Чекај сега, дај ТЕ МОЛАМ цитирај ме КАДЕ реков да аплицираат БЕЗ важечки документи за потекло?Prvo zosto smetas deka treba da se dostavi povtorno potvrda ako e veke dostavena?
Vtoro samo otimisticki mozes da ocekuvas deka ke pomines na sleden status ako podneses dokumenti po noviot zakon i deka so nevazecka potvrda ke pomines na sleden status, vrz osnova na sto go temelis optimizmot?
A neli ti gi nasocuvas pogresno da apliciraat lugje, i da pravat trosoci bez sansi za uspeh ako apliciraat so nevazecka potvrda, a bez vazecki dokumenti za poteklo?
Добро што ти е денес? Ти се кара со некој?
Еве ти достави потврда и сега си на дополнителна повторно. Те молам биди љубезна и кажи ми дали сега кога ќе носиш повторно документи ќе доставиш потврда или не?
Јас ти тврдам дека ако не доставиш (бидејќи си по стара процедура и СЕ' уште важи таа стара процесура) тие ќе те одбијат.
Тоа е мое, сакам да ти помогнам, а тебе ако Лазар, Маринела или било кој друг ти е авторитет или ако се водиш во животот САМО по тоа што го пишува на папиру тогаш пеки - бадијала се цитираме.
Имаше еден куп луѓе кои беа лажени од посредници во годините и БЕА ОДБИЕНИ бидејќи:
Не доставија дополнителни док.
Доставија но не доставија НОВА потврда.
Доставија КОПИЈА од потврда или происход.
Последна ствар, ако се трошоци тоа што има ЦЕНА на потврда во здруженијата и тоа те спречува да не носиш иста, тогаш во ред.
Мене НИШТО што има цена не ми е трошок ниту ми е скапо, особено НЕ за вакви животноодлучувачки ситуации.
п.с. размисли добро дали ќе носиш потврда со овој статус што го имаш. Најдобронамерно ти потенцирам, пошто после назад ЊАМА!