Здравството кај нас

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.502
Поени од реакции
10.401
... кога прво ќе одговориш на ова прашање!
Седум години пиев астемисан за алергија на сонце( така утврдија тогашните доктори) и тоа да сум го пиела 15 дена пред да дојде лето, предвреме значи, за да се припремам кобајаги за алергијата.....:facepalm:
Седум години јас си пиев таблети иако ништо не ми помогнаа, за да после тоа алергологот ме езвести дека тие таблети биле штетни и веќе нема да се препишуваат, а дали ќе имам јас последици по здравје тоа он неможел да знае...работава излезе кој те шиша.:(

Што се однесува за кортико терапијата...да не беше таа терапија, јас ќе бев под земја досега, само таа ме спаси кога бев болна од короната .Спреј за нос риноко или флексоназе редовно употребувам кога ќе ме фати алергијата, ништо друго не помага.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.283
Поени од реакции
9.067
Седум години пиев астемисан за алергија на сонце( така утврдија тогашните доктори) и тоа да сум го пиела 15 дена пред да дојде лето, предвреме значи, за да се припремам кобајаги за алергијата.....:facepalm:
Седум години јас си пиев таблети иако ништо не ми помогнаа, за да после тоа алергологот ме езвести дека тие таблети биле штетни и веќе нема да се препишуваат, а дали ќе имам јас последици по здравје тоа он неможел да знае...работава излезе кој те шиша.:(

Што се однесува за кортико терапијата...да не беше таа терапија, јас ќе бев под земја досега, само таа ме спаси кога бев болна од короната .Спреј за нос риноко или флексоназе редовно употребувам кога ќе ме фати алергијата, ништо друго не помага.
Кој инвалидитет го имаш од астемизанот сега?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.502
Поени од реакции
10.401
Кој инвалидитет го имаш од астемизанот сега?
Остеопенија, алергија, хипертензија...тие болести ги имам, а дали се од лекот, е тоа не можам да потврдам:toe:
Кога го повлекоа астемисанот, не беше известено кои штетни последици предизвикувал, едниставно го снема, оа потоа препишуваа урбазон, лоратадин и зиртек.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.283
Поени од реакции
9.067
Остеопенија, алергија, хипертензија...тие болести ги имам, а дали се од лекот, е тоа не можам да потврдам:toe:
Кога го повлекоа астемисанот, не беше известено кои штетни последици предизвикувал, едниставно го снема, оа потоа препишуваа урбазон, лоратадин и зиртек.
Дури и Tyrael успеа да го насмееш.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.502
Поени од реакции
10.401
Дури и Tyrael успеа да го насмееш.
Да бе, после едно негово смеење, следува рафали од 30 тажни смајличиња..господ него не го смее..:D
Ме праша, ти кажав...е сега на мозоков ако направило оштетување :pos:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.498
Поени од реакции
23.515
Не ми се верува што дочекавме, туѓа нега наместо да се тепаме за термин, има нов систем кој почна да работи од денес, правиш упат и од таму му закажуваат термин на пациентот. Иако им требаше 10 години, сепак секоја чест што го направија на овој начин.

:bravobe:

Реално треба вака да биде и за други работи, први напамет ми доаѓа ехо на дојки и мамографија.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.804
Поени од реакции
37.809
Замисли брза помош од МК да те вози 70 километри.
Значи треба да си на бело за да помислиш за тоа да воопшто дојде, а не за да те разнесува 70 километри.
Државна болница во Скопје подобра е од Кичево?
Од искуство ти кажувам дека една универзитетска клиника во Скопје нема таква амбулантна апаратута како една селска германска амбуланта во место од 7000 жители.
bolnica-kicevo3.jpg

... државна болница е поим за кичевска болница, мислам јас би ја нарекла кичевската болница штала или бачило, да не се повторам со фотографии каде ги вакцинираат децата, јас мислев чуваат сено нешто таму.

3460E6C2BB90E949B7617E8985E2AEF4.JPG

...ова е вратата каде децата влегуваат и се вакцинираат, овој дел е странично од тој објект во горната фотографија.
koridori ne objektin e vjeter.JPG

... ова им е чекалната пред ординациите.

23472067_996331253866436_5161434787023207136_n.jpg

...чекална пред ординациите. не само изгледот, туку треба мирисот на старо, мувлосано, ужегнато, катакомба мирис.

bolnica-kicevo.jpg

ова една болничка соба во кичевската болница.

23472006_996331213866440_3980828618195464202_n.jpg

...гледај го електричниот кабелна подот од каде влечат струја и од таков кабел испревртен во ходник каде што сите поминуваат.

Screenshot_1-637x640.jpg kucinja-bolnica-640x712.jpg

...скитници кучиња, на лице место во кичевската болница можат да каснат, да не се мачи пациентот да дојде дур во болница со такси ова она, вака тука е.

pringf-aa-750x430.jpg

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.283
Поени од реакции
9.067
Прегледај го приврзокот 367233

... државна болница е поим за кичевска болница, мислам јас би ја нарекла кичевската болница штала или бачило, да не се повторам со фотографии каде ги вакцинираат децата, јас мислев чуваат сено нешто таму.

Прегледај го приврзокот 367237

...ова е вратата каде децата влегуваат и се вакцинираат, овој дел е странично од тој објект во горната фотографија.
Прегледај го приврзокот 367246

... ова им е чекалната пред ординациите.

Прегледај го приврзокот 367247

...чекална пред ординациите. не само изгледот, туку треба мирисот на старо, мувлосано, ужегнато, катакомба мирис.

Прегледај го приврзокот 367248

ова една болничка соба во кичевската болница.

Прегледај го приврзокот 367249

...гледај го електричниот кабелна подот од каде влечат струја и од таков кабел испревртен во ходник каде што сите поминуваат.

Прегледај го приврзокот 367252 Прегледај го приврзокот 367253

...скитници кучиња, на лице место во кичевската болница можат да каснат, да не се мачи пациентот да дојде дур во болница со такси ова она, вака тука е.
Ова изгледа подобро од државна болница во Скопје! Ти галиба не си била во државна после студиите. Во државна топлата вода уште ја немаат откриено.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.804
Поени од реакции
37.809
За 2 недели.
... не знам зошто, ама пак не ми се верува :( , мислам не тебе, туку све мислам дека ќе одложат.
Веќе направив таков упат, на сечие изненадување системот работи.
Screenshot 02-14-2023 00.25.47.png

штом си дал денес, значи Битола или Штип, утре Скопје,

Screenshot 02-14-2023 00.28.19.png Screenshot 02-14-2023 00.28.53.png

...ако зелените слободни датуми се на пример за Битола и Штип, зашто пациентот добил термин по две недели?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom