А божем другите што коментирате се држите до областа во која сте стручни. Пример декстер, се глеа дека е експерт по банкарски системи
Димитрије димитрије, читаш во кој контекст е репликата дадена или се истрча само да реплицираш колку да се најдиш во муабет?
Декстер му реплицира за економија и поврзаноста со случувањата (директна, индиректна... како сакаш сфати, дискусија во двата правци можеа да развијат), тој се избацува со дрн дрн јариња муабет т.е. прашања и згора на тоа уште вика јас сум магистар.
Практично, секогаш кога ќе се отвори дискусија на темава кога треба логички да се впуштиш во неа И НЕ ТИ ОДГОВАРА се оди или на ад хоминем или на одговор со прашање.
Така да, не знам дали Декстер или било кој друг член е економски поткован но логиката на неговата реплика држи вода за понатамошна дискусија во тој правец, а не за одговарање со прашање или пак за дефокусирање.
Е сега пак ако не разбра, дури и ако не ти е мака цело нивно реплицирање и тековната комуникација на 2-3 страни да ја читаш од др членови туку идиш ми реплицираш на слепо, заради еден коментар, тогаш и ти не си ништо подобар соговорник од класиката еј брат му искоментирав и го заебав.
Браво бушави.
Ама поарно ви е вака, плукајте по другиот. Дај излезете од тој синдром на мало куре!
Гледаш дека зборуваш за патерни на однесување, синдроми и слично, па кога и ќе земе човек да ти објасни зошто ти реплицирал на тој начин те вреѓа, веднаш те мава на его и почнуваш со ад хоминем комуникација.
Нема да ти речам ела лапни го па види дали е мало, туку препрочитај ја дискусијата тие 2-3 страници и реплацирај во соодветната насока со нив, тоа ми беше забелешката.
Кога ќе земите да реплицирате на прашање со прашање или пак дефокусирате со муабет од типот „јас сум магистер“ за да дадете демек тежина на напишано само ја убивате понатамошната комуникација.
Мене не ми смета ниту тој што ти е никот, најмалку ми смета што навијачки се понашаш на темата, уште помалку што еве вака се избацуваш со пцовки и прозивања кога не ти се свиѓа муабетот. Тоа ти е карактер и затоа ти реков одамна сме тука научени сме на сечија нарав. ТИ сам сметаш дека сето тоа некому му пречи и на тој начин му реплицираш на другите членови.
Многу едноставно, за воениот дел имаш посебна тема може да дадеш релевантен придонес.
Овде во општата тема, исто може да одговараш (ако ти се сака) во насока на комуникацијата со соговорникот или може да дефлектираш. Супер што еве научивме и тоа, ќе го правиш истото како што ти е расположението ама и ти научи дека својствено за твоите реплики е и некој друг да ти реплицира на истите и ќе замине цел дискурс вон контекст.
Имавте убав муабет меѓу вас тројца на страна две, наместо да продолжите ти се фати да дефлектираш, јас исто реплицирав ван дискусија и сега моментумот ојде у пичку матер за после страна две да се освестиш и да реплицираш во економскиот дел тоа што мислиш и мислењето ти е погоре окачено ама веќе тешко дека ќе се води нормална дискусија откако во истата реплика и пар погоре започна и другите членови да ги набедуваш како лажат, завземаат страна и не знам што.
Еднаш можеби и ќе сфатиш дека е во ред да си на една или на друга страна заради некои причини ама атер за дискусија ако имаш логична поврзаност на настани, факти или било што кое друг човек ти го приложува не оди со тоа глупо дефлектирање или одговарање на прашање со прашање, ја ебаваш дискусијата.
Подобро пиши му, не се согласувам со тебе и чао адио, мака ми е да се замарам воопшто.
Ти и Кико имате убави ставови, знаете да ги презентирате и воздржано да комуницирате ама КОГА ВИ СЕ САКА ВАС - кога не ви се сака седнувате и дефлектирате, очигледни работи и за првооделенец за вас не се блиски до факти туку до навивачко гледање на работите.
Океј, како што ти реков и порано, навикнавме Клинтон само глупаво е човек на секои 2-3 страни да чита дискусија која има тек и целисходно реплицирање па пар страни дефлектиарање и потоа као ништо да не било ама јас сум неутрален видете јас порано што имам пишувано.
Можеби сте БИЛЕ неутрални или пак делите некои ставови кои се неутрални, но во оваа дискусија за украина се поставувате рационално и соодветно во одговори само кога ви се вашите 5 минути на работење на рациото, во другото време дефлектирање, не знам ја сум бил во визба муабети и често лични ад хоминем препирки.
Слободно продолжете.