Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.958
Поени од реакции
23.828
on ti zbori za brics... brazil e pola juzna amerika, kina e pogolema od evropa, indija e ti e kolku ostatokot na azija... moze ne se 50% od teritorijata na svetot ama se tuka nekade... 40+% so toa sto sto od drugite 60% pola se pustini i totalno nenaseleni podracja kako delovi na kanada, aus, afrika....
Да да, јасно. Не го прочитав тоа што го цитирал а ова дека Русија е пола свет е мислење на многумина, затоа.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.636
Поени од реакции
9.249
Фашистичково лудило на Европа нема крај:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Ако продолжат да напредуваат со ова темпо јужно од Изум, можно е да го поделат Донбас на два дела и да ги отсечат Северодонеск и Лисичанск од Краматорск и Славјанск. А ако стигнат до Барвинкове може ефективно да ги отсечат цел Донбас од остатокот од Украина.
Зборевме наназад за Изум и како теренот после Изум е погоден за настапување на механизација.
Затоа го заобиколија најпрво Изум, дека после појасот од гори кај Изум, е рамно ко писта. Се очекуваше брз напредок.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.958
Поени од реакции
23.828
добра ти е мапава, за некој што е слеп и не знае дека е смалена.
Не ми се верува дека си до толку неинтелигентен. Што корист имам јас ако ја смалам мапава. Ме заболе к*р за големината на Русија и дали е пола свет. Русија е 17 мил км2 а Африка е 29...
Образовај се малку...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.241
Поени од реакции
42.988
Не ми се верува дека си до толку неинтелигентен. Што корист имам јас ако ја смалам мапава. Ме заболе к*р за големината на Русија и дали е пола свет. Русија е 17 мил км2 а Африка е 29...
Образовај се малку...
абе оди бегај таму, африка ќе ја споредува што има којзнае колку држави со русија.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
1645984401455.png
maxresdefault (4)-92abdf4587ee.jpg
Screenshot_4.jpg
Ја скратиле/исекле долгата маса во Кремљ :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.470
Поени од реакции
18.486
Бајден покрај најавата за нови 800 милиони долари во оружје, вика дека целта е Украина да има 10 антиоклопни ракети за секое едно оклопно возило што го користат Русите.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Ako se izjasnat protiv ke gi vratat teritoriite, ili? Aj toa bezveza e izbori i referendumi vo taze osvoena teritorija i da se kaze deka e demokratski.
Чиста формалност ќе биде гласањето, знаеш дека не е битно како гласаш, туку кој брои.
Не приметив некој да го има постирано ова:

Од почетокот на војната добив впечаток дека off.net се нешто повеќе про-руски ориентирани, најмногу заради лицемерието на западот и некои нелогични потези на Зеленски. Но штом дошло време они да постираат нешто вакво? Излегува дека само руски пропагандисти уште зборат за денацификација и слични глупости. А знаеме дека на темава ги има многу...
Пак нереална споредба, украинците никогаш немаа шанси да влезат во Донецк, најдалеку што стасаа е сликата подолу,

гранатирања ваму таму не прават голема маеријална штета, освен ако тој што те бонбардира не има Америка во името.
Рака

Мосул

Може слика и од Алепо, ама таму беа злобните руси па ќе почнете да суфлате како сите се исти.

Незнам како не ви е јасно дека така ќе изгледа секој град каде ќе има отпор, до каде ќе одат кој ги знае, ама тешко да се откажат пред да ја земат цела Новорусија, најдобро што би можеле да добијат украинците е некоја нефункционална федерација како БИХ.

Воена победа е можна само во главите на кловнот и се разбира северџаните.
Автоматски споено мислење:

Бајден покрај најавата за нови 800 милиони долари во оружје, вика дека целта е Украина да има 10 антиоклопни ракети за секое едно оклопно возило што го користат Русите.
Ќе треба бааги да прате, па и топ му монтирале:pos:

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.069
Поени од реакции
4.120
True story

China — The current situation around the crisis in Ukraine has demonstrated the "bankruptcy of sanctions" and other restrictive measures, Chinese Foreign Ministry spokesperson Wang Wenbin told a news briefing on Thursday.
"On the one hand, the United States is expanding sanctions against Russia. Alongside this it concludes deals with other countries on which it had imposed sanctions earlier. In fact, this indicates the bankruptcy of sanctions," he said.
"Also, the United States pompously urges Europe to introduce an embargo on Russian oil and gas, but at the same time keeps purchasing Russian energy resources without any restrictions. US financial institutions take advantage of an opportunity to grab the devalued bonds of Russian companies, while Europe has to pay the price for instability in the region and more costly energy resources," Wang said.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323
Иште три црти фалат.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ќе ти ебем дијаспорецот со мртвата слика на профил. Ви ебам племе мртво никогаш здраво не застанавте зад вашата матична држава, не оставивте сами да си ги ебаваме гревовите. И на пописот се посравте маме да ви ебам. Се фатил со шипацот за лади да се оправа и за украина, на куров и он и ти и украина. Крв продадена за доларче да ви ебам.
Автоматски споено мислење:

Грижи се за балканот, овде имате сметки за плаќање. Со три народи сте закрвени, се курчевте со години, злостори вршевте. Почнавме ли да се распуцаваме овде, вие сте први за решавање. Мртви сад и нато не ве спасуваат. Чист бес ќе ве брка до јадранско море. БЕС.
Ti dali reche neshto ili kanta tropna ?

Kajgana Shop

На врв Bottom