- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.079
- Поени од реакции
- 1.936
Честитки за тебе. А Интел ако разбие 30 се надевам нема да трчаш по него експоненцијално кога ќе почне да расте.Со оваа волотилност, повеќе е Buy today, Sell today maybe tomorrow.
Интел денес растури, 40% добивка за еден ден.
Не тргнувај од себеси, туку од психологијата на авериџ Џо.Ја не мислам дека кризава ја забави идеата, туку претходната криза ја создаде. Некој поверува дека грото од луѓето уживаат да функционираат онлајн, физички изолирани и да се социјализираат ко дебили. Ама ете не било тоа толку раширено.
Колку и да е фаил тој проект, сепак мислам дека мета е потценета. Не дека отиде all in на таа идеа, нивните core продукти си функционираат добро. Практично нема конкуренција.
Јас не сум многу писмен, но PLS стори абер кога ќе е времето да мрднам и јас малку. Ќе ти бидам благодарен.Ќе има краш мора да има рецесија дали ќе има беар маркет рели најверојатно ќе има кога колкаво не се знае. Ама не е паметно да се тргува лонг на беар маркет рели. Ќе отоврам лонг позиции на снп и насдак ама не сега уште е рано.
Купи си ГЛД и свркај. Заеби СнП и НАСДАК. Не купувај фирми и недвижности сега.Јас не сум многу писмен, но PLS стори абер кога ќе е времето да мрднам и јас малку. Ќе ти бидам благодарен.
Како влегов во светов така фати криза, к'смет мој. :-(
Позз
Никако не можам да добијам пермисии на ИБКР за options. Сакам да продавам covered calls за една акција, и џабе, што и да направам истото
Based on some of the information you have provided in your Financial Profile, you do not currently meet the criteria to trade product.
АМД е -50% од АТХ мало рели не е пролет. Ќе оди во дебел минус за време на официјалната рецесија.Reddit - Dive into anything
www.reddit.com
Лажни малку таму околу искуството и инкомот за да си елиџибл да аплицираш за дозвола да тргуваш. Види линк погоре
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 371964
Наметнатите QT од март 2022 можеме церемонијално да ги испратиме во историјата. 300 билиони се веќе пуштени назад во системот со шо ова е само почеток и постпондирање во решавањето на проблемите. Во иста мера е одлична прилика да се направат многу пари во перидот шо следи пошо берзите ќе одат нагоре. Сакам да ви разјаснам на сите кои ме перцепирате поинаку. Ракетите и навивањата шо ги артикулирам ги праам со горка кнедла пошо ја сфаќам трулоста на хајпот и евентуалното разочарување шо следи после тоа. За жал многу жртви ќе понесе сево ова пошо целиот систем е крукд'. Јас само опортунистички играм по нивните правила.
#AMD 9% раст во еден ден наспроти целата пропаст шо ја видовме у 24 саати. Па ни во 2021ва немаше волку самодоверба
ОДИМЕ ТУ Д ТООП!!
ECB касни 6 месеци за FED.ECB ја покачи каматната стапка за 0.5%, даку FED ќе ги следи во чекор ќе видиме следната недела.
Злато растура но може и Биткоин да изненади. Но златото е најбезбедно. ГДХ +5% вчера.Како што банките паѓаат, златните ETFs се засилуваат.