Каков компјутер имате?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
@Нuкола, како предаторот?
Ваѓа упм перформанси.

Го пуштив да копа ETH, постигна 30 MH/s, а не потроши повеќе од 165 вати. (Кулерите ги штелувам (оптимизирам) од мобилен, до колку RPM да одат)

Screenshot_20210106-222105_PredatorSense.jpg

Последно уредено:
Workstation first, виртуелни машини, лабаратории, тестирање... па после гејминг.
А пошто ја претпостављам дека на @_BerzerkeR_ гејминго му е примарен таргет не е лошо
да се договорете за таа графичката ;)

Он неможе да ја прифане реалноста, факатот со цените. Спопао га је тај неки
Господин ЕМЕС ЕРПИ.

Па мојата конфигурација е следна:
MB: Asus Prime H310M
CPU: Intel Core i3-9100F 3.60Ghz Boost 4.20
RAM: 16GB (8x2)
GPU: Radeon RX550 4GB
Напојување од 600W
И средна големина додатен кулер за ладење на компонентите
Генерално го користам за гејмање и не можам да се пожалам сите понови игри ги тера на Medium/High има исклучоци многу ретки некоја да ја тера на Low. Мирен сум во некој наредни 3-4 години здравје. Понатака планирам само појака графичка друго не ми е потребно

Грин повер фанбој, ноу тенкс :cool:

:cautious:

Не успеав да ставам раце на 30-ките пред 2 години, а за жал и сега ќе ја пропуштам новава серија која треба да излезе есенва.
На око ми беа картите од EVGA. Но сите знаеме што се дешаваше и буквално невозможно беше да се дојде до графичка во тоа време. Отпосле релативно се стабилизира ситуацијата со залихи и покрај тоа што цените останаа високи.

EVGA правеа едни од подобрите графички карти (ако не и најдобри) (?)
Солидни температури, добар дизајн...

За жал EVGA ја прекина соработката со Nvidia и повеќе нема да бидат на GPU пазарот.
А баш бев хајпнат како ќе ги претстават новите чипови.
FU Nvidia!

Мислам дека постои веројатност да ставам за првпат AMD gpu :vrtioci:
И AMD изглегуваат со нова серија оваа година колку што прочитав, па да видиме што ќе се дешава во иднина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom