Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Страв им е од Д дај веќе е логично тоа што следува.
Нека ни е честито 3 та официјално од утре .
Русија објавува војна на НАТо и ЕУ.
Ето војна
Баравте гледајте
и се надевам да гледаме геостратешки има шанси да не скокнат.
Трупање воена опрема на граница со Белорусија под покритие на воена помош на Западот кон Украина е објава на 3та св. војна. Овде има идиоти што мислат дека Западот им помага да се наоружаат украинците, а уствари они тоа го направија последниве 8 год. Сега уствари имаме фаза на трупање воена опрема, следно ќе биде војска и најверојатно во Белорусија ќе почне.
Не верувам дека ќе ги остави Путин до крај тоа да го направат, паметно ќе му биде прв да удри.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Legnete spijte utre skolo ste ne tuku se zanasajte ke imalo WW3

Оди пренеси им на оние јадници на темана кај се вреѓаат кој како изгледал, да почнат посериозно да гледаат на работите.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
965
Оди пренеси им на оние јадници на темана кај се вреѓаат кој како изгледал, да почнат посериозно да гледаат на работите.
Kade, sto?

Nego ako e ozbilna rabotava da odime da pazarime utre brasno konzervi dur ima :D zejtin sto promasivme, promasivme...

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Kade, sto?

Nego ako e ozbilna rabotava da odime da pazarime utre brasno konzervi dur ima :D zejtin sto promasivme, promasivme...
Нема да биде тоа преку ноќ, а и нема голем дел првично да настрада од државава освен ако не ескалира ситуацијата....имаме фора некој месец, па може ќе се опраи работава, дај Боже.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Kade, sto?

Земав јас 5 вреќи уште фебруари квасец заборавив тогаш ама набавив си земав и троа кокошки , ако не не пукнат ќе животариме.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Со hindsight што би рекле...ако се прегледа пресов на Камала пажливо, многу работи може да се научат. Проба да го уценува, за 4 дена од тој ден Путин ја почна операцијата. Ќе ја примале Украина у НАТО wtf :confused:
Автоматски споено мислење:

Земав јас 5 вреќи уште фебруари квасец заборавив тогаш ама набавив си земав и троа кокошки , ако не не пукнат ќе животариме.
Кикирики и вода, како и мед преферирам. Земи напрај си подрум од бетон со метро дебело стакло извади вода доле и акни една рачна пумпа. Купувај храна што има голем рок на траење како и суплементи. Не е лошо и филтри со јаглен да направиш за воздух и за водата што ќе ја пиеш. Земи си и лекарства, како и јод нормално :D

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Со hindsight што би рекле...ако се прегледа пресов на Камала пажливо, многу работи може да се научат. Проба да го уценува, за 4 дена од тој ден Путин ја почна операцијата. Ќе ја примале Украина у НАТО wtf :confused:
Автоматски споено мислење:

Кикирики и вода, како и мед преферирам. Земи напрај си подрум од бетон со метро дебело стакло извади вода доле и акни една рачна пумпа. Купувај храна што има голем рок на траење како и суплементи. Не е лошо и филтри со јаглен да направиш за воздух и за водата што ќе ја пиеш. Земи си и лекарства, како и јод нормално :D
Вака сега ако акне блиску џабе ке ми се и филти и други тракатанци, дека криза ќе има тоа секако ама како за мене така за сите , и секако куќата ми е со скривница така тито велеше на времето со закон секоја куќа мораше да има скривница.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Ах бе јадни души. А какво силење беше на почеток, Путин ова, Русија ова, ќе ја смачка Украина за поручек :D

Сега стасавме до 3та светЦка ќе имало, ако не му дале на Путин да победи. :pos:

Оти рускава војска за некое село кај Изjум три недели војува и три четири BTG (Battalion Tactical Group) изгуби.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.165
Поени од реакции
22.745

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
слава народу победителју

Ураа!

IMG_20220509_083657_325.jpg

OPEC is not going to increase oil production to help the West.

According to The Daily Telegraph, the cartel does not intend to increase production in order to keep prices down amid Western sanctions.

The main brake is the position of Saudi Arabia. The Saudis don't want to harm themselves economically by lowering the cost of raw materials.

The newspaper also notes that relations between Washington and Riyadh have never been so bad.

The reasons for the tension between the allies are the murder of Saudi journalist Jamal Khashoggi, Biden's attempts to restore the nuclear deal with Iran and the US course towards renewable energy sources.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.052
Поени од реакции
9.414
Golem den e denes, ogromen duri. Ke vidime sto ke kaze Putin. Ako e pameten ke kaze nesto kako gi ostvarivme celite i vreme e da se pregovara za mir.
Доста време се мољакаше сега веќе нема назад, мир нема да има. Ова е само заебанција за тоа што иде.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Golem den e denes, ogromen duri. Ke vidime sto ke kaze Putin. Ako e pameten ke kaze nesto kako gi ostvarivme celite i vreme e da se pregovara za mir.
Не верувам дека ќе биде нешто посебно и шокантно. Нема да водат суштински преговори додека не воспостават доминација во Донбас и да ја демолираат Украинаката војска па да преговараат од позиција на сила. Не верувам ни дека ќе свика мобилизација бидејќи сега за сега не е потребна.

Kajgana Shop

На врв Bottom