Да, ми ја потврди информацијата член од форумов кој работи во млекара дека наше било млекото, што уште повеќе ја прави неразумна цената.Slikano pred 1 minuta. Mozhe zavisi od tipot na mleko, od Bitolska imaat mozhe 10 vida mleko.
Прегледај го приврзокот 369820
Ne znae...Бутаме леб со се што може, уште паста не сме замешале со леб.
A ne Shiptarive praat Burek so leb,ние сме изумители на најголемиот специјалитет, симитка, леб во леб
Не е ни 2 евра горивото, еве членот ме претркал.Не ги гледајте само цените, туку и платите... 2 евра литро гориво во Германија, евро и пол гориво во МКД, ама некои ќе речат еми така е да ама Германија е 300 и кусур илјади км2 површина, а МКД 25 илјади км2 пак кај нас е поефтино бидејќи ете сме помала територија...
Дај ми го мене маж ти. Јас го жалампс
ако толку го жалиш мажми, да ти го дадам????
Во бас е 70 ден. големото макијато.
kolku mislis deka stavaat kvasec pekarive i se bunis deka bilo premnogu, ako ti doma stavas 20 grama?Еве ја мојата домашна математика,кило брашно тип 500 чини 35 денари а јас употребувам 800 грама што значи брашното ме чини 28 денари.Квасец од 20 грама за цело тесто околу 5,6 денари,еве и шеќер и сол нека чинат 5 денари за цело тесто,водата не ја рачунам затоа што можам од било каде надвор да ја наполнам иако 30 денари чинат 1000 литри градската.Струјата за печење не е повеќе од 1kw бидејки греачот е околу 550 вати а реално за 1 саат и 10 минути ќе потроши до кај 300 вати и кога се ќе собереш трошокот не е поголем од 45 денари за леб што тежи 1300 грама.
kakva razlika ima vo koncept od primer Granap do Vero/Tinex, pa vo Vero/Tinex da e poskap istiot proizvod?Темата е, Најевтин супермаркет. Мое мислење е дека трговците најмногу ја влошија состојбата, дури и оние, евтините. Немаат оправдување евтините маркети да нудат стока по исти цени како поскапите. Различен им е концептот, помалку е вложено, имаат поголема заработка.
Инаку, помина времето кога домашното ќе се штити, колку и да е поскапо. Нормално е на пазарот да се понуди поевтино, макар од увоз. Зошто народот да плаќа нечие лошо работење или голем апетит за заработка? Уцена, или по оваа цена, или нема? Барем, да го сочуваа квалитетот, па со тоа да се правдаат.
romansko ova nekakvo radioactiveA vo Globus Germanija 1,15€.Прегледај го приврзокот 369770