Ливадарки

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Единствени тука "пецнати" се љубителите на кучиња и животни воопшто.
Па да пошто таквите стануваат малцинство у споредба со овие на Владе. :D

Па така ве имаме тебе и Маја, мажени госпоѓи што си чуваат животно, како рипате да ги браните овие кои се свесни за тоа што им се збори ама ќутат и пробуваат да тролаат или да ја промашуваат темата со тоа што ќе се расфрлаат со хвалоспеви кон животните. Пошто нели ние не знаеме дека е топ работа да чуваш мачка и куче.

Верувај дека голем дел се у право ова што го зборат, актуелно е таквото понашање тука, тебе може ти звучи страно пошто не си во овој круг и не ги следиш одблизу.

А и многу се тригерувате одма мајку му, ко да мора одма да ги браните.

Ај сеа ние да рипаме и да ги браниме оние пропалици што све у животот им е апарати и тикети у кладилница. Демек не е така бла бла, тие се само љубители на спортот нели.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.929
Поени од реакции
25.362
Мислам дека повеќе предмет на дискусија е тезата зошто одеднаш љубител на животни пост временската рамка дефинирана од општеството за брак и раѓање, кој е мотивот баш тогаш. Оти луѓе кои што се љубители на животни се обично такви отсекогаш. Оние кои што ги познавам а се такви, отсекогаш биле опкружени со некаков миленик. Тоа дали тоа е стекната карактеристика или вродена е предмет на дискусија за друга тема. Овде веројатно се алудира на специфични околности и определен шаблон на однесување кој што се случува во определена временска рамка, не е универзален а сепак постои како таков и еве очигледно за некои е интересен како појава која што во некои други времиња не била баш својствена за нашите простори.
Ете Владе нека се изјасни дали комшиката била љубител на животни.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.839
Поени од реакции
30.751
Ај сеа ние да рипаме и да ги браниме оние пропалици што све у животот им е апарати и тикети у кладилница. Демек не е така бла бла, тие се само љубители на спортот нели.
Живеат спортски живот, секој ден на тренинг да бидат во форма кога ќе трчаат по кучето.

J

joli1

Гостин
Спастрени? Демек мажени, со деца со све?

Овие другите не се спастрени нели? Поентата на животот е мажење на 20 години и раѓање деца пред 30 години, бивање домаќинка, и то.
Сигурно поентата на животот не е гурање смешна кариера у смешна држава поготово, каде што денес под кариера се подразбира касиерка со можност за унапредување. Да не заборавиме дека сите сме менливи у капиталистичко општество, т.е со нашето напуштање на работното место одма доаѓа друг.

Родителите евентуално на сите ќе ни умрат, браќата, сестрите ќе си одат на свои страни, а газдата или фирмата сигурно нема да те праша како си, или утре да ти подадат чаша вода кога нема да можеш од кревет да станеш. Најсмешен аргумент за немажење кај жените ми е кариерата.

Семејството е столб на секое општество, со уништување на тој столб автоматски го уништуваш општеството.

За мене, а и верувам за мнозинството мажи поентата на животот е создавање фамилија, грижење и заштитување на своите најблиски.

Се во животот здосадува, ама фамилијата не.

Што е според тебе поентата на животот, доколку не е љубовта, репродуцирањето и фамилијата?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.929
Поени од реакции
25.362
Па да пошто таквите стануваат малцинство у споредба со овие на Владе. :D

Па така ве имаме тебе и Маја, мажени госпоѓи што си чуваат животно, како рипате да ги браните овие кои се свесни за тоа што им се збори ама ќутат и пробуваат да тролаат или да ја промашуваат темата со тоа што ќе се расфрлаат со хвалоспеви кон животните. Пошто нели ние не знаеме дека е топ работа да чуваш мачка и куче.

Верувај дека голем дел се у право ова што го зборат, актуелно е таквото понашање тука, тебе може ти звучи страно пошто не си во овој круг и не ги следиш одблизу.

А и многу се тригерувате одма мајку му, ко да мора одма да ги браните.

Имам и јас "такви" во мое опкружување. Еве на пример Владе кога ја отвори темата, се сетив на една повозрасна сингл дама, со куче, од Шведска. Не сака да е во врска поради икс причини, небитно. Не гледам ништо лошо што чува куче, сите знаеме дека животот на запад, особено ако си самец, знае да е тежок. Убаво е да се има друштво, така? Женава го гледа кучето како да ѝ е дете, гледам пред некој ден и профил на фејсбук му отворила. Мене во случајов ми е чудно тоа што кучето ја добива цела грижа и внимание, а нејзиното биолошко дете некаде пропаѓа на улица конзумирајќи дрога, благодарение на хаотичниот живот што ѝ го направиле нејзините родители. Јас овој феномен би сакала да го дебатирам, ова што Владе го зборува не ме загрижува.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Имам и јас "такви" во мое опкружување. Еве на пример Владе кога ја отвори темата, се сетив на една повозрасна сингл дама, со куче, од Шведска. Не сака да е во врска поради икс причини, небитно. Не гледам ништо лошо што чува куче, сите знаеме дека животот на запад, особено ако си самец, знае да е тежок. Убаво е да се има друштво, така? Женава го гледа кучето како да ѝ е дете, гледам пред некој ден и профил на фејсбук му отворила. Мене во случајов ми е чудно тоа што кучето ја добива цела грижа и внимание, а нејзиното биолошко дете некаде пропаѓа на улица конзумирајќи дрога, благодарение на хаотичниот живот што ѝ го направиле нејзините родители. Јас овој феномен би сакала да го дебатирам, ова што Владе го зборува не ме загрижува.
Никој не рече дека е лошо да се чуваат кучиња. Напротив.

Не сфаќам како му ја утињате поентата, или намерно замижувате и не сакате да признаете дека ваквиот тренд на понашање на 30+ девојки е се поприсутен меѓу нас, граѓаните на Северна Македонија. Па прво со тролање, па вреѓање, па општиот муабет за животните па еве сеа и релативизирање како е боље да чуваш куче него да идеш у кафана.

Тој феномен што ти го збориш е друга работа.

Тука на темава главниот муабет е дека одредена индивидуа наеднаш почнува да сака животни, да чува животни, да иде на планина, да вози точак, да трча, да вежба јога и пилатес и сето тоа магично се појавува коа ќе се прекрши таа граница од 30 години.

Јас за мене коментирам. У последно време иам избришано/одследено преку 10 девојки кои наеднаш почнаа да го практикуваат сето ова, девојки кои пред Х години со потсмев гледаа на луѓе што трчаат, што идат на планина и што возат точак, како и луѓе што шетаат куче у 8 саат навечер доека овие мирисаат на парфем и тропкаат со штиклите одејќи да пијат сечена водка.

И сега одеднаш мајчината земала у двор праи мост, праи со телото форма на кукаст крст како е многу флексибилна од јогата, шернува слики за помош на животни и има набавено џек расел или лабрадор кој и покрај прекрасните слики го чува позади куќа.

Секако е сингл и не смееш да и припариш.

Не ме јеби.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Сигурно поентата на животот не е гурање смешна кариера у смешна држава поготово, каде што денес под кариера се подразбира касиерка со можност за унапредување. Да не заборавиме дека сите сме менливи у капиталистичко општество, т.е со нашето напуштање на работното место одма доаѓа друг.

Родителите евентуално на сите ќе ни умрат, браќата, сестрите ќе си одат на свои страни, а газдата или фирмата сигурно нема да те праша како си, или утре да ти подадат чаша вода кога нема да можеш од кревет да станеш. Најсмешен аргумент за немажење кај жените ми е кариерата.

Семејството е столб на секое општество, со уништување на тој столб автоматски го уништуваш општеството.

За мене, а и верувам за мнозинството мажи поентата на животот е создавање фамилија, грижење и заштитување на своите најблиски.

Се во животот здосадува, ама фамилијата не.

Што е според тебе поентата на животот, доколку не е љубовта, репродуцирањето и фамилијата?
Мојата поента е да го живеам животот во потполност и максимално да уживам во тоа. Тоа не значи дека јас не сакам да се омажам, да имам деца, да основам семејство. Сакам да живеам во моментот, да не ги форсирам нештата околу мене, животот да си тече спонатно.

Значи, сосема е во ред да кажеш дека смислата на животот за тебе е формирање семејство, но не е во ред кога некому му ги наметнуваш сопствените животни погледи и велиш дека е неисполнет ако нема формирано семејство.
Таква тенденција гледам во постовите на темава, обид да се омаловажи туѓиот избор. Она што ми е важно мене, не треба и не мора да ти биде важно тебе, и обратно.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.786
Поени од реакции
5.061
Никој не рече дека е лошо да се чуваат кучиња. Напротив.

Не сфаќам како му ја утињате поентата, или намерно замижувате и не сакате да признаете дека ваквиот тренд на понашање на 30+ девојки е се поприсутен меѓу нас, граѓаните на Северна Македонија. Па прво со тролање, па вреѓање, па општиот муабет за животните па еве сеа и релативизирање како е боље да чуваш куче него да идеш у кафана.

Тој феномен што ти го збориш е друга работа.

Тука на темава главниот муабет е дека одредена индивидуа наеднаш почнува да сака животни, да чува животни, да иде на планина, да вози точак, да трча, да вежба јога и пилатес и сето тоа магично се појавува коа ќе се прекрши таа граница од 30 години.

Јас за мене коментирам. У последно време иам избришано/одследено преку 10 девојки кои наеднаш почнаа да го практикуваат сето ова, девојки кои пред Х години со потсмев гледаа на луѓе што трчаат, што идат на планина и што возат точак, како и луѓе што шетаат куче у 8 саат навечер доека овие мирисаат на парфем и тропкаат со штиклите одејќи да пијат сечена водка.

И сега одеднаш мајчината земала у двор праи мост, праи со телото форма на кукаст крст како е многу флексибилна од јогата, шернува слики за помош на животни и има набавено џек расел или лабрадор кој и покрај прекрасните слики го чува позади куќа.

Секако е сингл и не смееш да и припариш.

Не ме јеби.
Им се скурчило од шупаци кои тупат за теории на заговори, христијанството, сељачизам, лоша музика, национализам, пари, антиваксери, попалени по лоша политика, кафани, холестерол, мрсно свинско, брзи коли, набилдани идиоти, кујни, реновирање, и чувајње 2 деца и готвење скара и салати за дебел полуписмен крмак, тоа е. Да ти кажам. Си отишле во природа по здрав живот , среќа и мир. А за секс си сакаат многу само не со било кој...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Им се скурчило од шупаци кои тупат за теории на заговори, христијанството, сељачизам, лоша музика, национализам, пари, антиваксери, попалени по лоша политика, кафани, холестерол, мрсно свинско, брзи коли, набилдани идиоти, кујни, реновирање, и чувајње 2 деца и готвење скара и салати за дебел полуписмен крмак, тоа е. Да ти кажам. Си отишле во природа по здрав живот , среќа и мир. А за секс си сакаат многу само не со било кој...
Па и ова стои како тренд за машката популација поготово кај копиљаната од 18-25 години кои се навлезени на Јужни ветар филмот, тик ток профили со брзи коли, сељачки аутфит, ишкртани раце, тесни Баленсијага маички иако најблиската продавница е на 1000км од тука, лоша музика, лоша градба на телото, лоша брада, чупани веѓи и пун нос ефтино бело. Секако Џејмисон и Ред Бул, гледање со намрштен поглед и јачање на егото со помош на српски улично модерен сељачко лош рап.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.322
Поени од реакции
8.824

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.202
Поени од реакции
23.738
Замисли се спријателуваш со ваква девојка (нормално со надеж дека ќе ти даде), излагаш на шетање со нејзе, ја дружиш, успат ја частиш смутиња, и наеднаш она фаќа дечко, а тебе ти го остава кучето да и го чуваш додека е излезена со клецачот...
Nemozes da se sprijatelis so vakva devojka, ednostavno firewallot im e do oblaci, taka da ne bi se zamaral premnogu okolu toa :toe: .
Автоматски споено мислење:

Ах, и ти ли имаш куче? Над 30 и сингл?
Imam kuce da, toa e tocno. Kucka potocno :).

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.973
Поени од реакции
42.690
според стеф, свинското и кафаните биле проблемот што ги мачи младите моми. И од очај почнуваат кучиња и мачиња да чуваат, да се посветат на бога, итн.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.926
Поени од реакции
11.103
Ова е идеализирање, и ливадарките само би сакале да бидат како Бриџит Џонс ;) Да гледаат Фрејзер, да пијат вино и да слушаат Селин. Плус Бриџит е интелектуална величина за нив!
Да не генерализирам сега, ама ипак добар дел од нив се како што рече @joli1 искршени од к*рови, апови и рејвање до сабајле.
Или вино, вотка, турбо-фолк, кафани.

И сега упаѓа @StefusRefus у муабетов со неговите мачо-либертаријански ставови, што у школо ги викавме иначе “другарче-педерче” и почнува да се фали…:facepalm:

Nemozes da se sprijatelis so vakva devojka, ednostavno firewallot im e do oblaci, taka da ne bi se zamaral premnogu okolu toa :toe: .

Imam kuce da, toa e tocno. Kucka potocno :).
Не ти ни треба! Бегај даље од такви.

Kajgana Shop

На врв Bottom