Toma
Корона стронг
- Член од
- 22 април 2014
- Мислења
- 4.156
- Поени од реакции
- 3.388
Види и на мене не ми е јасно како може да падне само 30%, можеби и ништо не произведувале претходно па сега 30% е ОК, само Азовстал учествувал со 2% од БДП, Енергодар произведувала 42000ГВ доволни за 6 Северни творевини, само русите што и земаа сигурно учествува со најмалку 10% од БДП.Хм, ако ги калкулираат како инвестиции
Баш ме интересираше каков им е соодносот со долговите, зголемен е во однос на минатата година, но мислам дека прават страшно големи мајмунлаци.
Прегледај го приврзокот 361312
Ukraine Government Debt to GDP
Ukraine recorded a Government Debt to GDP of 84.40 percent of the country's Gross Domestic Product in 2023. This page provides - Ukraine Government Debt To GDP - actual values, historical data, forecast, chart, statistics, economic calendar and news.tradingeconomics.com
Имам работено со фриленсери од таму, поотепани беа од нас, работеа за пониска цена на секој можен сервис, а на хартија државава изгледа дека треба да и дава помош на секоја западна земја.
Долговите госпоТ знае колкави им се, нешто грантови, нешто трговија и да пензиите и платите од заеми можат да се сметат како инвестиции ако се трошат за храна и сл. произведена во Украина бидејќи се во внатрешниот промет.
Автоматски споено мислење:
Не само ние, туку Грујо е со највисок рејтинг иако со години е официјално криминалец, нема што да се лутеш фактите се тие, вас северџаните за никој кур не ве бива.За курови во уста вие паднатите борци на грујо имате докторат.
Од али до села до секој нов што изникна низ годиниве, сите ти го паркираа во гз, па сеа отворен си како одводна цефка и плачеш на форуми. Ама ништо страшно, разработен те пративме за белгија, нема да не срамиш.
Автоматски споено мислење:
Не е лажа, гранатираа и се бореа против руски терористи и сепаратисти кои сакаа да отцепат територија од украина, по теркот на јужна осетија, абхазија, транснистрија и нагорно карабах.
И замисли во право се биле, го спречија тоа, па мораше официјална руска војска да влезе во границите. Ама тебе баче пропаганди ти се поинтересни изглеа.