Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа по американски сајтови и во англиска лингвистика каде што зборот fruit означува плод.неколку врсти на зеленчук во суштина се овошје. не памтам точно кои...но доста се има пишувано на оваа тема по портали
Загрижен сум за бијонс ама немам ниту привилегии ниту спретност да отворам тема. Не е ..толку оф топик...
Во италијанскиот јазик има разлилни зборови за овошје, зеленчук и плод и доматот пак е овошје.Тоа по американски сајтови и во англиска лингвистика каде што зборот fruit означува плод.
Доколку македонски портали препишувале од американски, тогаш тоа го правел некој елементарно неписмен. И лингвистички, и ботанички.
Принципиелно, во македонскиот јазик зборовите овошје и зеленчук имаат исклучиво кулинарски контекст, и во тој, плодот на доматот не е никакво овошје.
Ако е завршена не значи дека е сменетаpa neli zavrsi temata, treba da se glasa?mene me karavte minatata nedela za glasanjeto a sega nekoj zabusava?
Дека и прати кисче ја разнежни многу па од возбуда кај и да е ќе ти отвори тема...
каснишшш бијонсссс...тука сум, веднаш ќе се поправам, извините малку бев отсутна!![]()
Во контекстот што ти го имаш пратено, се зборува за плод.Во италијанскиот јазик има разлилни зборови за овошје, зеленчук и плод и доматот пак е овошје.
Ме мрзи да преведувам а знам дека си паметна и разбираш англиски па бујрум
A botanical fruit would have at least one seed and grow from the flower of the plant. With this definition in mind, tomatoes are classified as fruit because they contain seeds and grow from the flower of the tomato plant