Олимпијада, Токио 2020

• Креатор на темата Креатор на темата dace@mkd
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ако не до 2100 да бидат олимписки прваци.. не ми е мене големо изненадување ова , време е некој да им покаже заби и на ОИ. Ја искрено сакам Словенија да бидат на врвот , ама со фул Шпанија постава , Франција и Австралија , малце потешко.
Како и да е ова може да ги разбуди Америте само и да ебат све живо и диво до крајот.

Анастасија Золович испиша историја денеска, златен медал во Таеквондо за САД. Мелјинда Келменди разочарувачки настап и не успеа да го повтори успехот од претходната Олимпијада.

Ватерполо мажи, Б група Србија : Шпанија

GettyImages-1330145089.jpg GettyImages-1329833455.jpg

Tatsumi Water Polo Centre, Tokyo, Japan - 25.07.2021

ZCTMPJ7V2RLYRFOBGBHGA25IAQ.jpg

Како екс Олиписки шампиони некако Србите покажаа неспремност во натпреварот со Шпанците кои покажаа доста прецизни удари кон голот на Бранислав Митровиќ, а тоа го призна и самиот капитен Филип Филиповиќ,

ice_screenshot_20210725-163618.jpeg imagen.aspx.jpg

но мора да спомнам дека Шпанците не постигнале ниеден гол да претходно судијата не досуди фаул и остранување од игра на српски играч, што би се рекло да се постигне гол со играч повеќе не е некоја способност на Шпанците,

0acff6d4-953e-3a50-a0ff-67c6b6b31498.jpeg

Србија
Stefan Mitrović, Nikola Dedović, Strahinja Rasovic, Nikola Jakšić, Branislav Mitrović, Filip Filipović, Dorde Lazic, Sava Ranđelović, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Dušan Mandić, Andrija Prlainović

reuters_2021-07-25_2021-07-25t101806z_2008916431_sp1eh7p0sm3pe_rtrmadp_3_olympics-2020-wpo-m-t...jpg

Шпанија
Álvaro Granados, Roger Tahull, Alejandro Bustos, Alberto Munarriz, Blai Mallarach Guell, Francisco Fernandez Miranda, Bernat Sanahuja, Marc Larumbe Gonfaus, Miguel de Toro Dominguez, Daniel Lopez Pinedo, Martin Famera

ice_screenshot_20210725-164130.jpeg ice_screenshot_20210725-164146.jpeg

... дури и во ватерполо имаше ситуација на ВАР за Србите, ама по разгледување од страна на судијата голот им беше признат, но последната четвртина која беше пресудна српските ватерполисти као да се плашеа да удрат на голот од близина све нешто неуспешни удари од далеку што ги чинеше многу изгубени топки и изгубен натпревар!
П.С.
... а, Да и друго... не знам дали така ми се чинеше, ама нашиот презентер (Тв коментатор) видно со радост во гласот навиваше за екипата на Шпанија!

Последно уредено:
Некој треба да им ја пушти Ти живиш у облацима мала на американскиот кошаркарски тим.. :facepalm:

Последно уредено:
тоа ли се симптомите?
... па највероватно имале температура и биле ошамутени, па не дошле до здив, ти што сакаш ламбада да играат? не прочита дека скоро сите амерички гимнастичари се во изолација во посебен хотел највероватно поради позитивни тестови со коронавирусот?

Sve e toa smisleno so covidov ,Kinezive pustija virusot da imaat poveke zlatni medali,nemase kako da gi sprecat , nema slucajnosti

Вечерва игрите почнуваат порано, во 23:30 со триатлонот мажи, па продолжува со сурфање и Скејтборд жени. Исто утре ќе има и планински велосипедизам во Шизуока во 8 часот, може да биде интересно.

Sve e toa smisleno so covidov ,Kinezive pustija virusot da imaat poveke zlatni medali,nemase kako da gi sprecat , nema slucajnosti
...ќе беше таман констатацијата, ама нивни финасиери во тие лаборатории се токму САД! :toe:

Знам дека нема да се сложат многу со мене, но зошто толку многу мамички ги праќаат децата на пливање, немам ништо против пливањето, добар спорт е за развивање на телото, но ние никогаш нема да бидеме компетитивни во тој спорт. Со време кое сите го бранат као ете личен рекорд му бил 4 минути и 3 секунди, да неможиш испод 4 е реално брука за Олимписко натјецање. Само губат време на пливање, кое можат да го искористат на нешто друго да направат нешто повеќе. Друго нешто криминално е да има втори смени во училиштата (знам дека има во помалите градови и селата само прва смена), недостаток од средни и основни училишта го надоместуваат со втора смена. Тоа време после училиштето мора да се искористи за тренирање на некој спорт, или некој друг интелектуален развој, математички клуб, хемиска секција и слично. Ова е тешко во Скопје поради горе наведената причина, но во училиштата со една смена може да се изведе. Училиште до 13:30, спортски клубови кои би се натпреварувале на локално и државно ниво потоа од 13:30 до 17 часот на пример. Секако потоа родителите се враќаат дома, спремаат ручек итн. Секој ден да тренираат по 3 часа е доволно после училиште.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Знам дека нема да се сложат многу со мене, но зошто толку многу мамички ги праќаат децата на пливање, немам ништо против пливањето, добар спорт е за развивање на телото, но ние никогаш нема да бидеме компетитивни во тој спорт. Со време кое сите го бранат као ете личен рекорд му бил 4 минути и 3 секунди, да неможиш испод 4 е реално брука за Олимписко натјецање. Само губат време на пливање, кое можат да го искористат на нешто друго да направат нешто повеќе. Друго нешто криминално е да има втори смени во училиштата (знам дека има во помалите градови и селата само прва смена), недостаток од средни и основни училишта го надоместуваат со втора смена. Тоа време после училиштето мора да се искористи за тренирање на некој спорт, или некој друг интелектуален развој, математички клуб, хемиска секција и слично. Ова е тешко во Скопје поради горе наведената причина, но во училиштата со една смена може да се изведе. Училиште до 13:30, спортски клубови кои би се натпреварувале на локално и државно ниво потоа од 13:30 до 17 часот на пример. Секако потоа родителите се враќаат дома, спремаат ручек итн. Секој ден да тренираат по 3 часа е доволно после училиште.

Може зошто пливање, атлетика и гимнастика се трите базични спорта од кои што излегле сите други? Стварно, ни јас не би го запишала детето на пливање, ма ајде таму, нека игра шах или нека ми бара прекин на функција на 6 години.

Може зошто пливање, атлетика и гимнастика се трите базични спорта од кои што излегле сите други? Стварно, ни јас не би го запишала детето на пливање, ма ајде таму, нека игра шах или нека ми бара прекин на функција на 6 години.
Тоа стои, но зошто би го запишала кога знаеш дека не го бива, за хоби е ОК, но ние не сме главни во тие три спорта. Можеш да го запишеш во Стрелаштво, Џудо, Карате, Таеквондо каде има реални шанси за злато на ОИ

Тоа стои, но зошто би го запишала кога знаеш дека не го бива, за хоби е ОК, но ние не сме главни во тие три спорта. Можеш да го запишеш во Стрелаштво, Џудо, Карате, Таеквондо каде има реални шанси за злато на ОИ
После ако сака нека решава и крстозбори ако му е пасија. Кој сакаш тренер прашај и тоа од овие што се на олимпијадата, се почнува со пливање, гимнастика или атлетика, за да се развие психомоториката кај децата. Сериозно би пратил тодлер да стрела со воздушна?

Откако ќе се позанимаваат со нешто од ова погоре, некаде 2-3 години, спремни се за било кој спорт. Не мора да се на Олимпијада од 12 години.

...поради допинг Русите од 2019 до 2023 год, цели четири години ќе натпреваруваат како индивидуалци спортисти под бело знаме РОК, ако добијат медеља нема да се подигнува руското знаме, а ако добијат златен медал нема да се пушта руската химна, Русија е казнета, но не и нејзините спортисти!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom