Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.172
- Поени од реакции
- 12.157
Знаеш убаво каде најдов судење. Исто како и во овој пост сега што има осудување... премногу сум време на нет и знам што и кој со пишаното сака да ми каже.////
Кога велиш дека Љубовта не е ова или она... што правиш? Судиш каква е љубовта според тебе. А во учењето на Телема и Новиот еон, Љубовта е закон. Во бесконечни форми! Кои ти, не може ниту да ги замислиш. Затоа и одиш со негации, како Љубовта не е ова, но е она. Затоа и реков, гледај си ја љубовта во твојот живот и твојот пат и покажи на братот свој од твоите дела каква е таа твоја љубов.
Судиш според тебе, според твојата вистина и твојот пат за нешто за кое немаш ниту најмала идеја. Од 2 реченици напишани од Кроули ти долета и ми кажа: не, Љубовта не е Панаѓур, љубовта е како крило на голуб! Кој што ќе биде распарчен од канџите на соколот на новото време
Никому не му е грижа за патот на поединецот, ако тој не е универзален пат во однос на човештвото. Така да, мој пат, моја вистина - небитно. Никој до сега од обичните луѓе не успеал да го каже на друг својот пат, бидејќи не ни знае каде оди ниту кога ќе завраши дишењето и одот тука, на Земјата.
Се додека дејствуваш е добро. И тоа е доволно за да преку делата те суди некој, да те љуби, обожава итн итн...
Ти не знаеш за кој и на кој му се дадени судовите и присвојувањата. Седи во старите уредувања штом не ти чинат новите кои ние (бидејќи нели јас зборувам за нови уредувања и нов Еон) ги градиме цигла по цигла, милиметар по милиметар, мисла по мисла далеку од очите на светот... кроце полека чунки време се има, Човештво се има... имаме се во изобилство
Не сме саде тука и сега.