл.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
336
Поени од реакции
398
Кои стандарди се ова жити мајка?
Според руски Устав, Донбас е дел од Руската Федерација. Сакаш да кажеш дека според само тебе познати стандарди, суверена и автономна држава не може да го евакуира цивилното население? Дури ни кога има прогласено вонредна состојба во тој регион?
Да не лажеш?
Според вашите педерски закони денес го обвинувате господинот Путин.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не е прашање дали Полска и ... ќе влезат во Украина, прашањето е кога ќе се случи тоа.
Ако стане густо можат да анексираат неколку западни украински провинции (како Лавов) кои историски биле дел од Полска. До директен воен судар, и покрај вековното непријателство меѓу Полска и РФ, претешко дека може да дојде.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.043
Поени од реакции
11.307
А божем другите што коментирате се држите до областа во која сте стручни. Пример декстер, се глеа дека е експерт по банкарски системи :D
Димитрије димитрије, читаш во кој контекст е репликата дадена или се истрча само да реплицираш колку да се најдиш во муабет?
Декстер му реплицира за економија и поврзаноста со случувањата (директна, индиректна... како сакаш сфати, дискусија во двата правци можеа да развијат), тој се избацува со дрн дрн јариња муабет т.е. прашања и згора на тоа уште вика јас сум магистар.

Практично, секогаш кога ќе се отвори дискусија на темава кога треба логички да се впуштиш во неа И НЕ ТИ ОДГОВАРА се оди или на ад хоминем или на одговор со прашање.

Така да, не знам дали Декстер или било кој друг член е економски поткован но логиката на неговата реплика држи вода за понатамошна дискусија во тој правец, а не за одговарање со прашање или пак за дефокусирање.

Е сега пак ако не разбра, дури и ако не ти е мака цело нивно реплицирање и тековната комуникација на 2-3 страни да ја читаш од др членови туку идиш ми реплицираш на слепо, заради еден коментар, тогаш и ти не си ништо подобар соговорник од класиката еј брат му искоментирав и го заебав.
Браво бушави. :smirce:

Ама поарно ви е вака, плукајте по другиот. Дај излезете од тој синдром на мало куре!
Гледаш дека зборуваш за патерни на однесување, синдроми и слично, па кога и ќе земе човек да ти објасни зошто ти реплицирал на тој начин те вреѓа, веднаш те мава на его и почнуваш со ад хоминем комуникација.

Нема да ти речам ела лапни го па види дали е мало, туку препрочитај ја дискусијата тие 2-3 страници и реплацирај во соодветната насока со нив, тоа ми беше забелешката.
Кога ќе земите да реплицирате на прашање со прашање или пак дефокусирате со муабет од типот „јас сум магистер“ за да дадете демек тежина на напишано само ја убивате понатамошната комуникација.

Мене не ми смета ниту тој што ти е никот, најмалку ми смета што навијачки се понашаш на темата, уште помалку што еве вака се избацуваш со пцовки и прозивања кога не ти се свиѓа муабетот. Тоа ти е карактер и затоа ти реков одамна сме тука научени сме на сечија нарав. ТИ сам сметаш дека сето тоа некому му пречи и на тој начин му реплицираш на другите членови.

Многу едноставно, за воениот дел имаш посебна тема може да дадеш релевантен придонес.
Овде во општата тема, исто може да одговараш (ако ти се сака) во насока на комуникацијата со соговорникот или може да дефлектираш. Супер што еве научивме и тоа, ќе го правиш истото како што ти е расположението ама и ти научи дека својствено за твоите реплики е и некој друг да ти реплицира на истите и ќе замине цел дискурс вон контекст.

Имавте убав муабет меѓу вас тројца на страна две, наместо да продолжите ти се фати да дефлектираш, јас исто реплицирав ван дискусија и сега моментумот ојде у пичку матер за после страна две да се освестиш и да реплицираш во економскиот дел тоа што мислиш и мислењето ти е погоре окачено ама веќе тешко дека ќе се води нормална дискусија откако во истата реплика и пар погоре започна и другите членови да ги набедуваш како лажат, завземаат страна и не знам што.

Еднаш можеби и ќе сфатиш дека е во ред да си на една или на друга страна заради некои причини ама атер за дискусија ако имаш логична поврзаност на настани, факти или било што кое друг човек ти го приложува не оди со тоа глупо дефлектирање или одговарање на прашање со прашање, ја ебаваш дискусијата.
Подобро пиши му, не се согласувам со тебе и чао адио, мака ми е да се замарам воопшто.

Ти и Кико имате убави ставови, знаете да ги презентирате и воздржано да комуницирате ама КОГА ВИ СЕ САКА ВАС - кога не ви се сака седнувате и дефлектирате, очигледни работи и за првооделенец за вас не се блиски до факти туку до навивачко гледање на работите.
Океј, како што ти реков и порано, навикнавме Клинтон само глупаво е човек на секои 2-3 страни да чита дискусија која има тек и целисходно реплицирање па пар страни дефлектиарање и потоа као ништо да не било ама јас сум неутрален видете јас порано што имам пишувано.

Можеби сте БИЛЕ неутрални или пак делите некои ставови кои се неутрални, но во оваа дискусија за украина се поставувате рационално и соодветно во одговори само кога ви се вашите 5 минути на работење на рациото, во другото време дефлектирање, не знам ја сум бил во визба муабети и често лични ад хоминем препирки.

Слободно продолжете.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.952
Поени од реакции
12.362
Полски амбасадор во Франција Јан Емерик Рошишевски:
„Или Украина ќе ја брани својата независност денес, или ќе бидеме принудени да влеземе во овој конфликт“.

Кога држава членка на НАТО е нападната од трета држава, тоа се смета за напад врз целиот НАТО сојуз.

Но кога држава членка на НАТО своеволно напаѓа трета држава, тогаш секоја држава членка на НАТО самостојно одлучува дали ќе и` се придружи во крвопролевањето и дали ќе ја поддржи, или ќе се држи настрана.

Полјаците се преценуваат себеси поради својата геополитичка позиција во Европа и своето членство во НАТО.

Дури и Нацистичка Германија не им објави војна на Велика Британија и Франција во септември 1939, туку Велика Британија и Франција и` објавија војна на Нацистичка Германија.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.043
Поени од реакции
11.307
Абе батка, те мислев за поарен. Ама и ти си бил случај за жалење.
"Појма немаш како" , па се ти објаснив у кратки црти, сакаш докторска тема да ти пишувам у детали. До толку ли си неписмен да ги сфатиш работите што се случуваат.
Во кој свет само живеете... лесно ви е. Така и до 100ка се тера со 2 грама акл.
Писмен е, само не му одговара во секој момент да дебатира соодветно. Како ќе му е ќеиф така, џекил и хајд.
Автоматски споено мислење:

Полјаците се преценуваат себеси поради својата геополитичка позиција во Европа и своето членство во НАТО.
Влезе Хитлер и ги изора еднаш за неполни два дена, изгледа сега сакаат пак истиот филм да го гледаат ама од соседната граница.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.952
Поени од реакции
12.362
Ако стане густо можат да анексираат неколку западни украински провинции (како Лавов) кои историски биле дел од Полска. До директен воен судар, и покрај вековното непријателство меѓу Полска и РФ, претешко дека може да дојде.
Полјаците се крстат во тој ден кога ќе си ги вратат териториите кои ги изгубиле од Советскиот Сојуз во 1939 година, потврдено изгубени на Конференцијата во Јалта во февруари 1945.

Но доколку самоволно ги анектираат тие територии од денешна западна Украина, а нео-нацистичката хунта во Киев на тоа каже само амин, со тоа се поништува секаква поддршка која таа хунта ја добива од државите членки на НАТО, бидејќи не може на исток да браниш територијален суверенитет, а на запад своеволно да се откажуваш од истиот во име на некакво си сојузништво и солидарност со НАТО.

Па така и Русија го изгуби Кримскиот полуостров во 1954 година за да се задоволи личниот каприц на Украинецот Никита Хрушчов во име на социјалистичкиот мир и обединетост, за 60 години подоцна да си го врати со употреба на воена сила.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.159
Ова твоево ми наликува на западен агол на гледање.
Моето мислење е дека РФ токму тоа го чека да влезат копуциве во Украина па да ги прегази.
Но настапот на овој јастереб е само гракање, не вервам дека САД ќе бидат до толку тупи и глупи и ќе ги тестираат Русите.
Сепак нема да заврши без теглење на уши (во најмала рака неколку хипероснични а може и некоја тактичка ќе завршат во Реџиково и Констанца) пред овие да ја прифатат реалноста. Нема да чекаме долго за да видиме кој ќе биде во право, ескалацијата секој ден се зголемува, последново е обвинение против Путин, сметаат дека со веќе испробани методи и овде нешто ќе направат.
Заклучок е: западниве одат на се или ништо, ги разбирам, не се случува секој ден да те детронизираат.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.159
Кога држава членка на НАТО е нападната од трета држава, тоа се смета за напад врз целиот НАТО сојуз.

Но кога држава членка на НАТО своеволно напаѓа трета држава, тогаш секоја држава членка на НАТО самостојно одлучува дали ќе и` се придружи во крвопролевањето и дали ќе ја поддржи, или ќе се држи настрана.

Дури и Нацистичка Германија не им објави војна на Велика Британија и Франција во септември 1939, туку Велика Британија и Франција и` објавија војна на Нацистичка Германија.
Да, сето што си го напишал е така (тие велат).
Не велам дека РФ ќе ја напдане Полска, но зарем мислиш дека САД, Британија или Франција ќе влезат во нуклерана војна со Русија за да ја заштитат Полска? Тие Полјаците иако католици за нив и понатаму се некои Словени кои се тепаат меѓу себе.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.969
Моментално се зафатени со утврдување на идентитетот на ликот на видеото. Наводно Путин е мртов од 2014 и русите веќе го тераат филмот со негови двојници. Се шпекулира дека заедно со Кинезите и Кубанците ја совладале науката и техниката во креирање клонови.

Kajgana Shop

На врв Bottom