Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.027
Поени од реакции
5.203
Ја разбирам твојата горчина, но вие сте мултинационална држава што ви ја наметнаа Албанците во 2001 година. Што не е оптимално за вас. Секоја етничка група нормално ја влече чергата кон себе
И вие (со мало „в„) сте граѓанска држава (по начелото „Ми текна како се решаваат проблеми„) па дај кажи ни колку граѓани во Бугарија се сметаат себе си за Македонци.
Автоматски споено мислење:

Затоа и мислам дека е таков молк ДПНЕ освен Мицковски кој даде јасен став. Сега Николовски. Муцето. Јанушот и останатите уценети и соработници гарант трчаат по ходници да најдат начин на господарката како да и го исполнат планот.
За која господарка се работи? Да не живее во еден гоооолем објект на Кале? Или сум во криво?...:unsure:

За ова затвор се лежи, акт на војна е ова...ама знаејќи ги нашите власти и ова ќе помине не казнето.
Само пендрек и 20 години компири да лупат.
Нема обвинител со толкави „топки„ кој на Хосмани ќе му „стегне„ пријава за закана со војна. Судството, знаеме, е комуњарска творба, а во последните години е солидно „попунето„ и со припадници од “другата националност„.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.794
Поени од реакции
49.763

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ја разбирам твојата горчина, но вие сте мултинационална држава што ви ја наметнаа Албанците во 2001 година. Што не е оптимално за вас. Секоја етничка група нормално ја влече чергата кон себе
Како да ти кажам човек, сами си се сместивте во кош заедно со Албанците. Па сеа ти види шо значи тоа.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.027
Поени од реакции
5.203
СЕЛА КАЖА „ДА“ Алијанса за Албанците даде поддршка за францускиот предлог

Ете така. Сега веќе Павле-мавле, можат да го направат геројскиот чекор и да излезат од Владата. Нема пречка за нивниот акт на родољубие.
Нема припадник од „другата националност„ кој не би гласал на штета на Македонците. Не ми е јасно само како ДПНЕ се „побратими„ со нив...

Се чини дека комуњарата пак била „убедлива„ во наоѓањето на гласачи од опозицијата.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Ако не се приклучите кон нас во Левица денес и утре да ги запреме, отиде возот. После пак гласајте си ги.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
662
Поени од реакции
1.354
И вие (со мало „в„) сте граѓанска држава (по начелото „Ми текна како се решаваат проблеми„) па дај кажи ни колку граѓани во Бугарија се сметаат себе си за Македонци.
Пред договорот од Преспа, еден мој добар пријател од Благоевград еднаш ми рече - ако тие се Македонци, што сум јас? Тогаш не знаев што да му одговорам, но со Преспа работите си дојдоа на свое место.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.216
Поени од реакции
30.425
Пред договорот од Преспа, еден мој добар пријател од Благоевград еднаш ми рече - ако тие се Македонци, што сум јас? Тогаш не знаев што да му одговорам, но со Преспа работите си дојдоа на свое место.
Makedonci nema vo bugarija, ne se ko prvo priznaeni ko luge.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
662
Поени од реакции
1.354
Како да ти кажам човек, сами си се сместивте во кош заедно со Албанците. Па сеа ти види шо значи тоа.
Не гледам ништо заедничко меѓу нас и Албанците. Сум бил неколку пати во Албанија и имам многу добри впечатоци. Во принцип, се трудам да не ги поврзувам луѓето како поединци со нивната националност. Пример - ако е Албанец, тој е дилер на дрога, не е така

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.962
Македонци се и на двете страни, во случајов.

Овоа национал-шовинизмов Голема Албанија и УЧК униформи у Гостивар, нема да помине туку така.

Еден куп невладини (Цивил Метаморфозис и сл.) сега ќе им рипнат на Албанците, а и амабасадите сигурно ќе реагираат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.962
Во смисла дека е од Македонија, како географска област, а не граѓанин на РСМ
Ни во една, ни во другата смисла.
Етнички Македонци се.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.027
Поени од реакции
5.203
Не знам што ти си му одговорил на твојот пријател од Благоевград, но јас би му одговорил вака:
- или е Македонец,
- или е глуп.

Нема „трето„...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Абе го знам човекот. Оној од Благоевград. Е баш он. Мене па ми рече дека е и он Македонец, ама не му давала власта во бугарија да се пише така, па морал да биде бугар на папир.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.499
Поени од реакции
2.407

„Имајќи предвид дека францускиот предлог сам по себе подразбира уставни промени, ние, за да покажеме политичка конзистентност од последното отворање на Уставот, ќе побараме терминологијата „јазик што го зборуваат повеќе од 20% од населението" да се коригира во Уставот и да биде заменет со терминот „албански јазик". “

Секое отворање на Уставот е последно отворање, и во секое „последно отворање“ мора да се смени нешто со цел да се доалбанизира државата. Нема крај ова!

Kajgana Shop

На врв Bottom