Па не само моментов, веќе некој подолг период. Не мора ни да уценува ни да бара, ќе земе што сака.
Не верувам да им помогне никој. Ја делкаат Русија на секое поле, они се нус појава.
Минус украинскиот театар, ова би била добра ситуација за Русија да се дигне прашина... Онаква прашина каде се дешаваат работи, се гаѓаат гасоводи, итн.
Азер се става во ситуација да направи од готово вересија.
Секретарь Совета безопасности Армении Армен Григорјан подтвердил, что Ереван и Баку достигли договоренностеј о прекраштении огнја с 20.00 14 сентјабрја. #Азербајджан #Арменија @rybar *Поддержать нас: 4377 7278 0407 7977
t.me
Претходно: https://t.me/rybar/38789
Information appeared on the network, according to which Azerbaijan и Armenia still managed to reach an agreement on truce.
Against this background, individual Armenian sources reiterated that the country's prime minister Nikol Pashinyan allegedly signed an agreement on territorial concessions to the Azerbaijani side.
At the same time, protests continue in Yerevan: opposition deputies in the National Assembly demand representatives of the ruling party "Civil contract" arrive in parliament and vote for impeachment Nicola Pashinyan.
Во разговор со еден ерменец во х европска земја, денеска.Вика нее ништо страшно што Ерменија би се откажала од дел од својата територија за возврат мир. Па сега… Штом така решиле Ерменците мислам дека треба да се испочитуваат,секако десеткувани се, населението им се иселува кон Русија и Запад. За едно 100 години све тоа Отоманска империја ќе биде.
Автоматски споено мислење:
Смрди корне чиј играч е.
Знам поради кои прични ги подржуваш Ерменците, ама го лапнаа длабоко. Штом Ерменциве на Запад викаат арен е, пиши пропало. @jamajka штом Русов ја шиткаат Ерменија ондак тие што се на власт со ѓаолот склучиле пакт.
Азербеџан, Турција им се сојузници на Кавказ на Русиве во моментов(сега засега) . Пашулин тикви со Пелоси имат садено. Ќе дојде време со Бајден ќе си го жнее плодот. Овие три заедно со Иран не смеат да дозволат влојание на лицата од старечки дом од САД во тој Касписки регион. Фун факт. Кинезиве да ти имале фабрика за дронови на Таџикистан. Абе незнам која книга ја читав пред може 10 години. Од Амерички дипломат/цијаш беше. Доста чисто имаше објаснето за земјите од тој Кавказки и Мала Азија објаснето. Да ја најдам и ќе ти ја предлам. Мислам швабата ака циашкиот Наци Киснжер беше.
Во разговор со еден ерменец во х европска земја, денеска.Вика нее ништо страшно што Ерменија би се откажала од дел од својата територија за возврат мир. Па сега… Штом така решиле Ерменците мислам дека треба да се испочитуваат,секако десеткувани се, населението им се иселува кон Русија и Запад. За едно 100 години све тоа Отоманска империја ќе биде.
Автоматски споено мислење:
Смрди корне чиј играч е.
Знам поради кои прични ги подржуваш Ерменците, ама го лапнаа длабоко. Штом Ерменциве на Запад викаат арен е, пиши пропало. @jamajka штом Русов ја шиткаат Ерменија ондак тие што се на власт со ѓаолот склучиле пакт.
Азербеџан, Турција им се сојузници на Кавказ на Русиве во моментов(сега засега) . Пашулин тикви со Пелоси имат садено. Ќе дојде време со Бајден ќе си го жнее плодот. Овие три заедно со Иран не смеат да дозволат влојание на лицата од старечки дом од САД.
Турлитава е. За Ерменците жално е вака кога им читаш Историја. Е сега типов што го споменав ми рече дека тој регион што сакале да го шитнат Пашчулин , дека не живееле Ерменци. Дијалектот им се разликувал Артсјак или како да се нарекува. Тоа е, 5 години на запад, добро возило ова она и продавање на својот идентитет. Класика прича со дел од нашиве .
@jamajka Прочитај ја од Бжежински. „The grand cheeseboard „ од 1997 е книгава. После распадот на СССР какво поле на игра им се отвара на САД после студената војна и уништивање на тој вакум од пријателски земји во Источна Европа од поглед на Русија и ексСССР. Типов колку и да не го сакам мора да му се почитува делото. Годиништа во врвот на надворешната политика на САД, Мал поглед дава на увертирата на наредните битки што ќе го води САД, не за џабе кај нив се знаат националните интереси и кај треба да играат. За жал пример Руската полтика за тој кавакзен регион Мала Азија е лош, дури не постои литература од која ќе прочиташ нешто полезно за тоа кои се нивните интереси. Отсутство на тинктенкови и различни невладини организации преку кои би дејствувале Русите.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.