Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Kako toa navidum. Pak istiot muabet, mozat ama nejkat, da sakaja partal ke gi napraveja :facepalm:.
Па да, партал се. Бахмут им ја исцрпи цела воена моќ на Украинците. Им привлече трупи потребни за други места. А со тоа не им дозволи поход кон Крим. Денес убаво кажа Пригожин од подрумот, да не беше Вагнер, руската линија ќе колапсираше. Тие буквално се цемент, односно го држат фронтот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Спремајте мапа од Часив Јар со време да ги научиме местата, да знаеме со што ќе се занимаваат Русите за сезона 23/24 :LOL:
Ovie izgleda sakaat da go soborat ginisoviot rekord za najdolgata vojna vo istorijata sto ja drzat Anglicanite i Francuzite, tamu kolku bese 100 godini.
Автоматски споено мислење:

Па да, партал се. Бахмут им ја исцрпи цела воена моќ на Украинците. Им привлече трупи потребни за други места. А со тоа не им дозволи поход кон Крим. Денес убаво кажа Пригожин од подрумот, да не беше Вагнер, руската линија ќе колапсираше. Тие буквално се цемент, односно го држат фронтот.
Aj preprocitaj se uste ednas sto napisa. Tuka zborame nesto od tipot namerno se baftaat so Bahmut so meseci inaku dosega pepel ke napravea, Ti tuka pisuvas kako Bahmut e branata koja ja drzat Rusite oti otide Krim. Stvarno neznam koj napagja, koj se brani vekje :cautious: .

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Ovie izgleda sakaat da go soborat ginisoviot rekord za najdolgata vojna vo istorijata sto ja drzat Anglicanite i Francuzite, tamu kolku bese 100 godini.

Aj preprocitaj se uste ednas sto napisa. Tuka zborame nesto od tipot namerno se baftaat so Bahmut so meseci inaku dosega pepel ke napravea, Ti tuka pisuvas kako Bahmut e branata koja ja drzat Rusite oti otide Krim. Stvarno neznam koj napagja, koj se brani vekje :cautious: .
Нема што да препрочитам, сите го потврдуваат тоа дури и украински генерали. А тоа е дека Бахмут ги исцица Украинците од способни елитни единици потребни за други места од фронтот. А тие се Сватово-Креминна и Запорожје накај Крим.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Нема што да препрочитам, сите го потврдуваат тоа дури и украински генерали. А тоа е дека Бахмут ги исцица Украинците од способни елитни единици потребни за други места од фронтот. А тие се Сватово-Креминна и Запорожје накај Крим.
Znaci gotovo cim padna Bahmut. Se gleda krajot.
Nema povekje gradcinja sela i bavci do ungarska granica. Vojska sekako nema, site vo Bahmut zaginaja.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Nema povekje gradcinja sela i bavci do ungarska granica. Vojska sekako nema, site vo Bahmut zaginaja.
За жал има, а тоа е последната најутврдена линија Констатиновка-Славјанск-Краматорск. Воените лица препорачуваат повторно заземање на Лиман и Изјум, но и на градот Торецк. За полесно заземање на таа агломерација. Затоа што директно нема шанси да ја земат Русите, па ќе мора ко Бахмут повторно да заобиколуваат. Така што да, ќе потрае подолго ова...

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.907
Поени од реакции
13.032
Тука добро славење падна, дека имале 16к наспороти 200те илјади украински загуби.
Бројката е секако доста поголема од документираните загуби.
Којзнае дали ќе доживееме да дознаеме за вистинската бројка на двете страни.

За инфо само Советите имаа околу 30.000 жртви за околу десет години војување во Афганистан.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Крајот после мешањето на Западот, бидејќи си го има проблемот со Русија, ќе биде откако над 65% од машката популација во Украина од 20 до 45 години ќе биде убиена во оваа војна. Ќе беше сосема друг патот да не беше Западот...
Постојано погрешно гледате дека војната е за земја, за територија.... тоа е за да се провоцира Украина да праќа војници. Што ќе им е воена помош од техника ако нема кој да управува со нејзе? Нели...
Војната е да се убијат што повеќе војници... да се натераат украинците да мобилизираат насилно уште луѓе...
И ќе трае ова уште долго и ќе има смрт сеуште...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.312
Поени од реакции
7.046
Screenshot_20230305_232124.jpg

активно се денацифицира источна украина вечерва

секој нормален лидер ќе бараше компромис наместо смрт за својата популација, овој оди да уништи максимално

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Kako toa navidum. Pak istiot muabet, mozat ama nejkat, da sakaja partal ke gi napraveja :facepalm:.
Тоа не значи да сакаа партал ќе направеа. Го прават тоа што го одбрале да го направат, тоа што повеќе им одговара. Русите го диктираат темпото на војната, не Украинците.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.845
Поени од реакции
34.087
Vanlok alooo, osven za Bahmut drugo nisto posebno ne se pisuva i vo dvete temi vekje so meseci, cinis Bahmut e milionski grad rasprostranet na neznam kolku stotici km2 teritorija, a ne nekoe gradce kolku Pehcevo.
Znaci mozi i da potrosile ne 10+ tuku i 100+ povekje artilerija i neznam sto, realnosta e taa.
I da letaa kolku amerikancite, i 10 + povekje od niv da letaa djabe ke bese ako pak se baftaat za sekoj cikmak vo Bahmut i za sekoja bavca okolu Bahmut. I da potroseja edna desettina od dosega sto potrosija artilerija i voopsto da ne letaja ako se dvizeja napred povekje od dve bavci i pola cikmak na den ke recevme ok, ali vaka ednostavno neznam za kakov uspeh na voeno pole pravime muabet. Pa da gi citav sekoj den postovite za napredokot vo Bahmut site sporedni ulici po ime ke gi naucev i sekoj dukjan i trafika koj mu e gazda ke znaev, nastrana koja bavca koj ja raboti i so sto e posadena.
Taка де, не ги бива и тоа е тоа. Пошто нели, на нивно место Америте до сега десет пати ќе ја завршеа војната... Јасно де знам дека не го кажуваш тоа ама таа е импликацијата. Ако не од тебе, од другиве сеако.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.491
Тоа што имаат доволно нуклеарно оружје да ја исфрлат планетата од орбита, не ги прави суперсила, туку силеџии. И да, ако навиваш за нив, ете ќе ти кажам дека ќе победат, ама не зошто се „суперсила„ туки зошто ќе уценуваат со нуклеарно оружје.
:lolzz:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.847
Situation north of Bakhmut city: Russian Army ended combing operations in Miasokombinat after Ukrainian Army withdrawal, taking full control over the district.

FqfnflnWcAAv2cT.jpeg

Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.748
tyu.jpg rwe.jpg asd.jpg

ccc.jpg

Во овие две објави е ситуацијата во Украина до 5ти март, едната е од американскиот институт за војна, а другата објава е од руски извори.

Kajgana Shop

На врв Bottom