Крим ќе падне за 11 дена. Тогаш да ве видам вас Руските куртони како ќе квичите.Што треба да се случи за 11 дена?
Зголемена економска соработка е само една работа.И каква треба да биде поддршката?
Уствари ај вака, како Кина ја поддржува Русија?
Нема да ти одговорам, иако имам што да кажам, но името не е дел од оваа тема...Епа балканска пророчице Клеопатра, со муабетов ми личиш на оние старите на терасата на Мапет Шоу.
Јас > против промена на име, верував и сеуште верувам дека со МАСОВНИ протести можеше да се спречи промената, јас бидејќи верував, излегов на протест, кој за жал агентурите како гнидата Бачев го уништија со своето промовирање таму. Како единка правев и ќе правам се што можам да ни се врати нашето име.
Ти > против промена на име, го почитувам твојот став дека со протест не се постигнува ништо (според тебе), постојано верглаш треба да се направи нешто друго, а што е тоа, не кажуваш..Си сторил нешто? Што? Пишување на секоја втора реченица никогаш северна само Македонија, е само интернет јорган патриотизам, обична флоскула за билдање его, и ништо повеќе. Не дека и тоа не е потребно, но кај јорган патриотиштата борбата за името е само тоа, а кога ќе дојди време да покажат на дело, тогаш лаганини си облекваат влечиња, бањарче и на бањи во Дебар....
Вака ја поддржува Русија:И каква треба да биде поддршката?
Уствари ај вака, како Кина ја поддржува Русија?
Суптилно е баба, малце сум заебан.Не објасни што е пораката со Александар Белов за аватар?
Или е премногу суптилно (за мене) или е нешто банално глупо како рандом фото од руски кошаркар, јас на второво типувам.
Па и ти го почна тој муабет, почна ничим изазиван да ме критикуваш зошто сум одел на протест против промената на името.Нема да ти одговорам, иако имам што да кажам, но името не е дел од оваа тема...
Патем кажано, никаде ја немам напишано фразата „Никогаш „северна„, само „Македонија„„. Патриотизмот се покажува пред се‘ на дела, не на муабети.
Да се вратиме на темава...
Како гласаше Кина во ООН за Руската агресија?Вака ја поддржува Русија:
- купува Руска нафта, гас и ќумур, градежно дрво, (што значат пари за Русија),
- не и‘ става сопки на Русија на ниту еден начин, (што значи еден проблем помалку за Русија),
- двострано се зајакнува трговската размена,
- Кина не се противи на Рускиот упад во Украина,
- Кина, и многу други држави покрај Кина, го исчекуваат крајот од војната, после кој ќе следува прекројување на Светов на политичка, економска и воена основа.
Кина веќе го гледа и проектира своето место во идните меѓународни односи.
Зошто нервозни, зарем треба да ги ранат тие што им посакуваат смрт затоа што се руси? Ти како би постапил?Многу нервозни русиве денеска.