Не даваат државјанство преку вујко.Inace sam predao preko ujaka koji ima bugarsko drzavljanstvo.
Мора да одиш преку мајка/тако - баба/дедо - прабаба/прадедо.
Посредникот би требало да го знае тоа.
Не даваат државјанство преку вујко.Inace sam predao preko ujaka koji ima bugarsko drzavljanstvo.
Ali kako je onda stigao do statusa polozitelno?Не даваат државјанство преку вујко.
Направиле пропуст на финална, на положително се поправиле. Еве има членови што повеќе пратат, ако грешам нека ме поправат.Ali kako je onda stigao do statusa polozitelno?
Veliki baksuz brate! Ma da, posle 5 god. se dobije stalni boravak, a Nemacki pasos posle 8god. Ali mi krivo sto sam toliko cekao i nadao se, ali jbg. Ovo je vec drugi put da me odbijaju, prvi put sam 2015. predao, imao bugarski izvod od cukunbabe i nisu se poklapali neki datumi i konzul mi rekao da idem u sud da izvadim neku potvrdu i ja sam sve to uradio i na kraju predao, da bi posle 9 meseci dobio pismo od DABC-a da sam odbijen za proizhod jer se ne poklapaju datumi, a ja sam upravo zbog toga izvadio tu potvrdu.. KOMIKA!Jesi ''baksuz'' sto mnogu malku dobivaat otkaz od Viceprezidentot.
Ali stom si vec 4 god u Nemackoj na legalno, onda uzmi direktno nemacko drzavjanstvo po naturalizacii.
Mislim za 5 godina legalan prestoj moze da se uzme.
^vidov deka za 8 godini prestoj se dobiva...
Со некој отказ или некоја дополнителна .Jok burda brat, se spremaat da ne iznenadat
Imas pravo, oni su mi od pocetka rekli kao da ne moze, ali mi nije jasno zasto su mi uzeli dokumenta i zakazali intervju i tako sve na dalje. Kada sam video da sve ide svojim tokom, mislio sam da je sve ok. Sada ne znam da li moja majka moze da dobije samo preko ujaka, posto mu je ona rodjena sestra i posle ja preko nje ? Kada sam pitao za majku tada 2018.kada sam ja isao, rekli su mi da ne moze samo preko ujaka, nego da mora da preda ista dokumenta kao i on.. a oni taj stari izvod ne prihvataju vise kao dokaz, jer kao nije dovoljan. Ne znam da li se sada nesto mozda promenilo? Nisam pametan vise.Не даваат државјанство преку вујко.
Ti si 4 godina u Nemacku, sta ce ti vise para ajde nazad u SrbijiImas pravo, oni su mi od pocetka rekli kao da ne moze, ali mi nije jasno zasto su mi uzeli dokumenta i zakazali intervju i tako sve na dalje. Kada sam video da sve ide svojim tokom, mislio sam da je sve ok. Sada ne znam da li moja majka moze da dobije samo preko ujaka, posto mu je ona rodjena sestra i posle ja preko nje ? Kada sam pitao za majku tada 2018.kada sam ja isao, rekli su mi da ne moze samo preko ujaka, nego da mora da preda ista dokumenta kao i on.. a oni taj stari izvod ne prihvataju vise kao dokaz, jer kao nije dovoljan. Ne znam da li se sada nesto mozda promenilo? Nisam pametan vise.
Uglavnom hvala svima na odgovorima i zelim vam svima puno srece od srca i da svi docekate pasos. Ja sam zavrsio sa ovim, sad bar znam na cemu sam i da definitivno nemam vise cemu da se nadam.
Puno pozdrava
Hehe, Boze zdravlja hocu jednog dana.Ti si 4 godina u Nemacku, sta ce ti vise para ajde nazad u Srbiji
1. Најголема позитива е што го батали посредникот, уште да кажиш кој е за некој друг да не налепи, време е јавно да се објавуваат идиотите. Ако не сакаш ти пиши ми лична порака кога ќе дојде време ќе го објавам јас.Здраво дечки!
Ќе ми биде потребен совет. Решив да однесам документи пак, затоа што ме ставија на дополнителна, овојпат одам по друга линија па некако понадежно ми делува. Е сега, сакам лично да ги доставам до Софија, посредникот го баталив, па чисто да прашам за дирекции од искуство тука.
Каде е најдобро да се однесат за превод и легализација и дали тоа може да се заврши за еден ден во Софија? Дали треба молба некаква да се состави и напише или таму даваат? И иако ми пишува дека треба да се достават до ДАБЧ, да си прашам за сигурно да не треба во министерство за правосудие случајно, оти веќе не се знае со нив.
Ви благодарам, убав ден
Не можам точно да го најдам линкот, порано имам постирано на темата (пред некој месец, барај преку search мои мислења) дека секоја среда заменик министер во МП има приемни саати за различни проблеми - меѓу нив и вакви за процедура за стекнување на граѓанство на Република Бугарија.OTKAZ VICEPREZIDENTA !!!
Отказ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија. С'гласно резолјуција на Вицепрезидента на Република Б'лгарија е отказано издаването на указ за придобиване на б'лгарско гражданство, за което сме уведомени с писмо рег. № 04-12-28/11/04.11.2021 г.
Intervju 03.04.2019 u Sofiji
Polozitelno od 16.04.2021.
Danas promena statusa!
Jel ima jos neka nada za zalbu ili je ovo definitivno kraj, i ako jeste da li mogu nekako da dobijem info zasto mi nie potpisan ukaz?
Kazne, prekoracanje i problema sa zakonom nemam niti sam ikad imao, tako da mi nije jasno sta moze da bude toliki problem, osim sto vec 4.god zivim i radim u Nemackoj sa regularnom radnom vizom naravno, pa si na kraju mislim da je mozda to problem jer vec zivim i radim u EU, ali to je samo moja pretpostavka. Inace sam predao preko ujaka koji ima bugarsko drzavljanstvo.
Ako neko nesto zna neka da savet, bio bih zahvalan, ako ne isto hvala.
Zelim Vam svima srecu koji cekate, da docekate ukaz, a ne ovu glupost kao ja.
Ziveli
Oprostite moram da se ukljucim temu. Oni vama jesu rekli da ne moze i bili su upravu ali su vas ipak pustili da udjete u proceduru jer pod 1 imaju novac od toga i pod 2 o konacnom resenju donose odluku neke vise instance.Imas pravo, oni su mi od pocetka rekli kao da ne moze, ali mi nije jasno zasto su mi uzeli dokumenta i zakazali intervju i tako sve na dalje. Kada sam video da sve ide svojim tokom, mislio sam da je sve ok. Sada ne znam da li moja majka moze da dobije samo preko ujaka, posto mu je ona rodjena sestra i posle ja preko nje ? Kada sam pitao za majku tada 2018.kada sam ja isao, rekli su mi da ne moze samo preko ujaka, nego da mora da preda ista dokumenta kao i on.. a oni taj stari izvod ne prihvataju vise kao dokaz, jer kao nije dovoljan. Ne znam da li se sada nesto mozda promenilo? Nisam pametan vise.
Uglavnom hvala svima na odgovorima i zelim vam svima puno srece od srca i da svi docekate pasos. Ja sam zavrsio sa ovim, sad bar znam na cemu sam i da definitivno nemam vise cemu da se nadam.
Puno pozdrava
Fala @Peroronchino@Altair75
овие ги најдов случајно
1474/2021- указ шпанија
3231/2021 - указ 167 вклучен
3379/2021 - указ германија
3392/2021-указ австрија
3393/2021-указ австрија
3394/2021-указ австрија
3398/2021-указ австрија
3400/2021-указ австрија
3401/2021-указ австрија
3403/2021-указ австрија
3405/2021-указ австрија
3406/2021-указ австрија
3407/2021 -указ австрија
3408/2021 -указ австрија
3412/2021 -указ австрија
3413/2021 -указ австрија
3414/2021 -указ австрија
3416/2021 -указ австрија
3422/2021 -указ австрија
3427/2021 -указ австрија
3432/2021 -указ австрија
3433/2021 -указ австрија
3434/2021 -указ австрија
3435/2021 -указ австрија
3436/2021 -указ австрија
3437/2021 -указ австрија
3439/2021 -указ австрија
3440/2021 -указ австрија
3442/2021 -указ австрија
3444/2021 -указ австрија
И денес ништо, или да почекаме до кај 3Има ли промена,кај мене е мрак сеуште.