Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Нека ги читаат сега рамноземјашите овие што не веруваат у Тиранска платформа и што не веруваат дека шака терористи од Мала Речица управуваат со државава за да видат,да се тешат дека и од нив има подолни и поглупи

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.364

Ќе влезат викаш, а?
Финска и Шведска треба најинтно да бидат примени во Нато.
Баба, до кај е работава, ќе влезат или не? Еве чекаме.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Нека ги читаат сега рамноземјашите овие што не веруваат у Тиранска платформа и што не веруваат дека шака терористи од Мала Речица управуваат со државава за да видат,да се тешат дека и од нив има подолни и поглупи
И ти како и оној што го цитирав се уплаши од шака зелкари дека ќе ти ја делат државата?
Што ги величате толку матер им јебем. Во првиот момент кога ќе го немаат државниот апарат во раце, ќе се јадат меѓу себе а ти и јас ќе се потсетиме и ќе гледаме сеир.
Абе наши предци црно турско поминале та на козариве ќе им се плашам им ебам рахитичното племе.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
5 дена бан од тема за @jamajka и за @wicked_1 поради навреди. Последен пат, меѓусебните проблеми решавајте си ги пп.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Mozebi e diskutirano no imam propusteno pa da si prasam.
Citam na net SAD dozvolile Venecuela da izvezuva nafta i isto taka dozvolile Eu zemji istata da ja uvezuvaat. Pa se prasuvam koj kur e SAD da dozvoluva suverena drzava da smee da izvezuva nesto i da dava dozvoli na drugi suvereni drzavi da smeat da go kupuva toa. Nesto da zucnat za ova od amerikanskoto dudlacko podracje, kako go opravduvaat ova ili go osuduvaat seedno.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Citam na net SAD dozvolile Venecuela da izvezuva nafta i isto taka dozvolile Eu zemji istata da ja uvezuvaat. Pa se prasuvam koj kur e SAD da dozvoluva suverena drzava da smee da izvezuva nesto i da dava dozvoli na drugi suvereni drzavi da smeat da go kupuva toa. Nesto da zucnat za ova od amerikanskoto dudlacko podracje, kako go opravduvaat ova ili go osuduvaat seedno.
Ova so naftava e ne se znae koj jade koj pie. Site kupuvaat Ruska nafta preku "legalni" shverceri (Grchki tankeri)pa ni luk jal ni luk mirisal
Автоматски споено мислење:

5 дена бан од тема за @jamajka и за @wicked_1 поради навреди. Последен пат, меѓусебните проблеми решавајте си ги пп.
Neshto kako magareshka klupa?:cool:

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.160
Поени од реакции
5.366
Токму тоа дозволување или недозволување е еден од многуте показатели дека САД се „шеф сале„ за цел Запад, особено за ЕУ и во ОТАН. Ништо не смее да се случи ако „вујко Сем„ не дозволи да се случи.

Да се надеваме дека таквата состојба нема да трае уште долго, оти на цел свет му е преку к*р од американската надменост...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Ova so naftava e ne se znae koj jade koj pie. Site kupuvaat Ruska nafta preku "legalni" shverceri (Grchki tankeri)pa ni luk jal ni luk mirisal
Ok toa, no sto ima vrska toa so muabetot okolu pravoto na SAD da kazuva koj smee a koj ne da prodava ili kupuva nafta :cautious: .
Dali toa mu dava pravo na Rusija da gi blokira ili konfiskuva tankerite koi nosat venecuelska nafta prema Evropa posto taa resila da ne dozvoluva da se prodava nikakva druga nafta osven ruskata na Eu?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Ok toa, no sto ima vrska toa so muabetot okolu pravoto na SAD da kazuva koj smee a koj ne da prodava ili kupuva nafta :cautious: .
Dali toa mu dava pravo na Rusija da gi blokira ili konfiskuva tankerite koi nosat venecuelska nafta prema Evropa posto taa resila da ne dozvoluva da se prodava nikakva druga nafta osven ruskata na Eu?
Кога ќе си го ставиш газот под кирија, така ќе биде. Еве сега Кина и кажува на Русија да престани да и продава оружје на Индија.

Па, да видиме дали Русија ќе се спротистави.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.195
Поени од реакции
9.710
Кога ќе си го ставиш газот под кирија, така ќе биде. Еве сега Кина и кажува на Русија да престани да и продава оружје на Индија.

Па, да видиме дали Русија ќе се спротистави.
На Кина и треба Русија, уствари она доби хиперсонична технологија од Русија најверојатно, а ова ти што го пишуваш е муабет без врска. Кина без хиперсоничните ракети нема да може да војува со пацифичката америчка флота, а без стратешкото нуклеарно оружје на Русија е исто така во лоша состојба.
Самиот факт што целиот тој план за обнова на патот свилата е прекинат од страна на окултната олигархија(која ти ја славиш btw) и поморски е прилично ограничена е објава на војна. Тоа што нигде не се пишува не значи дека не е така.

Kajgana Shop

На врв Bottom