Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.547
- Поени од реакции
- 22.239
И гледаш како си самиот на себе недонак Глумиш лудило со сила.
Абе убаф, четврт квартал има уште пола а види дефиниција за рецесија што е значи Германија после 4. квартал не е официјално во рецесија.И гледаш како си самиот на себе недонак Глумиш лудило со сила.
@Ne_sum_ja ти вика дека Германија очекува пад во четвртиот квартал.
Ти оставаш податок за третиот квартал.
Не си неписмен, ниту глуп. Малце зрѓан. Али јбг Југословенски менталитет тој е
Тури сега едно смајли. Ајде.
Самиот викаш дека уште пола месец има од четвртиот квартал, ама во исто време викаш дека Германија не е во рецесија во четвртиот квартал.Абе убаф, четврт квартал има уште пола а види дефиниција за рецесија што е значи Германија после 4. квартал не е официјално во рецесија.
Ја ти поставив по твој мерак предизвик. Не бегај сега. Се кладиме дека во четвртиот квартал Немачка ќе биде во рецесија ?Ти ако знајш кога држава официјално влага во рецесија ја глава кинам. Ај прашај го чичко гугл.
Ne ni mislev na Germanija konkretno tuku globalno. Ne e ova kameno doba, cel svet e povrzan kako svinski creva. Eden kinez da se zakasla cudno, vo Evropa berzite cocek igraat.Германија во четвртиот квартал од оваа година официјално ќе влезе во рецесија. Наредната година прогнозираат рецесија од -0,5%. Ако се земе во предвид дека за 2023 имаа прогнозиран раст од 2,5% тогаш збориме за солиден пад.
Пак тој истото. Се кладиш а не знаеш кога една држава влага официјално во рецесија.Ја ти поставив по твој мерак предизвик. Не бегај сега. Се кладиме дека во четвртиот квартал Немачка ќе биде во рецесија ?
Пак тој бега. Е какво пиченце си.Пак тој истото. Се кладиш а не знаеш кога една држава влага официјално во рецесија.
I da se kladat djabe e, vidi potpis kaj mene. Pa ete uste viree na forumot, deli ekonomski soveti .Пак тој бега. Е какво пиченце си.
Ја ти се кладам дека четвртиот квартал ќе биде негатива за Немачка. Ако си маж клади се па може првиот квартал позитивен наредна година ќе биде за Немачка па ќе бришам профилот.
Ама слабо нешто. Пиче си брату, те имаат расипано тоа Ѓерманистан
Па се испосра со веста од wjs за барелите нафта, сега незнае кај тера. Ко тој тезгерето исти пљукнати се.I da se kladat djabe e, vidi potpis kaj mene. Pa ete uste viree na forumot, deli ekonomski soveti .
И да е негативен раст не влага официјално во рецесија. Како не се срамиш вака јавно да се брукаш?
Ја ти поставив по твој мерак предизвик. Не бегај сега. Се кладиме дека во четвртиот квартал Немачка ќе биде во рецесија ?
Па се испосра со веста од wjs за барелите нафта, сега незнае кај тера. Ко тој тезгерето исти пљукнати се.
Автоматски споено мислење:
Ти си глуп и зошто си?
Ја ти викам да се кладиме дека четвротката ќе биде негативна за Германија. Кај ти пишав дека Германија ќе биде во рецесија?
@Ne_sum_ja изјави дека Германија влага во четвртиот квартал во рецесија, јас те споменав дека ќе демантираш. Ооо ти скроз апчињата ги мешаш, ко тоа тезгерето друго што е на темата друга.
Наградно питање дали ако два последивателни квартали се негативни дали тоа се смета како економски раст ?