мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.941
- Поени од реакции
- 23.367
Kako toa navidum. Pak istiot muabet, mozat ama nejkat, da sakaja partal ke gi napraveja .Ако го одбереш навидум потешкиот начин, што значи тоа?
Kako toa navidum. Pak istiot muabet, mozat ama nejkat, da sakaja partal ke gi napraveja .Ако го одбереш навидум потешкиот начин, што значи тоа?
Па да, партал се. Бахмут им ја исцрпи цела воена моќ на Украинците. Им привлече трупи потребни за други места. А со тоа не им дозволи поход кон Крим. Денес убаво кажа Пригожин од подрумот, да не беше Вагнер, руската линија ќе колапсираше. Тие буквално се цемент, односно го држат фронтот.Kako toa navidum. Pak istiot muabet, mozat ama nejkat, da sakaja partal ke gi napraveja .
Ovie izgleda sakaat da go soborat ginisoviot rekord za najdolgata vojna vo istorijata sto ja drzat Anglicanite i Francuzite, tamu kolku bese 100 godini.Спремајте мапа од Часив Јар со време да ги научиме местата, да знаеме со што ќе се занимаваат Русите за сезона 23/24
Aj preprocitaj se uste ednas sto napisa. Tuka zborame nesto od tipot namerno se baftaat so Bahmut so meseci inaku dosega pepel ke napravea, Ti tuka pisuvas kako Bahmut e branata koja ja drzat Rusite oti otide Krim. Stvarno neznam koj napagja, koj se brani vekje .Па да, партал се. Бахмут им ја исцрпи цела воена моќ на Украинците. Им привлече трупи потребни за други места. А со тоа не им дозволи поход кон Крим. Денес убаво кажа Пригожин од подрумот, да не беше Вагнер, руската линија ќе колапсираше. Тие буквално се цемент, односно го држат фронтот.
Нема што да препрочитам, сите го потврдуваат тоа дури и украински генерали. А тоа е дека Бахмут ги исцица Украинците од способни елитни единици потребни за други места од фронтот. А тие се Сватово-Креминна и Запорожје накај Крим.Ovie izgleda sakaat da go soborat ginisoviot rekord za najdolgata vojna vo istorijata sto ja drzat Anglicanite i Francuzite, tamu kolku bese 100 godini.
Автоматски споено мислење:
Aj preprocitaj se uste ednas sto napisa. Tuka zborame nesto od tipot namerno se baftaat so Bahmut so meseci inaku dosega pepel ke napravea, Ti tuka pisuvas kako Bahmut e branata koja ja drzat Rusite oti otide Krim. Stvarno neznam koj napagja, koj se brani vekje .
Znaci gotovo cim padna Bahmut. Se gleda krajot.Нема што да препрочитам, сите го потврдуваат тоа дури и украински генерали. А тоа е дека Бахмут ги исцица Украинците од способни елитни единици потребни за други места од фронтот. А тие се Сватово-Креминна и Запорожје накај Крим.
За жал има, а тоа е последната најутврдена линија Констатиновка-Славјанск-Краматорск. Воените лица препорачуваат повторно заземање на Лиман и Изјум, но и на градот Торецк. За полесно заземање на таа агломерација. Затоа што директно нема шанси да ја земат Русите, па ќе мора ко Бахмут повторно да заобиколуваат. Така што да, ќе потрае подолго ова...Znaci gotovo cim padna Bahmut. Se gleda krajot.
Nema povekje gradcinja sela i bavci do ungarska granica. Vojska sekako nema, site vo Bahmut zaginaja.
Којзнае дали ќе доживееме да дознаеме за вистинската бројка на двете страни.Тука добро славење падна, дека имале 16к наспороти 200те илјади украински загуби.
Бројката е секако доста поголема од документираните загуби.
Крајот после мешањето на Западот, бидејќи си го има проблемот со Русија, ќе биде откако над 65% од машката популација во Украина од 20 до 45 години ќе биде убиена во оваа војна. Ќе беше сосема друг патот да не беше Западот...Znaci gotovo cim padna Bahmut. Se gleda krajot.
Nema povekje gradcinja sela i bavci do ungarska granica. Vojska sekako nema, site vo Bahmut zaginaja.
Тоа не значи да сакаа партал ќе направеа. Го прават тоа што го одбрале да го направат, тоа што повеќе им одговара. Русите го диктираат темпото на војната, не Украинците.Kako toa navidum. Pak istiot muabet, mozat ama nejkat, da sakaja partal ke gi napraveja .
Taка де, не ги бива и тоа е тоа. Пошто нели, на нивно место Америте до сега десет пати ќе ја завршеа војната... Јасно де знам дека не го кажуваш тоа ама таа е импликацијата. Ако не од тебе, од другиве сеако.Vanlok alooo, osven za Bahmut drugo nisto posebno ne se pisuva i vo dvete temi vekje so meseci, cinis Bahmut e milionski grad rasprostranet na neznam kolku stotici km2 teritorija, a ne nekoe gradce kolku Pehcevo.
Znaci mozi i da potrosile ne 10+ tuku i 100+ povekje artilerija i neznam sto, realnosta e taa.
I da letaa kolku amerikancite, i 10 + povekje od niv da letaa djabe ke bese ako pak se baftaat za sekoj cikmak vo Bahmut i za sekoja bavca okolu Bahmut. I da potroseja edna desettina od dosega sto potrosija artilerija i voopsto da ne letaja ako se dvizeja napred povekje od dve bavci i pola cikmak na den ke recevme ok, ali vaka ednostavno neznam za kakov uspeh na voeno pole pravime muabet. Pa da gi citav sekoj den postovite za napredokot vo Bahmut site sporedni ulici po ime ke gi naucev i sekoj dukjan i trafika koj mu e gazda ke znaev, nastrana koja bavca koj ja raboti i so sto e posadena.
Тоа што имаат доволно нуклеарно оружје да ја исфрлат планетата од орбита, не ги прави суперсила, туку силеџии. И да, ако навиваш за нив, ете ќе ти кажам дека ќе победат, ама не зошто се „суперсила„ туки зошто ќе уценуваат со нуклеарно оружје.