Најефтин супермаркет

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.478
Поени од реакции
824
Ако може малите пекари да работат и да се задоволни можат и големите ама не, тие се лакоми. Претераа со лакомоста, ем субвенции ем пониски цени на гориво...и пак преку леб погача...

Attachments

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Не ги гледајте само цените, туку и платите... 2 евра литро гориво во Германија, евро и пол гориво во МКД, ама некои ќе речат еми така е да ама Германија е 300 и кусур илјади км2 површина, а МКД 25 илјади км2 пак кај нас е поефтино бидејќи ете сме помала територија... :tapp:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Не ги гледајте само цените, туку и платите... 2 евра литро гориво во Германија, евро и пол гориво во МКД, ама некои ќе речат еми така е да ама Германија е 300 и кусур илјади км2 површина, а МКД 25 илјади км2 пак кај нас е поефтино бидејќи ете сме помала територија... :tapp:
:shok2:

Screenshot 2023-03-02 at 19-28-51 Freie T F-T-F GmbH.png

Z

zmej gorjanin

Гостин
Последно уредено од модератор:
Член од
5 март 2018
Мислења
16.515
Поени од реакции
18.781
Не е ни 2 евра горивото, еве членот ме претркал.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.478
Поени од реакции
824
Да не се секирате утре во камојте ќе донесат леб (коцките и грахам црниот) :))
Автоматски споено мислење:

и радиодифузна битно не плаќаме :)

Attachments

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Во МК можеш да работиш за 2000 евра за странци за истата работа ќе земаш 4000 во Германија ама такси ти е 1 евро км таму тука 20 денари и стан кирија е 1000 евра овде е 300 евра. Затоа се исплати да седиш во МК.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
966
Еве ја мојата домашна математика,кило брашно тип 500 чини 35 денари а јас употребувам 800 грама што значи брашното ме чини 28 денари.Квасец од 20 грама за цело тесто околу 5,6 денари,еве и шеќер и сол нека чинат 5 денари за цело тесто,водата не ја рачунам затоа што можам од било каде надвор да ја наполнам иако 30 денари чинат 1000 литри градската.Струјата за печење не е повеќе од 1kw бидејки греачот е околу 550 вати а реално за 1 саат и 10 минути ќе потроши до кај 300 вати и кога се ќе собереш трошокот не е поголем од 45 денари за леб што тежи 1300 грама.
kolku mislis deka stavaat kvasec pekarive i se bunis deka bilo premnogu, ako ti doma stavas 20 grama?

pa vo kupeckiov mislis 100 -150 grama ima? :ROFLMAO:

Темата е, Најевтин супермаркет. Мое мислење е дека трговците најмногу ја влошија состојбата, дури и оние, евтините. Немаат оправдување евтините маркети да нудат стока по исти цени како поскапите. Различен им е концептот, помалку е вложено, имаат поголема заработка.
Инаку, помина времето кога домашното ќе се штити, колку и да е поскапо. Нормално е на пазарот да се понуди поевтино, макар од увоз. Зошто народот да плаќа нечие лошо работење или голем апетит за заработка? Уцена, или по оваа цена, или нема? Барем, да го сочуваа квалитетот, па со тоа да се правдаат.
kakva razlika ima vo koncept od primer Granap do Vero/Tinex, pa vo Vero/Tinex da e poskap istiot proizvod?

Kakvo opravduvanje ima Vero/Tinex za povisoki ceni? Muzice srpsko odi vo pozadina dodeka blazeno kupuvas raboti po 20 denara poskapi ili nesto drugo e :D :ROFLMAO:

Zasto proizvodot e ist, cuvanjeto e isto, rokot e ist... ne znam sto e dodadena vrednost...

romansko ova nekakvo radioactive

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom