Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

• Креатор на темата Креатор на темата StefusRefus
  • Време на започнување Време на започнување
Не верувам...останува со лична карта да пробам да им спојам во една слика предна и задна страна од л.карта :ROFLMAO:

Со исто презиме од родител на сметка може.

Која банка има најниска провиизја кај нас за плаќања во странство (депозид на ИБКР)? НЛБ провизијата беше 1200 по трансакција, сега е 1500денари.

Која банка има најниска провиизја кај нас за плаќања во странство (депозид на ИБКР)? НЛБ провизијата беше 1200 по трансакција, сега е 1500денари.
Нели има фиксен дел кој што е 300 или 600 денари, и плус 0.3% на сумата?
Или има промени?

Нели има фиксен дел кој што е 300 или 600 денари, и плус 0.3% на сумата?
Или има промени?
Јас досега секој месец уплаќам различна сума, некогаш 400, некогаш 500, некогаш 1000 УСД, и секогаш провизијата била 1200. Денес на сума од 500 УСД ми наплати 1500 и ми кажа дека од 1ви ја зголемиле провизијата.

Колку е во КМБ?

Јас досега секој месец уплаќам различна сума, некогаш 400, некогаш 500, некогаш 1000 УСД, и секогаш провизијата била 1200. Денес на сума од 500 УСД ми наплати 1500 и ми кажа дека од 1ви ја зголемиле провизијата.

Колку е во КМБ?

Минатиот месец на 1000еу ми земаа околу 1400ден. На телефон тогаш ми кажаа дека процентуалниот дел од провизијата е повисок мислам 0.5% ако отидеш на шалтер, а преку апликацијата 0.3%

Sent from my iPhone using Tapatalk

Преку апликација пробав на НЛБ исто ми даде 1500 ден, па мислев дека е поскапо преку апликација, што нема логика. На шалтер ми кажаа дека е поскапено. Огно да ги изгори

Преку апликација пробав на НЛБ исто ми даде 1500 ден, па мислев дека е поскапо преку апликација, што нема логика. На шалтер ми кажаа дека е поскапено. Огно да ги изгори
НЛБ е поскапо преку апликација.

Лошо, ни го јадат ќарот [emoji16]
Се надевам со новиве промени од НБРМ ќе има нови сервиси како револут/wise што ќе може да ги користиме без заобиколување и ќе избегнеме големи провизии од банкиве

250 denari e troskot za SWIFT + 0.15% od sumata (minimum 100 denari) + provizija za stranska banka (OUR) 800 denari (do 1000eu)

Лошо, ни го јадат ќарот [emoji16]
Се надевам со новиве промени од НБРМ ќе има нови сервиси како револут/wise што ќе може да ги користиме без заобиколување и ќе избегнеме големи провизии од банкиве

Moze da se deponira sredstva na IBKR preku revolut/wise?
Автоматски споено мислење:

Da otsekogas najmali proviziii za stranski plakjanja ima kmb

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom