Блам држава

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.349

„...
Поздрав почитуван,
Пишувам од Охрид,град во кој детско одделение при Општата болница-НЕМА.Замислете само што прават жителите на градот,кога имаат потреба од педијатар.
еве ќе Ви кажам:
Од петокот секој ден одам со моето дете во одд. за детски болести во Струга.Детето има температура која не спаѓа, па на секое нагло покачување палам колата Некогаш одам со четири трепкачи на автомобилот за да стигнам што поскоро.Нешто што секој родител би го направил…20км не се многу,но некогаш се како да ја одите цела држава пеш, зависно од сериозноста на ситуацијата.Денес,после 20 пати возење на истата релација,за три дена,зашто поинаку не може, ме застанува полиција за пречекорување брзина од 30км,( треба 60км сум возел 90км) и за истата добивам казна од 300 евра. Аферим. Во право се.
Им објаснувам на полицијата дека брзината не е од бес, ама џаба везам. Ми ги земаа документите и ми велат: “Оди до детско и врати се за казната.” Ок.
Ај што не се кадарни да најдат медицински кадар за нашите деца,туку за нивната некадарност и барање основна помош која државата не ни ја овозможува во 21 век,ние сме дури и казнети .
Да се обратиме нема никаде,затоа што дали од бес или од потреба навистина,ти си крив.
Ама троа појке се криви и оние кои дозволија да ризикуваме животи по недопрени и ископани патчиња-зборувам за Охрид Струга,делница позната како дел од автопатот Охрид-Кичево.
Би сакал истово да стане јавно,со ваша и секако сечија друга помош
Благодарам...“

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.387

„...
Поздрав почитуван,
Пишувам од Охрид,град во кој детско одделение при Општата болница-НЕМА.Замислете само што прават жителите на градот,кога имаат потреба од педијатар.
еве ќе Ви кажам:
Од петокот секој ден одам со моето дете во одд. за детски болести во Струга.Детето има температура која не спаѓа, па на секое нагло покачување палам колата Некогаш одам со четири трепкачи на автомобилот за да стигнам што поскоро.Нешто што секој родител би го направил…20км не се многу,но некогаш се како да ја одите цела држава пеш, зависно од сериозноста на ситуацијата.Денес,после 20 пати возење на истата релација,за три дена,зашто поинаку не може, ме застанува полиција за пречекорување брзина од 30км,( треба 60км сум возел 90км) и за истата добивам казна од 300 евра. Аферим. Во право се.
Им објаснувам на полицијата дека брзината не е од бес, ама џаба везам. Ми ги земаа документите и ми велат: “Оди до детско и врати се за казната.” Ок.
Ај што не се кадарни да најдат медицински кадар за нашите деца,туку за нивната некадарност и барање основна помош која државата не ни ја овозможува во 21 век,ние сме дури и казнети .
Да се обратиме нема никаде,затоа што дали од бес или од потреба навистина,ти си крив.
Ама троа појке се криви и оние кои дозволија да ризикуваме животи по недопрени и ископани патчиња-зборувам за Охрид Струга,делница позната како дел од автопатот Охрид-Кичево.
Би сакал истово да стане јавно,со ваша и секако сечија друга помош
Благодарам...“
Не се криви самите сообраќајци, криви се од врхушката што им бараат норма,. или во спротивно им следува ним казна

дали полнат буџет, или едноставно се мазохисти -незнам, но главешините во МВР се оперисани од морал

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.698
Белвицата е врска на пастрмка, но БЕЗ црвани точки. Таа со црвени се вика Летница

Na listata se sluśa deka ke se najde eden pratenik koj e od biznisot, pravel dalaveri so tenderi i placevi...no ,,dobroupateni,, izvori velat deka glavnata zamerka e što e finansiski povrzan so sultanot od Ankara
Vo sekoj slucaj "Cesnive" ne podgotvuvast teren tuku taka.
I sigurno ce bidat povejce od toj edniot.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Прегледај го приврзокот 359801

...една загрижена мајка напишала (цитирам):
„Прашање бр.1 Дал имат некој нормален и зошто истиот не е барем вработен на соодветното работно место?
Прашање бр 2. Како да му објаснам на детево мое дека Белвица не е нагалено име за Охридска Пастрмка?
Прашање бр 3. Зошчо “Паца” не ја крстиле пастрмкава?
Прашање бр 4. Како да не јадам ЈАВНО трици?!
-Учебник по Математика за прво одделение, (кој за воља на вистината пред 2 дена го добивме)“... затворен цитат.
Летоска отидов у Охрид у Св Наум у Острово ресторанот (за што и пишував во соодветната тема), побарав охридска пастрмка, ама немаа у моментот и ми дадоа белвица. Сега гледам дека се заебаа они, а не ја, пошто белвица е поефтина од пастрмка, а исто ти е.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.387
Летоска отидов у Охрид у Св Наум у Острово ресторанот (за што и пишував во соодветната тема), побарав охридска пастрмка, ама немаа у моментот и ми дадоа белвица. Сега гледам дека се заебаа они, а не ја, пошто белвица е поефтина од пастрмка, а исто ти е.
Белвицата се смета за кралица на рибите, но е потценета.

Тука си ќарил а заебан можиш да бидиш ако ти подметнат како во најголемиот број на случаи(најмногу ова важи за ,,отмени гости,,) каде им печат калифорниска пастрмка.....

....маркирана со црвен фломастер, ставајќи по неколку точки по страна. после печење оди препозни дали е фломастер или природна црвена точка.. :pos: :pos:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.349
:neetaka:
.... тоа му иде вака, ти си човек јас сум човек на исто сме, ама ти си мушко јас сум женско, па види ти сега ако е исто или не!:)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Не знам ја тоа, у учебник фино си пишува дека е исто тоа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.349
Не знам ја тоа, у учебник фино си пишува дека е исто тоа.
tfbvurzzqircux5pytz3.jpg

... па да и ти си во право, во учебникот може точно пишува дека Финците, Унгарците, Турците, Татарите се народи од жолта раса, ти си по историјата што не објаснуваш ! :P

Screenshot 12-23-2022 21.39.10.png
Screenshot 12-23-2022 21.39.37.png

...па ако подобро размислам дел од самите Унгарците тврдат дека нивните корени се од Монголија, значи сепак имаат врска со жолта раса, па ќе испадне дека не се Словени, па и Турците имале некое потекло од Монголија, па не е чудно да и нивните корења да се од Монголија, па се од жолта раса, според пишувањето кое им е слично тука некаде се и Финците! :D

17505408_1418880051507140_5043613705422691945_o.jpg 17504309_1418880024840476_7723076802419512931_o.jpg

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.394
Поени од реакции
9.000
Прегледај го приврзокот 359876

... па да и ти си во право, во учебникот може точно пишува дека Финците, Унгарците, Турците, Татарите се народи од жолта раса, ти си по историјата што не објаснуваш ! :P

Прегледај го приврзокот 359877
Прегледај го приврзокот 359878

...па ако подобро размислам дел од самите Унгарците тврдат дека нивните корени се од Монголија, значи сепак имаат врска со жолта раса, па ќе испадне дека не се Словени, па и Турците имале некое потекло од Монголија, па не е чудно да и нивните корења да се од Монголија, па се од жолта раса, според пишувањето кое им е слично тука некаде се и Финците! :D

Прегледај го приврзокот 359879 Прегледај го приврзокот 359880
За своите тврдења се повикуваат на оваа мапа:

1671828958173.png

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.156
Идејата ја дале ученици наводно. Допрва ќе даваат вакво идеи.
Наводно и ја дале, зашто имам другар чие дете учи таму и баш денес праевме муабет на оваа тема. Планира 3310 да му земе и ајт у пичку матер или настава дома. Тикток и општо интернетот и трендовите што се форсираат таму пореметува нови генерации богзнае што све ќе искочи од младиве во иднина и у какво надреално општество ќе се живее.

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
408
Поени од реакции
776
Колегата на Оливер Спасовски, Назим Буши во текот на скандалите низ Македонија си ужива во Турција, од државен буџет си платил одмор во луксузен хотел во претседателска соба за една вечер 20 илјади евра, нема ова да е ни прв ни последен пат за жал во оваа пропала држава…
046DF011-9A93-4B42-B337-E790E88ED7FA.jpeg CAF19195-BA4F-4C70-819C-09E1C9736917.jpeg 0F0BB852-DA65-460B-8AEB-7E62C5073D42.jpeg

Kajgana Shop

На врв Bottom