Живот после смртта

Член од
27 јуни 2006
Мислења
16
Поени од реакции
2
За тоа дали има задгробен живот никој неможе да докаже,зошо никој не се вратил после смртта.Јас искрено незнам во што да верувам,сепак повеке сум за тоа дека смртта е крај на животот.Некои мислат дека постојат два паралелни света....штознам што да кажам

S

Sith_Lord

Гостин
има во рајот или во пеколот
Стварно? Твојата информираност се темели на лично искуство?
Епа тогаш ајде кажи ни на нас кои сеуште не сме умреле како е горе, важи? Баш ме интересира. :vozbud:

Sith

Lord Vader

The dark side
Член од
10 јуни 2006
Мислења
95
Поени од реакции
0
Abe bas i neveruvam nesto posebno ama mislam deka e podobro da postoi zasto koj saka da umre?A vaka ke zivees i posle.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
a ti be sith tolku si siguren deka ne postoi od kade sakam da znam ????

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
верујем... ..... не верујем !!!

...ќе да е второто, зш да верував во првото ке си умрев сега со надеж за подобро.

S

Sith_Lord

Гостин
Siguren sum deka nema dokaz za toa. Dodeka takov dokaz ne bide pretstaven, nema da veruvam vo zadgrobniot zivot, isto kako sto ne veruvam vo Gospod, Alah i slicnite na nego antropomorfni bozestva.

Sith

Член од
3 јуни 2006
Мислења
26
Поени од реакции
0
Abe kakvi se tii ludori demek ima zivot posle smrt cs cisto stara tradicija da se veruva vo toa inace cool ke e da ima zivot posle smrt gregre

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
јас најискрено мислам дека има живот и после смртта. како може да душата да биде закопана под земјата- мора да има некакви чувства. од каде знаете мозеби повторно се раѓаме ама на сосоема друга планета?
ништо не се знае!

Член од
21 мај 2006
Мислења
51
Поени од реакции
1
Се се базира на личното верување, ако јас сум створил мислење дека има, никој не може да ми го докаже спротивното бидејќи нема факти за тоа и обратно.....

Член од
24 мај 2006
Мислења
61
Поени од реакции
0
Od mislenjava sho gi prochitav najmnogu se soglasuvam, so Doti4nata zatoa shto mozhe da ti se desat mnogu chudni raboti ili dezhavu za koi nikogash ne bi ni pomislil deka postojat i sl... A shto e najinteresno e toa shto za da veruvash vo takvo neshto mora prvo da vidish so svoi ochi t.e da dozhiveesh.Za zhivot posle smrtta mn mn ne razmisluvam i ne ni bi komentirala , za raj i pekol nikoj nemozhe da kazhe so sigurnost deka postoi raj ili pekol zatoa shto niti znae dali e taka niti ke doznae se dodeka ne crkne.A shto ima mnogu chudni raboti shto se deshavaat ima i toa definitivno gi ima!:))Kako i da e interesna e temava za lugje koi znaat sho da komentiraat za nea.

Член од
2 јуни 2006
Мислења
238
Поени од реакции
6
Energijata nikogash ne umira taa preminuva od eden vid vo drug zatoa ima zivot posle smrtta

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Crazy P0Y0L напиша:
Nikako nema da znaes i da doznaes:bip: Mozda i postoi...zaso stvarno so se desava posle koa ke crkneme...

K

kicodarker

Гостин
gospod po smrtta zivot ni veti zivot bez make zivot bez kraj
Izvadot od Sanatorium - UdobenKovceg

Член од
29 јуни 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Јас не верувам дека има живот после смртта,бидејќи ако е така,да се раѓаме како нов човек со нашата душа,тогаш не би било можно да не се сеќаваме на претходниот живот.Човекот живее 1 век и според мене не е можно да се роди истиот човек во ново тело.

Kajgana Shop

На врв Bottom