Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    674
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
1.775
Виц:
Влегува руската армија во Украина и ја опкружува украинската армија. И викаат предавајте се !
Украинската армија одговара, руси никогаш не се предаваат!:pos:
САД, Нато ЕУ не успејаа со создавањето на Талибаните, ИСИС, камоли со украина каде 60% се руси и незнаат украински, дури и во армијата си зборат руски.
Сега си покажа зашто бил пучот во 2014 во Киев. Да, за 8 години направија некој фашизам, слично како со Адолф, но не им стигна времето, бешка и Белорусија, Киргистан не успеаја, за Кина да не збориме.
Ќе биде еден голем ресет како 2008, но само на запад, ако може без војна, уреду, ако не ќе биде нуклеарна. Мислам дека НАТО блефираат, овен ако се будали, нема како да ја уништат Русија, без да одговори нуклеарно. Путин на форумот во Владаја, Давос ги предупреди, свет без Русија нема да има. Ако види дека стварно има проблем, ќе удри на САД и ЕУ, нешто слично на ИСИС, Хитлер, сето тоа е прокси на Новиот Светски Ред.
Ако Азов фрлат некаква бомба со радиоактивни отпадоци, нема што Путин да преговара со Украина а возвраќа и на шефовите, да не збориме и дека ја знае целата концептуална власт и кој каде живее.;)
Од доста страни се слуша дека се разбрале, банкрот на западот, многуполарност, распад на ЕУ и НАТО, легализација на сопственост, секој пол со своја валутна зона.
 
Член од
17 јануари 2018
Мислења
44
Поени од реакции
16
Зеленски и ОФИЦИЈАЛНО му се обрати на народот за да биде подготвен и дека на 16 февруари се очекува руска инвазија.

Добро бе нормален лие овај?? Од целава ситуација САД ќе профитираат а ќе настрада само украинскиот народ.
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.266
Поени од реакции
36.156


Тенкови веќе спуштени на терен.


Монтажни амбуланти се носат во Белгород, 30 километри од Украинска граница.

Батињава според мене веќе се одлучени да влагаат. Дали ќе биде вечер, утре или задутре ќе видиме, ама мислам скоро па сигурно ќе биде до крај на неделава.
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.416
Поени од реакции
5.894
Знам за пречекот што им го приредиле украинците на нацистите со цвеќиња. Нормално последица на се она што се случувало после октомвриската револуција...не симпатизирам никого.
Имам впечаток дека кога во Украина доаѓала власт прозападно ориентирана е нешто како во Хрватска да речеме, каде наследниците на Анте Павелиќ преземаат власт после распадот на СФРЈ. Се ова може да се дебатира, затоа што јавно никој не се декларира како таков, дури и овој сегашниов на Украина е евреин со неколку дедовци и баби убиени по логори во WW2. Иначе колаборатори руси имало сигурно, и како такви тие секогаш биле џган и не ме чуди што правеле така гнасни работи.
После Холодоморот да се појавеле марсовци на украјинска територија ќе биле дочекувани со цвеќиња.
Од друга страна има буквално илјадници украинци со титула Херој на СССР.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.887
Поени од реакции
14.379
Па не би сакал војна во Европа ради нечии хирови. Колку и да е слаба Русија, притискање до крај не е паметна работа. На крајот колку и да си богат сите идеме у курац.
Грешно мислење да не си цитирал?
 
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.733
Поени од реакции
8.102
Dodeka silivive na nato se spremaat za vojna so Rusija

Грчкото Министерство за надворешни работи денеска соопшти дека двајца грчки војници загинале, а двајца се тешко повредени во инцидент со украински војници во близина на линијата за демаркација со проруските сили.
Министерството наведува дека тројца украински војници се одговорни за смртта и повредите на четворица Грци во селото Хранитнеу во близина на линијата за демаркација, пренесе Ројтерс.
Се наведува и дека инцидентот избувнал откако грчките и украинските војници се скарале од „безначајни причини“. Во соопштението не е наведено што прават Грците во областа, но претставник на грчкото министерство изјави дека инцидентот нема никаква врска со актуелниот конфликт во регионот.

Bas me interesira koj bi bile tie „безначајни причини“ ?
Биле пијани и се испокарале гарант. Тој регион околу демаркационата линија Украинците го користат како депонија за човечки измет со години. Буквално им имаат отстапено на најразлични единици и индивидуи некој 5-10 км од линијата и овие таму си тераат бандитски кралства. Има и неколку документарци на youtube за нив, не е само Азов а и воопшто не се само Украинци. Исто како со ИСИС во Сирија. Целиот џган од Европа таму го праќаат им даваат пари и нешто опрема и овие си го живеат сонот да си играат војници и да владеат со некој регион.

Исто како претходниот пат чим почне да се пука ќе ги снема. Кога постоеше сеуште liveleak видеата од таму што искачаа беа чиста комедија. Босна 2.0.
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.416
Поени од реакции
5.894
gledma botovi od nasava proamerikan shit vlast. Jas kako covek sto pominav ubav de od zivotot mozamd a vi kazam deka Rusija i te kako zastanuva na svoi noze i gradi drzava nezavisna od usa europe i slicno. Dali znae nekoj od vas deka Krim im bese nasilno otcepen zarad Hruscev koj bese Ukrainec?!?! Dali znaete deka na Krim zivee preku 90% rusko
naselenie. Ili poganta politika na Eu kade sto se slucuva etnicko cistenje na Kosovo odgovara. Epa ne moze veke taka.. DOSTA E. Pandorinata kutija otvoren e pa sega mislite mu ja. Rusija e od site strano pritisnata no ne sekorajte Ruskiot narod ke izrdrzi. Sto ne izdrzal ne pak ova. Bo Ukraina dojde vlast so puc. Ukraina e najbetnata drzava vo Evropa. Na Ukraina e na prodazba drzavnoto zemjiste. Nesto slicno i kaj nas planiraat. Vo ukraina vladeat naslednici na eden od najozoglasenitw fasisti Stepan Bander. Epa da Rusija ne go odobruva toa ne daj Boze da se slozi so toa. Inaku za ekspertite neka poglednat koj e najgolem proizvoditel na zito vo svet... a NATO.... organizacija kako antiteza na SSSR. Sega koga ne postoi SSSR sto ke e Nato. Sto mu e celta????
Како тоа Хрушчов "насилно" го ставил Крим во состав на Украјинската ССР?
Иначе Крим бил насилно отцепен од Отоманската империја од страна на руските завојувачи кои подоцна го колонизирале, така да ако постои правда треба да припадне на Турција :icon_lol:
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.646
Поени од реакции
5.322
мал фактор? 55 проценти од гасот во Германија е руски. А Германија ти е економијата што го движи континентов. Вие очигледно не знаете што зборите жими све. Али така сте програмирани.
35% а секоја година се намалува за 5-6 проценти, така да за едно 4-5 години воопшто нема да и е потребен, плус САД како најголем светски производител на гас, како течен така и во шкрилци може да ги покрие недостатоците ако Русија се одлучи да го скини, што нема да се случи.

Како им го сместија на Русите со Украина тоа е чудо нешто. Ако нападни ќе испадни агресор, ќе има долгогодишно жариште на нивната граница, и уште еден замрзнат конфликт. Ако не нападнат, ќе испаднат плашливци и цвикатори. Lose-lose ситуација, ма колку сакајте вие претставувајте дека работите одат во прилог на Русија.

Корекција: Не е 35%...32% руски гас за Германија од вкупната бројка за оваа година...
 
Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.646
Поени од реакции
5.322
А Крим ако гледаме реално пре и припаѓа на Турција него ли на Русија.
 

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.668
Навивав за мирно решение и тресла се гора момент, али за жал ќе биде беља изгледа. Монтировка или не, нема да биде убаво за очи. Конспиративно мислам дека и исходот е договорен помеѓу големите.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom