Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Mицковски сврте страна на пописот и рече - валидно е да се попишуваат кај нас на начин кој нигде го нема у свет, за да можат Албанците да бидат колку и таму да се договориле посто.

Ова му е фала од нив за тоа.

Ебати глупиот. Ем го шитна својот народ, ем го попи курот. Многу слично како Заев.

Математички прецизно треба да пресмета кој беше келепурот што го доби од Алијанса и Беса во периодов(нула), наспроти зијанот што ќе го трпат и државата и партијата негова во периодот што следи.
Ете, сега на пример не дојде власт, како ќе ја направи таа фамозна ревизија, многу ме интересира.

Не само што ќе има востание него и ќе има народен суд, исто како после фашистите, секој што бил соработник - стрелање на лице место по кратка постапка.

Народот не излезе на гласање и ја искажа својата желба, не гласаше за промена на име. Тоа што Зајо ја окупира земјава со монтирани судски процеси, терористички обвиненија и слични удбашки финти и го промена името на земјата на еден нелегален начин, ич не се секирај ќе има последици за тоа. Кога можевме да издржиме 500 години турско ропство и да зачуваме религија и национална свест, кога можевме 50 години да издржиме комунизам, мислиш не можеме да ги издржиме неколку години северџаниве?
БАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ.

Најбоље е тоа што, ни изгласано мнозинство, ни ништо, али битно од форумов тргнаа уште пред неколку дена да бесат и апсат.

Смешно и тажно.
Sega ti tazen si ili srekjen deka ne padna vladata?
Jas bi rekol nekako ko da ti olesna, tesna bese rabotata :cautious:.

...под кирија! :vozbud:
Koja kirija be. Citaj gi sega, istiot muabet samo nekoja godina pokasno. Tolku glupo nesto niti bilo, niti ke se rodi. Prosto mi e za neveruvanje deka uste za nekoja intelektuala se smetaat. Najverojatno od sto se glupi, jas drugo objasnuvanje nemam.

Мрш крвта расипана да ви ја ебам на сите до еден со вакви размислувања, устата крвава да ви ја ебам
Ako planirate da krevate revolucii ili tamu neznam so vi se mota vo toa glavceto, prvo i najbitno e da se vratis od pecalba kade sto mu ja duvna so tamu nekoj tugj pasos. Vaka na internet, na forumi ne se vazi.

Северните куртони среќни дека не паднала владата. Уште не се свесни дека не падна нивна влада, туку на дуи, а северните се декор и се во влада само за тие да бидат плукани за она што го прави дуи и на рает да си тера со агендата.
Амебите му дадоа победа во Кичево и Струга и за возврат кур добија од дуи, па уште весели и среќни, а шефот им го држат во заложништво, не смее оставка, не смее ни на мочање без дозвола од дуи.

Касно е момчиња, републиката отиде во небрано уште во 2016, џабе и курто и мурто сега не ја оправаат а не пак некои си шарени левичари.
Nemozis da mu se ljutis na site, 2016 nekoi decinja ne bea ni polnoletni, ne mozea da glasaat. Tie samo guzva pravea na barikadite i frlaja so kurtoni.

Со кој пасош сум ја дувнал бе и на тебе устата да ти ја ебам, за плата се ебеш цел живот, падна вмро и фрли и борба и револуција, го стави орелот и јадеш гомна као дебил, вистинското вмро вакви како тебе ни куршум не трошело, само ножот играл. Крвта расипана да ти ја ебам
Da ti gi baram postovite kade imase podneseno baranje za bugarski, pa posle si zaminal so romanski na baza na vlasko poteklo.
Toj noz ke kreval, kursumi ne trosel :pos:.
Abe zemaj tamu polni baloni so boja( kurtoni neznam dali ke ti dat, ne e sigurno dali znaes da gi koristis), Apasiev samo sto ne ve viknal na barikadite.

Мрш крвта расипана да ви ја ебам на сите до еден со вакви размислувања, устата крвава да ви ја ебам
Зошто толку трогнат од мојот коментар? Од кога почна вистината да те пецка? Ја мислам треба перма бан да јадеш, на толку ад хоминем сочни пцовки, или си трауматизиран од нешто во животот или како дете твоите те испуштиле од раце и не те воспитале. Нека не ти се крева толку куренцето за левица, нивната идеологија за економија и водење држава да не иде у прилог.

Право неуко детенце, едвај завршил средно, отишол да врти плескавици у Германија, нема два грама познавање за пазарна економија, Адам Смит, закон на понуда/побарувачка за разлика од некој што учел, завршил, магистрирал и он ќе збори за економија и ќе ја оправа државата од таму.

Револуцијата е започната со појавувањето на Левица, нејзиното влијание врз системот и државата е на различни места во вистинско време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom