Zdravo.
Eve vi spisokot so prepiski i statusi so update do denes.
Mozebi vo meguvreme ima nekoi promeni u statusite, no nemav vreme da gi pregleduvam sekoj posebno, pa ako ima nekoj sto ke najde promena u nekoj prepiska od spisokot, neka pise ili neka mi pusti u poraka, pa da smenam.
Saka da izrazam golema blagodarnost do
@Makva koja se potrudi i odvoi del od svoeto vreme i zivci ZA SITE NAS da najde mnogu golem broj na prepiski za kratko vreme po konzulski pat, koi se seuste na finalna, polozitelno itn. sto ke ni koristat da sledime kako odi so promena na statusite na prepiskite vo idnina.
Edinstveno
@Makva se javi na povikot za baranje na prepiski po konzulski pat, sto ne e ic lesna rabota, vi kazuvam od licno iskustvo (imase uste eden sto se javi, ama go snema).
Pa ve povikuvam, ako ima uste nekoj da se nafati da proveruva prepiski, sto potoa jas ke gi vnesam i sredam vo spisokot, neka mi pise i ke mu dadam upatstva kako i od koj do koj broj prepiski da proveruva, za da ne se duplirame edni isti broevi da barame. Taka za kratko vreme ke ja kompletirame cela 2019, 2020 pa i 2021 godina i so toa ke imame tocen uvid koga, do koj broj i koi broevi na prepiski se sledni da imaat promena u statusite, a toa ke im bide od korist na site sto se u procedura, pa i na onie sto planirat vo idnina da pocnat so apliciranje za bugarsko graganstvo.
spisokot: