Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Таа работа @paralelni svetovi ќе ни ја каже, он е Dr. Who.
Доктор кој??? Тој не стигнал до таа реинкарнација сеуште ама баба Ванѓа 1979 година рекла дека Русија ќе стане водечка во светов, Европа ќе стане јалова земја, мразот ќе се истопи, само едно нема да се промени „славата на Владимир - славата на Русија“...
Јас го молам само Горнион да престане оваа бесмислена војна и да не му текне на некоја будала да притисне на црвеното копче.

Доктор кој??? Тој не стигнал до таа реинкарнација сеуште ама баба Ванѓа 1979 година рекла дека Русија ќе стане водечка во светов, Европа ќе стане јалова земја, мразот ќе се истопи, само едно нема да се промени „славата на Владимир - славата на Русија“...
Јас го молам само Горнион да престане оваа бесмислена војна и да не му текне на некоја будала да притисне на црвеното копче.
А сега е бесмислена кога Русија мава заушки во Украина, да беше малце полоша ситуација за Русија друга песна ќе пееше...

А сега е бесмислена кога Русија мава заушки во Украина, да беше малце полоша ситуација за Русија друга песна ќе пееше...
Претпоставувам дека ме имаш помешано со некој, политика не ме интересира, понајмалку Русија и Украина. Си гледам фамилијата и своите проблеми...

Петков беше политичар што Бугарија го немаше од времето на Симеон Сакскобурготски. Затоа и така не заеба.
За среќа Бугариве се сега пак со просечно ретардирани корумпирани политичари, кои не знаат на која страна да го свртат газот, дали Русија, дали Германија.

ТАЈНА АКЦИЈА БЕЗ ПРЕСЕДАН Петков и Бугарија ја спасија Украина во почетокот на руската инвазија
Види кој излегол од бункер! Тенеќијо! :aplauz::aplauz:
Историски гледано, на Балгарија тоа здебеленото погоре им е природна состојба од пред Втората Светска Војна. И во двете светски војни мењаа страна токму поради тоа незнаење. Уствари знаење, кој им ја обеќа Македонија- оп газот натака!

Цело НАТО 30+ држави против Русија сама и пак го јадат немиен и воено и финансиски, резили и срамови.
Морам да признаам, дури и јас ја потценив моќта на Русија.

Цело НАТО 30+ држави против Русија сама и пак го јадат немиен и воено и финансиски, резили и срамови.

А најмногу го јаде Северџанија од сите , со најниски плати и највисока инфлација, и тоа на чело со власт која тврдеше пред 5-6години дека ке ја правеле државата Швајцарија на Балканот.

ова твоево со графика изгледа вака,
site_protiv_Rusija.PNG

во врска со оружените ефективи еве исто така графика само со резерва,
tenkovi.jpg

vodeni_proektili.jpg

...,а сега за санкции со графика
sankcii.gif

Заклучок, земја со 11 часовни зони и со светски ресурси околу 40%, многу тешко може да се порази, до сега видено повеќе пати и никако да ја научат лекцијата. Кој не сака да учи од историјата ќе ја повторува лекцијата се додека не научи.

Оваа 2ка ветува многу :) белосветски подлизурковци и марионетки. Апасиев напиша некаде Бујар може да го советува Зеленски како да им ја запре водата на Русите во Донецк нели знаеме што беше во 2001 година.
Него требало денес да има обраќање Путин како што знам, па дали СВО ја преименуваа официјално во војна ? На сите ни мириса дека ќе им биде војна објавена за да почне сериозна офанзива.
Автоматски споено мислење:

А најмногу го јаде Северџанија од сите , со најниски плати и највисока инфлација, и тоа на чело со власт
и тоа на чело со власт
" која одработува за туѓа власт "
:)

Последно уредено:
Оваа 2ка ветува многу :) белосветски подлизурковци и марионетки. Апасиев напиша некаде Бујар може да го советува Зеленски како да им ја запре водата на Русите во Донецк нели знаеме што беше во 2001 година.
Него требало денес да има обраќање Путин како што знам, па дали СВО ја преименуваа официјално во војна ? На сите ни мириса дека ќе им биде војна објавена за да почне сериозна офанзива.
Помина денес. Немаше ништо особено од Путин освен тоа дека со години е мамена Русија од страна на западните партнери. И нешто спомена за капцитетите на воената индустрија али тоа експертите на темава за ракетна технологија и индустрија ќе ти го објаснат наредните недели.

Помина денес. Немаше ништо особено од Путин освен тоа дека со години е мамена Русија од страна на западните партнери. И нешто спомена за капцитетите на воената индустрија али тоа експертите на темава за ракетна технологија и индустрија ќе ти го објаснат наредните недели.
Ми се истури кафево од смеење видов меменце како Кадиров бил загрижен за бројот на ракетите по објавата на Тенеке како член на светата кајганска алијанса :D :D :D

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom