Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
14 август 2018
Мислења
4.839
Поени од реакции
10.754
Нуклеарките никогаш не требаше да ги изгасат. Да има било кој во ЕУ мозок, Грета ќе ја лансираат во вселена, а сите од нејзината фондација ќе лежат долги затвори за велепредавство.

Додуша и политичарите што ја купија агендата, сите зелени и зазеленети не се поарни и треба да ги забранат исто ко што забрануваат неонацисти.
Не ти е Грета крива за тоа…
Атомската индустрија ти е во нок-даун уште од 80’-тите! (Причини разни…)

И немој да мислиш дека “нив” ги заболе многу за озонската дупка или ЦО2 емисиите!
Тоа ти е чиста мафија, или на запад културно наречена “лоби”, кои најдоа начин да исцицаат милијарди врз милијарди на тема екологија! Политичарите не рипнаа во тоа тавче за џабе или од што беа екологисти многу…
Сите се омрсија од државни субвенции, олеснувања и пто ти не знам, а фармите на ветар и сонце ти се баш златна кокошка!

И не оди подалеку, еве види кај нас кои се во таа игра и кој највеќе профитираа ;)

П.С. за у затвор се секако, ама не Грета и другарчињата!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не ти е Грета крива за тоа…
Атомската индустрија ти е во нок-даун уште од 80’-тите! (Причини разни…)

И немој да мислиш дека “нив” ги заболе многу за озонската дупка или ЦО2 емисиите!
Тоа ти е чиста мафија, или на запад културно наречена “лоби”, кои најдоа начин да исцицаат милијарди врз милијарди на тема екологија! Политичарите не рипнаа во тоа тавче за џабе или од што беа екологисти многу…
Сите се омрсија од државни субвенции, олеснувања и пто ти не знам, а фармите на ветар и сонце ти се баш златна кокошка!

И не оди подалеку, еве види кај нас кои се во таа игра и кој највеќе профитираа ;)

П.С. за у затвор се секако, ама не Грета и другарчињата!
Грета и другарчињата се тука за народот да ја проголта поскапата енергија полесно. Не се ни тие за жалење. Инаку за другото си тотално во право.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.500
Зелените најпокварена банда ќе испадне на крај во Германија.
Зелените во ниту една земја никогаш не биле и не се нешто повеќе од ЦИА фронт за да се приберат сите гласачи кои се водат себеси примарно од емоции. Секогаш кога ќе присмрдат на власт веднаш се претвораат во нео-либерали и подржувачи на нај-комрпоративните и нај-империјалистичките идеи. Единствениот пат кога имам видено Зелените да не бидат про-корпорации и про-империјализам е во САД кога активно ја саботираа Хилари Клинтон за претседателските избори и после тоа буквално ги размонтираа како партија во следните години.

Сите нивни аргументи и решенија се базирани на емоции и немаат врска со никаква логика ниту пак природни закони. Буквално креираа култ во последните години каде што се враќаат религиозни идеи каде што се мисли дека со доволно верба може да се има мета-физички ефект врз реалноста.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.905
Поени од реакции
13.030

:popce:
Автоматски споено мислење:

Малце да се опуштиме :toe:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.843
Поени од реакции
34.085
мислам дека ова лоби на зелениве е еднакво јако со она педерското, и тие две лобиња ни ги кројат политиките у светов.
Ни педерите ни зелените не се фактор. Tие се само врвот на сантата мраз... Видливиот дел од социјалниот инжинеринг. Алатки и ништо повеќе, други ги влечат конците.

1658863552435.png

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.433
Ни педерите ни зелените не се фактор. Tие се само врвот на сантата мраз... Видливиот дел од социјалниот инжинеринг. Алатки и ништо повеќе, други ги влечат конците.

Прегледај го приврзокот 339789
Слобода и демократија на највисоко ниво, нема друго објаснување.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.905
Поени од реакции
13.030
Neznam dali e Cernobil ili teshki drogi se vo prasanje ama vo Ukraina se e otideno u kurac.
Парс брат. Тешка пара имаат/ се истура врз елитата и за тие што се решени да ја бранат Гејвропа од Русите.

Член од
3 јули 2016
Мислења
194
Поени од реакции
602
Парс брат. Тешка пара имаат/ се истура врз елитата и за тие што се решени да ја бранат Гејвропа од Русите.
Pa toa e Ukraina. Sellout. Taka eden afrikanski politichar ja opisha. Ako kinezite im dadat povekje pari tamu ke se svrtat. Se shto imaa prodadoa. 1/3 od zemjata, oruzje, zhenite i koga ne ostana nishto i vojskata ja prodadoa da se bori za tugji interesi.

Член од
23 јуни 2015
Мислења
200
Поени од реакции
362
После освојување на најголемата Нуклеарна електрана во Украина, русите ја освоиле денеска и најголемата Термоелектрана во Украина, а ако успејат да го освојат и Запорожје што не е невозможно, тогаш ке падне и најголемата Хидроелектрана.

Сите зборат за проблемите на Русија и нивни загуби на економски и воен план, али никој на запад не ги гледа огромните проблеми со кои ке се соочи Украина после ова војна, им прети најбогатите делови од државата да ги изгубат поготово ако русите го освојат цел југ и ги остават без излез на море.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.905
Поени од реакции
13.030
Pa toa e Ukraina. Sellout. Taka eden afrikanski politichar ja opisha. Ako kinezite im dadat povekje pari tamu ke se svrtat. Se shto imaa prodadoa. 1/3 od zemjata, oruzje, zhenite i koga ne ostana nishto i vojskata ja prodadoa da se bori za tugji interesi.
Што да кажеме. Уште една земја раскостена поради ункл Сем и нивните интереси. Реков јас ако толку сакаа таа земја да ја демократизираат ќе им инвестираа во Економија, Образование и што кур ете во лгтб права. Таквите курајбери ќе ги избришеа од мапа како Коломински, Порошенко, Тимошенко и тн. Ќе одеше земјта напред. Али тоа е. Џабе да се навраќаме. Дур не завземе пола Украина Русиве. Нема да има некакво примирје. Од тоа што имам контакти во РФ речиси и да не осеќат дека има војна. Ако има жртви тоа најчесто се луѓе кои работат како професионална армија. Ако прогласат мобилизација ќе стигнат до ливов во еок од 72 часа. Ама ете Путин ќе го нервирале :pos:

The Kremlin will keep gas supplies to Europe at a minimum until the EU lifts sanctions - Bloomberg
Или во превод тешка зима за ЕУ.

Член од
30 ноември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
66
Што да кажеме. Уште една земја раскостена поради ункл Сем и нивните интереси. Реков јас ако толку сакаа таа земја да ја демократизираат ќе им инвестираа во Економија, Образование и што кур ете во лгтб права. Таквите курајбери ќе ги избришеа од мапа како Коломински, Порошенко, Тимошенко и тн. Ќе одеше земјта напред. Али тоа е. Џабе да се навраќаме. Дур не завземе пола Украина Русиве. Нема да има некакво примирје. Од тоа што имам контакти во РФ речиси и да не осеќат дека има војна. Ако има жртви тоа најчесто се луѓе кои работат како професионална армија. Ако прогласат мобилизација ќе стигнат до ливов во еок од 72 часа. Ама ете Путин ќе го нервирале :pos:

Или во превод тешка зима за ЕУ.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02eTPnuayUdkxKhsyYDLLuBXWSPNbiJr3SEzS8XzCP8sxik1W7eaHGkNNdtYLDeWHEl&id=100000513346121 predobra analiza za situacija vo ukraina

Sent from my SM-M315F using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom