- Член од
- 3 јуни 2018
- Мислења
- 312
- Поени од реакции
- 135
Јас не се слагам во некои работи со @PROROKOT но ти @Хептаграм XI мислам ептен ја имаш промашени работата ...
Па не можам постојано јас да пукам во центарот, па што ќе остане за другите?Јас не се слагам во некои работи со @PROROKOT но ти @Хептаграм XI мислам ептен ја имаш промашени работата ...
Нема враќање кога ќе го пречекориш прагот кон бесконечноста...
Ај следен пат научи се да ме цитираш и тука не е за муабет ваков, има приватни пораки за вакви офтопик муабети кои се наменети за член.Ајде идај назад
Да видиме што ни вели Писмото за новите/новоеоноките религии.Логика и старо-еонски религии не оди добро кога се работи за туѓите учења.
Имате омраза кон туѓоста, непријателски став кон „ближниот“ - кој реално не е ближен ако не е со вас, автоматски е зло.
Вакви муабети со тинејџери или млади луѓе кои сеуште се запознаваат со старите религии...
Ништо ново, како и наназад и на форум и низ вековите, ми ги цитираш евреите, а потоа од новиот христијански завет кој што се базира на еврејската школа ми наоѓаш „потврда“.Да видиме што ни вели Писмото за новите/новоеоноките религии.
Стар Завет, Книга проповедник, 1.9:
„...Она што било пак ќе биде, и она што се правело пак ќе се прави-ништо ново нема под сонцето...„.
Не одолговлекувај кон други теми, туку прејди на прашањето; што е новото во новоенските религии? Како не ти текна да оставиш барем тероетска можност дека новоенските „у ствари„ се веќе видени и познати низ историјата, а денес се само рециклирани?Ништо ново, како и наназад и на форум и низ вековите, ми ги цитираш евреите, а потоа од новиот христијански завет кој што се базира на еврејската школа ми наоѓаш „потврда“.
Рабините кои го создаваат законот, кој што е основа на христијанската религија, не го препознаваат твојот месија. Тие се авторитет над законот на Аврам или христијанството кое се базира на еврејскиот закон и го модифицира?
Христијанството мислам дека нема авторитет над еврејската религија (никогаш немало иако од петни жили се обидува евреите да бидат виновни за сешто) и нивниот закон - не може да го толкувате вие како сакате и да барате оправдување и негирање на еврејскиот закон и да се обидувате да го израмните со нула.
Еврејските рабини ќе испаднат неуки и не си го знаат законот, но ете ги христијанските секти и мирјани, кои се разбраат во нештата на евреите и спознаа се и завршена приказна.
Тешко тоа...
Ве лажат апологетите на старите религии за грст ваша надеж која ви треба да ве турка низ животот...
Напросто несфатливо ми е како не правиш разлика помеѓу митолошки ликови од човечката имагинација и Живиот Бог.Следно прашање е зошто старите верувања, рутали и иницијации ги преставувате како измислени (и нормално се што може најлошо да се накалеми на истите), а вашето верување како христијани е факт, реалност на универзумот, богот на евреите е и ваш бог кој што верувате дека постои, верувате во стариот завет или тората... како е тоа можно?
Зевс, Пан, Аполон, Нептун итн итн се измислени, а вашиот бог преземен од еврејската тора е реалност и тоа реалност мора да биде за сите or else...
И пак ќе прашам: што е филмот и денес со постојано демонизирање и сатанизирање на туѓото еве како што правиш ти и многу други пред тебе на форумов, а и на други места по нетов? За да христијанството го преставувате како „светла точка“ која важи за сите?![]()
Несфатливо ми е мене како вие не разбирате дека нема жив или мртов бог и дека се што зборуваме за религиите е човечка имагинација.Напросто несфатливо ми е како не правиш разлика помеѓу митолошки ликови од човечката имагинација и Живиот Бог.
Абе Исус се одзема, се реши на Земјата ете кај сме сите одлични.
Моето верување, преточено од учење во дело, станува факт.Абе Исус се одзема, се реши на Земјата ете кај сме сите одлични.
Твоето верување не е факт, верување е. Престани да зборуваш како да си бил присутен и имаш докази за нештата...
Верувај и туркај си животот, нормално намали со сатанизирање и барање непријател за да има смисла твојата религија.
Денес се е сведено на секти и политика од старите религии, закопани во земски ствари.
И тоа е добро.![]()
Добри прашања,на место..и ја би сакал да го слушнам одговорот да поднаучам нешто...целиот сум претворен во "cloud" празен од неколку тера кој чека да се напуни со тазе информација...Моето верување, преточено од учење во дело, станува факт.
Туку, што бидна со новоенските религии? Кој ги објави? Од кога постојат? Што нудат? Кои се нивните богови?...
Не треба да зборуваш ти за твоите дела, треба друг да ги види твоите дела... твоето верување, е твоја работа. Верувањето не може да биде реалност ако не е искуство, посебно во светите книги завиткани во алегории и симболи...Моето верување, преточено од учење во дело, станува факт.
Туку, што бидна со новоенските религии? Кој ги објави? Од кога постојат? Што нудат? Кои се нивните богови?...
Без да чепкам и арчам време низ темиве по форумов, дај во 2-3 прости реченици наведи барем пар од тие нови закони, еони, искушенија...нешта на кои никој не се досетил во минативе пар илјади години човеково постоење на Земјава.Не знам за новоеонски религии јас, знам за нов закон, нов еон, нови искушенија, нови искуства...![]()