Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.370
Поени од реакции
13.314
Сакат мажи. Таја вари гравче, тој пие ракија, ќе види нешто на вестите за сдс, ќе ја плесни по газот и ќе извика ВМРОООО.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.641
Поени од реакции
35.182
На кратко, за една жена да биде третирана како Кралица МОРА и мене да ме третира како КРАЛ. Види како ќе се поставиш ти спрема мене, така и јас спрема тебе. Нормално секој со своите можности. На кратко
Ако ти како жена, дадеш се од себе за да ме направиш твој Крал тогаш и јас како маж ќе направам се што можам за да те направам моја Кралица. Буквално до толку просто е. Не можеш да очекуваш некој да биде твој Крал ако ти се понашаш со него како спрема коњ - и обратно.
Па и јас тоа го зборувам бе друже.

Денес @мкд владе имаше постирано фотка, каде што мажите требало да се чуваат како капка вода на дланка, а не само жените. Што се сложувам во целост. Чисто математички, колку ќе дадеш, толку ќе добиеш. Толку е просто, ама жените не чинеле:sneaky:

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Ама сериозно темата е за мажите, а сите мажи зборат како жените се вакви или такви. Оф топик сте бре :D
Мала исправка, темата е „зашто девојките не ги сакаат добрите момчиња“ :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.264
Што значи дека не е за вие на долго и на широко да пишувате какви се жените и колку не чинат.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Па и јас тоа го зборувам бе друже.

Денес Владе имаше постирано фотка, каде што мажите требало да се чуваат како капка вода на дланка, а не само жените. Што се сложувам во целост. Чисто математички, колку ќе дадеш, толку ќе добиеш. Толку е просто, ама жените не чинеле:sneaky:
Види, да бидам искраен, на пола пост стиснав риплеј, и дел по дел почнав да одговарам. На крај коа го видов последното делче сфатив дека можев само да стаам лајк и да продолжам со скролање ама па и јас не трошев тастатура за џабе сеа :D

Иначе да, се сложувам со тебе. :)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.641
Поени од реакции
35.182
Што значи дека не е за вие на долго и на широко да пишувате какви се жените и колку не чинат.
A zamisli tek da e obraten naslovot "zosto mazite ne sakaat dobri devojki" :icon_mrgr:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.264
A zamisli tek da e obraten naslovot "zosto mazite ne sakaat dobri devojki" :icon_mrgr:
Нека си отворат тема и нека си зборат таму. Две теми на форумов има кај што треба ние да си ги искажиме нашите преференции и се набутале сите тука. Иш ајде!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мала исправка на логиката: прашањето е поставено кон широкиот аудиториум, така и јас можам да кажам свое размислување зошто преферираат добри/лоши момчиња.

Поентите на двата коментари на Анон погодија директно во сржта на проблемот и женската философија, им се допаднало тоа или не, се сложувам со Анон.

Но само Агдето си го кажа својот став околу ова прашање. :D
Сакам добри девојки! :love:

Зошто? ПП. :D

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.777
Поени од реакции
30.640
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Мала исправка на логиката: прашањето е поставено кон широкиот аудиториум, така и јас можам да кажам свое размислување зошто преферираат добри/лоши момчиња.

Поентите на двата коментари на Анон погодија директно во сржта на проблемот и женската философија, им се допаднало тоа или не, се сложувам со Анон.

Но само Агдето си го кажа својот став околу ова прашање. :D
Баш поентата на темата е да се дискутира зашто Жените не сакаат добри/сакаат лоши момчиња :D
Повеќе членови тука ја погодија темата директно во срж, меѓу нив е и Анон.

На кратко, лично мислам дека највеќе девојките се ложат на „лоши“ момци во своите тинејџерски години, евентуално рани 20ти. Чисто заради хормоните, сите знаеме какви се тие години :) Исто морам да признаам дека и кај машките е сосем исто, и машките повеќе се „ложат“ на "Bad Girl" тип на девојки во своите тинејџерски години, но како поминува време и созрева човек се менуваат и самите желби и потреби. Нормално тука зборам за мнозинството а не генерализирам.
Иако мислам дека и мажите и жените си имаат свој различни причини зашто би се „ложеле“ на „добри“ или „лоши“. :D

п.с. Тотално ми е чуден тој „nice guy" концепт но не би да навлагам ептен оф топик повторно.

п.с2 Многу си се феминизирал ти у задње време... :smirce:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Баш поентата на темата е да се дискутира зашто Жените не сакаат добри/сакаат лоши момчиња :D
Повеќе членови тука ја погодија темата директно во срж, меѓу нив е и Анон.
Истото го напишав и јас! Не знам дали си гледал Family Feud, популарна емисија (квиз) од 1970тите, ама последните години ја водеше Стив Харви.

Анкетирањето и начинот на размислување меѓу мажите и жените е интересен да се проследи. Имаш кратки видеа на Јутуб, ѕирни ги.

Класичен продукт на инструмент од социологијата со помош на кој доаѓаме до некој генерален заклучок. Така опфаќаш лица од сите возрасти, социјални структури, раси или од сите два пола (репрезентативни примероци) и воочуваш како размислуваат, како резонираат и што сакаат! Доаѓаме до ова твоево кое би било поткрепено со некој таков заклучок.

И тука се сложуваме. :D
п.с2 Многу си се феминизирал ти у задње време... :smirce:
Знам...ме расипаа. :D
Автоматски споено мислење:

Et tu, Brute? :pipi:

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.170
Поени од реакции
13.780
...се знае како се пријавува се стиснува ,,пријави,, а не вака јавно да пишеш, ти можеш да вреѓаш, ама некој ако те извреѓа (иако во овој случај не е спомнат твој ник нејм) одма ко пичица цмиздриш!
...пред да ја казнат топлата, модераторите нека проверат уназад како ти не вреѓаш двете во пакет, твоето постоење на форумов е нас да не' нервираш и да не' банираат, да не ги цитирам сите твои коментари тука...па по твоја инерција да дадам и јас цвеќе... :smirce: @коцка,
@Луси твој оддел е ова така? :cool:

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Жените правеле лице, а мажите биле what you see is what you get :) , колку личности знам само што изневерувале злато девојчиња и во лице ги лажеле, некој од нив до ден денес не ни знаат.

Какви лисици од мажи има не сте свесни :)

Kajgana Shop

На врв Bottom