Повторно Нагорно Карабах ?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.263
Поени од реакции
18.224
Во многу гадна ситуација се. Ако Русија не е во можност или не сака да застани зад нив, ќе му биди заебано.

Азејберџан е многу побитен играч во моментов, можи да уценува и да бара.
Па не само моментов, веќе некој подолг период. Не мора ни да уценува ни да бара, ќе земе што сака.
Не верувам да им помогне никој. Ја делкаат Русија на секое поле, они се нус појава.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.044
Минус украинскиот театар, ова би била добра ситуација за Русија да се дигне прашина... Онаква прашина каде се дешаваат работи, се гаѓаат гасоводи, итн.
Азер се става во ситуација да направи од готово вересија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.504
Поени од реакции
27.322
Огромен протест во Ерменија, доста реално сценарио Пашанјан да падне и ситуацијата да ескалира во војна со Азербејџан.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.425
Поени од реакции
9.080
Огромен протест во Ерменија, доста реално сценарио Пашанјан да падне и ситуацијата да ескалира во војна со Азербејџан.
Moze ima informacii deka Rusija nema da im pomogne pa se resil na kaptulacija namesto na vojna koja bi e izgubile sekako.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.044
Secretary of the Security Council of Armenia Armen Grigoryan confirmed that Yerevan и Baku reached a ceasefire on September 20, 14.

Претходно: https://t.me/rybar/38789
Information appeared on the network, according to which Azerbaijan и Armenia still managed to reach an agreement on truce.

Against this background, individual Armenian sources reiterated that the country's prime minister Nikol Pashinyan allegedly signed an agreement on territorial concessions to the Azerbaijani side.

At the same time, protests continue in Yerevan: opposition deputies in the National Assembly demand representatives of the ruling party "Civil contract" arrive in parliament and vote for impeachment Nicola Pashinyan.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Vojna vo Ukraina, vojna na Kavkazot (Azerb. VS Erm.) ušte na Balkanot da pukne... BiH / Kosovo / Turc. VS Grc. :tapp:
Автоматски споено мислење:

Нови судри во руската зона на влијание.

Clash erupts between Kyrgyzstan and Tajikistan border guards

A pazi i Kyrgyzstan i Tajikistan se del od taa organizacijata CSTO :icon_mrgr:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Pashinyan sending extremely mixed signals. Calls on the CSTO to defend him, but says he will sign a document that will have him branded a traitor.

Protesters are storming the parliament.
Во разговор со еден ерменец во х европска земја, денеска.Вика нее ништо страшно што Ерменија би се откажала од дел од својата територија за возврат мир. Па сега… Штом така решиле Ерменците мислам дека треба да се испочитуваат,секако десеткувани се, населението им се иселува кон Русија и Запад. За едно 100 години све тоа Отоманска империја ќе биде.

Смрди корне чиј играч е.
Знам поради кои прични ги подржуваш Ерменците, ама го лапнаа длабоко. Штом Ерменциве на Запад викаат арен е, пиши пропало. @jamajka штом Русов ја шиткаат Ерменија ондак тие што се на власт со ѓаолот склучиле пакт.
Азербеџан, Турција им се сојузници на Кавказ на Русиве во моментов(сега засега) . Пашулин тикви со Пелоси имат садено. Ќе дојде време со Бајден ќе си го жнее плодот. Овие три заедно со Иран не смеат да дозволат влојание на лицата од старечки дом од САД во тој Касписки регион. Фун факт. Кинезиве да ти имале фабрика за дронови на Таџикистан. Абе незнам која книга ја читав пред може 10 години. Од Амерички дипломат/цијаш беше. Доста чисто имаше објаснето за земјите од тој Кавказки и Мала Азија објаснето. Да ја најдам и ќе ти ја предлам. Мислам швабата ака циашкиот Наци Киснжер беше.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.504
Поени од реакции
27.322
Во разговор со еден ерменец во х европска земја, денеска.Вика нее ништо страшно што Ерменија би се откажала од дел од својата територија за возврат мир. Па сега… Штом така решиле Ерменците мислам дека треба да се испочитуваат,секако десеткувани се, населението им се иселува кон Русија и Запад. За едно 100 години све тоа Отоманска империја ќе биде.

Смрди корне чиј играч е.
Знам поради кои прични ги подржуваш Ерменците, ама го лапнаа длабоко. Штом Ерменциве на Запад викаат арен е, пиши пропало. @jamajka штом Русов ја шиткаат Ерменија ондак тие што се на власт со ѓаолот склучиле пакт.
Азербеџан, Турција им се сојузници на Кавказ на Русиве во моментов(сега засега) . Пашулин тикви со Пелоси имат садено. Ќе дојде време со Бајден ќе си го жнее плодот. Овие три заедно со Иран не смеат да дозволат влојание на лицата од старечки дом од САД.
Сеуште не е тотално јасна работата околу Ерменија. Не е таму све црно-бело. Ама како што гледам не е арно воопшто.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Сеуште не е тотално јасна работата околу Ерменија. Не е таму све црно-бело. Ама како што гледам не е арно воопшто.
Турлитава е. За Ерменците жално е вака кога им читаш Историја. Е сега типов што го споменав ми рече дека тој регион што сакале да го шитнат Пашчулин , дека не живееле Ерменци. Дијалектот им се разликувал :pos: Артсјак или како да се нарекува. Тоа е, 5 години на запад, добро возило ова она и продавање на својот идентитет. Класика прича со дел од нашиве .

Уште се под оган?
Не како што пратам. Затоа утре Пелоси лета да им даде морална подршка. Господ знае на какви лексилиуми ќе биде типката :icon_lol:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
@jamajka Прочитај ја од Бжежински. „The grand cheeseboard „ од 1997 е книгава. После распадот на СССР какво поле на игра им се отвара на САД после студената војна и уништивање на тој вакум од пријателски земји во Источна Европа од поглед на Русија и ексСССР. Типов колку и да не го сакам мора да му се почитува делото. Годиништа во врвот на надворешната политика на САД, Мал поглед дава на увертирата на наредните битки што ќе го води САД, не за џабе кај нив се знаат националните интереси и кај треба да играат. За жал пример Руската полтика за тој кавакзен регион Мала Азија е лош, дури не постои литература од која ќе прочиташ нешто полезно за тоа кои се нивните интереси. Отсутство на тинктенкови и различни невладини организации преку кои би дејствувале Русите.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.795
Поени од реакции
34.044
^^ Ја симнав на ебук пред неколку години, никако да се наканам да ја прочитам.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
^^ Ја симнав на ебук пред неколку години, никако да се наканам да ја прочитам.
2010 мислам ја симнав. Додека бев на студии. Ја прочитав тогаш сега само во реалност ова се дешава.

Kajgana Shop

На врв Bottom