Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.950
Поени од реакции
34.304
Што да негирам, дека бегаш од нормална дискусија и идеш на ад хоминем заглупувања?
Со ботовите го избегнувам тоа симнувања во калта, ама ти ако инсистираш за тебе ќе направам исклучок.

Патем прашај го Шекспир за препораки за вработување, ми изгледаш како некој што природно ќе се вклопи таму. Но ако инсистираш на руски ангажман, еве нешто:

Извадок како за тебе:

However, the golden age of trolling industry would soon come to an abrupt end, and a Great Reset began. First, our best American client gave free advertising for our Macedonian troll farm competitors when she claimed: “You know, there’s all these stories of guys over in Macedonia who are running these fake news sites and I’ve seen them now and you sit there and it looks like a sort of low-level CNN operation.”

As if Macedonian troll farms can provide the same quality of trolling services as a Russian troll farm! In fact, none of our other troll farm clients had ever heard of Macedonian troll farms until she started shooting her mouth off about them!

But many of our clients started sending some of their trolling business to the Macedonians as they charged lower trolling rates. And jobless Europeans and Americans are more willing to go to Macedonia to work or train local trolls versus coming to work in Russia! They started to flock there and now the Macedonians have a competitive trolling advantage.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.407
Кажи ако плаќаат добро може full time да штанцам постови и да спинувам како тебе, сериозен сум и оставка би дал од работа ако е добра сумата.
Министер ли си за оставка да даваш ?

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.640
Министер ли си за оставка да даваш ?
Ај сега и ти, знам дека слични ставови имате ама немора да му бидиш адвокат, а и не те ставам во негова категорија, а и покрај што не се слагаме за некои работи искрено те почитувам заразлика од акмаков погоре.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.950
Поени од реакции
34.304
Ај сега и ти, знам дека слични ставови имате ама немора да му бидиш адвокат, а и не те ставам во негова категорија, а и покрај што не се слагаме за некои работи искрено те почитувам заразлика од акмаков погоре.
Абе аман, пак го напаѓаш соговорникот на лична основа за да добиеш „изговор“ да ги игнорираш фактите. Предвидлив си до немајкаде. :unsure:

Но можеби имаш проблеми со концентрација. Да ти помогнам да се фокусираш, еве овде застанавме кога проба да бегаш:

Ги ставаш САД и Русија во ист кош. Никој не може да се спореди со САД во кршење договори и непочитување регулативи. Следствено релативизираш... „Види и Русија/Кина/вметни_држава не почитуваат закони“. Но факти се дека:
- Русија има легално право и обврска да реагира во Украина според Повелбата на Обединетите Нации
- Русија има легално право да биде во Сирија на повик од сиријската влада,
- САД се нелегално во Сироја и покрај барањата на сиријската влада да си одат, не само што не си одат туку и нафтени извори експлоатираат во Сирија
- САД еднострано поништи билатерален договор со Иран
- САД нелегално ја нападнаа Либија
- САД нелегално го нападнаа Ирак
- САД нелегално ја нападнаа Србија
- САД...

Итн, итн. Нема потреба од повеќе примери, ова доволно покажува кој работи незаконски.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.244
Поени од реакции
22.913
Украинските бегалци имаат проблем во Британија поради етничката и културната разноликост на државата која радикално се разликува од нивната.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.314
Поени од реакции
11.670
Изгледа париве за антируска пропаганда ги пренасочиле кон оружје периодов, па се подисчисти форумов од тенеќина.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.994
Поени од реакции
13.198
@HolyDebarca

Го викнале Стрелков, да се приклучи на Вагнерци. Што вика ? Ќе ги испоштува?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
Чекај сега малку, ова е во кафеана кажано и извадено од контекст? Или во парламент е јасно и гласно кажано од Mинистер за надворешни работи на Германија?
Десетици пати сум ти посочил колку инфантилен пристап имаш. Ти си правиш филмови како мало дете, како ти одговара во моментот.
И Самка Ибраимовски кај нас е пратеник, па ајде сега некој во Германија да ги чита статусите што ги пиши на фејсбук, и говорите што ги држи, па да го земаат за официјална државна политика.

Не па корисно е ова што си го посочил, убаво се гледа дека на Украина им следува помош за ослободување сега кога се во ропство на САД. Освен тоа, според Повелбата на Обединетите Нации Русија има обврска да се бори против нацизмот. И двете обврски се спроведуваат со оваа специјална воена интервенција.
Па еве нека почнат од сопствените редови. Нека ја забранат Вагнер. Или си ја користат Повелбата како ќе им текне? И кој тоа има ексклузивно право поради еден баталјон, да нарекува цел народ нацисти? Ако Вагнер 90% се нацисти, тоа треба да значи дека и цела Русија станала нацистичка?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.950
Поени од реакции
34.304
И Самка Ибраимовски кај нас е пратеник, па ајде сега некој во Германија да ги чита статусите што ги пиши на фејсбук, и говорите што ги држи, па да го земаат за официјална државна политика.
Самка факинг Ибраимовски не е МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ, a пишување штогоде по социјални мрежи не е говорење во парламент.

Па еве нека почнат од сопствените редови. Нека ја забранат Вагнер. Или си ја користат Повелбата како ќе им текне? И кој тоа има ексклузивно право поради еден баталјон, да нарекува цел народ нацисти? Ако Вагнер 90% се нацисти, тоа треба да значи дека и цела Русија станала нацистичка?
Што имаат Вагнер со нацизам?
Автоматски споено мислење:

Евреите си криви.
Никој не кажа дека сите Евреи се криви... Ама скоро сите олигарси на САД (тие што го контролираа дипстејтот, што ги креираат државните политики) сѐ Евреи. And there's that.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.068
Поени од реакции
9.475
Ќе помине малку време ама ќе почнат сите да гледаат правилно на ситуацијава, како војна на западот против Русија V 10.0. После неколку неуспеси во историјата сведоци сме на уште еден поход над Русија. Швабиве се гледа дека ништо историјата не ги научила, искрено се надевам да го добијат тоа што го заслужуваат.
Крим ако пробаат да го бутнат односно една од 4 те Anti-Access/Area Denial (A2/AD) за кои пишував неколку пати до сега, Украина ќе се соочи со гневот на Шива. А тоа ќе значи и трета светска војна со сите нишани најверојатно.

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Руска верзија на “Кој сака да биде милионер“, зароби западен тенк- освој милион рубљи! Сафарито почна, среќен лов!

Screenshot 2023-01-26 at 11.20.58 AM.png

Утешна награда ако го уништиш- пола милион рубљи. Е па сега, дај шта даш!

Kajgana Shop

На врв Bottom