Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.980
Поени од реакции
6.468
Имаш некое инфо за ова или претпоставка ти е?
Претпоставка, не во форма на официјална опозиција туку превирања во врвот на коалицијата која е на власт. Не еднаш низ историјата, вклучително и релативно скорешна, внатрешнополитички причини во комбо со економска криза и инфлација биле причина за воени авантури.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
11.747
Го имаше видеово веќе по интернет. Кој кого го пука не се знае. Али добро штом е реддит ондак сигурно инфо е дека се проруси или во случајов Чеченци.
Видеото е од Телеграм, репостнато е на Редит, небитно друга беше поентата на постот.

Еве иначе коа сме на тема легитимни видеа, деновиве се утепав од глеање твитови од извесен Lord of War на твитер, еве ова видео вчера тука беше постнато преку 5 пати. (https://twitter.com/lord_of_war____/status/1498042853058129934)
видеото е нормално старо и нема никаква врска со ова што се дешава денес ама дур наративот е ''русите млатат, идеме вечер у трета брзина'' тогаш е океј.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Претпоставка, не во форма на официјална опозиција туку превирања во врвот на коалицијата која е на власт. Не еднаш низ историјата, вклучително и релативно скорешна, внатрешнополитички причини во комбо со економска криза и инфлација биле причина за воени авантури.
Не е тоа, притеснети се Русите со Украина. Според мене им се ствара тесно грло на Кавказот. Затоа бараат бафер зона.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.968
Видеото е од Телеграм, репостнато е на Редит, небитно друга беше поентата на постот.

Еве иначе коа сме на тема легитимни видеа, деновиве се утепав од глеање твитови од извесен Lord of War на твитер, еве ова видео вчера тука беше постнато преку 5 пати. (https://twitter.com/lord_of_war____/status/1498042853058129934)
видеото е нормално старо и нема никаква врска со ова што се дешава денес ама дур наративот е ''русите млатат, идеме вечер у трета брзина'' тогаш е океј.
Што беше поентатата на постот?
Тоа видео баш вчера го реплицирав и кажав дека е израелскиот IronDom во делување. Чудно си го видел 5 пати, а моја реплика не си ја регистрирал.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175

Одиме понатаму.
Ајде бе либерали, зборувајте ми за слобода на изразување, демократија и почит на различен став и различно мислење. Бидејќи истокот беше тотализиран.
Па мадињата ни ги потековте со барањето слобода за медиумите, избори имате добиено со то.
Ги гледаше овие канали? Ако не, нема ни да сетиш.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Што беше поентатата на постот?
Поентата беше Чеченците убиваат, така беше и напишано, е сега кога ги нема Чеченците, друго било поентата...

Двеве видеа подоле се дело на орките на Кадиров, инаку еден од најголемите борци за православјето денес, коментари као тие погоре укажуваат дека се ситите и ги славите овие дела.

и aftermath

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Сега ќе ти дојди бачето и ќе ти речи, ова не е Украина, ова е снимено во Ирак, 2002-2003та. Фотошоп, монтажа...

Аххх бееее......
Не бе вистина е, лично Кадиров ги убил после, незнам кој беше зборот, герантофилија, не небеше тоа, тоа Макрон го практикува.
Мислам дека беше некрофилија, ги *бал, после ги зготвеле и изеле.
Организационо е јасно, периферијата на трол групите во Кале или Софија освен тезите добиваат и десетина 'доверливи' украински извори да цитираат....

Несреќници, таа регистрација беше одамна, AI 0098 AA, 2013 година е сменета, сега е KI.
Има некоја логика 2014 да не била истечена пошто има година дена да дојде за нов технички преглед, ама да вози до сега така, ајде ви се молам, се брукате...
Screenshot at 2022-02-28 23-34-56.png

Член од
31 јануари 2022
Мислења
377
Поени од реакции
995
Ги гледаше овие канали? Ако не, нема ни да сетиш.
Не ги гледав. Очигледно не ја сфаќаш поентата на тоа што го пишувам. Ме боли таквото мене дали ги суспендирале екипите и дали ќе исклучат некои канали. Ме иритира и ме збеснува лицемерието.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Не ги гледав. Очигледно не ја сфаќаш поентата на тоа што го пишувам. Ме боли таквото мене дали ги суспендирале екипите и дали ќе исклучат некои канали. Ме иритира и ме збеснува лицемерието.
Фејсбук, Твитер и други западни телевизии во Русија се достапни?

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Украина е само почеток, очигледно многу поголем плен сакаат русите од Украина. На украинците им се дава фора да се повлечат и да се предадат, ако тоа не го направат ќе бидат збришани. Не верувам дека уште многу време ќе се заебава Путин со нив. У меѓу време откако решат проблем тука ќе има некои закачки со Полска, Романија и Бугарија најверојатно. Ќе пробаат да испровоцираат русите нешто најверојатно.
Се зависи до кај се со имплементацијата на новите хиперсонични системи и целиот тој арсенал на ново оружје кое го најави Путин 2018. Мислам дека сме на праг на WW3 ако веќе не е почната на некој начин.
Мислам дека САД и Русија нема да се чепкаат а овие куртонскиве сателит држави на НАТО ќе го јадат курот во иднина.
Нема САД толку ресурси а и волја да се справи со Русија од причина што ќе имаме тука локална употреба на нуклеарно оружје, најверојатно неутронски бомби. А и да не се такви ќе има некои со помал интензитет термонуклеарни, затоа што веќе им е воведено ова како концепт на војување во тие нивни нови доктрини на војување. Не беа наивни заканите дека и во Сирија би го употребил пред неколку години ако некој му се меша.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.793
Поени од реакции
10.613
Хаг ќе истражувал воени злосторства направени од русите?!?
Племе им ебам расипано! Кај беа 8 години у Донбас да побараа злосторства од фашистите?
Или кога "нивните" убиваат, гранатираат, бел фосфор, осиромашен ураниум во Србија, Ирак ,Сирија, Јемен, .. тоа не се злосторства, "носење демократија и човекови права е"...,
Све им ебам по список!
Нуклеарка треба и за Хаг и за Брисел...
И тоа од прљавите кобалтни како нивните души!

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Украина е само почеток, очигледно многу поголем плен сакаат русите од Украина. На украинците им се дава фора да се повлечат и да се предадат, ако тоа не го направат ќе бидат збришани. Не верувам дека уште многу време ќе се заебава Путин со нив. У меѓу време откако решат проблем тука ќе има некои закачки со Полска, Романија и Бугарија најверојатно. Ќе пробаат да испровоцираат русите нешто најверојатно.
Се зависи до кај се со имплементацијата на новите хиперсонични системи и целиот тој арсенал на ново оружје кое го најави Путин 2018. Мислам дека сме на праг на WW3 ако веќе не е почната на некој начин.
Мислам дека САД и Русија нема да се чепкаат а овие куртонскиве сателит држави на НАТО ќе го јадат курот во иднина.
Нема САД толку ресурси а и волја да се справи со Русија од причина што ќе имаме тука локална употреба на нуклеарно оружје, најверојатно неутронски бомби. А и да не се такви ќе има некои со помал интензитет термонуклеарни, затоа што веќе им е воведено ова како концепт на војување во тие нивни нови доктрини на војување. Не беа наивни заканите дека и во Сирија би го употребил пред неколку години ако некој му се меша.
Нема да има зврчки со НАТО земји според мене, можно е да се бара рчка надвор од НАТО, на пример Србија-Косово, Ерменија-Нагорно Карабах... Постои можност Финска...

Член од
31 јануари 2022
Мислења
377
Поени од реакции
995
Фејсбук, Твитер и други западни телевизии во Русија се достапни?
Имам неколку пријатели од Русија на фејс, така да сигурно е. И не знам од каде Русија во муабетот. Напишав погоре, ок, истокот е тотализиран.
Овие беа либерали, поттикнуваа слобода на медиуми, почитување на различен став, демократија, бла, бла. И сега што правиме?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Имам неколку пријатели од Русија на фејс, така да сигурно е. И не знам од каде Русија во муабетот. Напишав погоре, ок, истокот е тотализиран.
Овие беа либерали, поттикнуваа слобода на медиуми, почитување на различен став, демократија, бла, бла. И сега што правиме?
Има либерали и либерали. Ја сум либерал во суштина ама па сум и за забрана на апла пропаганда. Има тоа телеграм за тие што имаат вишок време. Не дека не е достапно.

Kajgana Shop

На врв Bottom