Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
dali moze nekoj da mi uplati i da mi go donese listot dva tri dena porano pa jas direktno vo redot da si zastanam da cekam za da ne gubam vreme?

Да! Само дај му копија од пасош зошто на уплатата мора да се твојте лични податоци и бројот на пасошот...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако сакаш кажи ми потпис на декларацијите каде оверивте (носевте на нотар или ги оверија во амбасадата) и кој ги потпишува декларацији? Само еден родител, така?

Се потпишавме и двајцата родители, а декларацијата ни ја заверија во амбасада.

Ајде малку статистика!

период: 01.01-31.03.2021
Изадени Укази: 46

значи: прв Указ бр. 47 влегува во втор квартал од 2021година...

според извештајот од денес:
период: 01.04-30.06.2021
Изадени Укази: 71

вкупно за семестар изадени Укази (збирот од двата периода): 47+71=118

последен објавен Указ бр. 117!!!
Одбиени од ВП во 2квартал: 19

Значи до денес преостанува дека има потпишани а необјавени уште: 0 до 1Укази!

Ќе има објава на Укази наскоро...

информација од:

Attachments

• 4E6F2D2F-8D0A-45C6-9CCC-8D42A71A74D0.jpeg
    4E6F2D2F-8D0A-45C6-9CCC-8D42A71A74D0.jpeg
    443,5 KB · Прегледи: 64
Ајде малку статистика!

период: 01.01-31.03.2021
Изадени Укази: 46

значи: прв Указ бр. 47 влегува во втор квартал од 2021година...

според извештајот од денес:
период: 01.04-30.06.2021
Изадени Укази: 71

вкупно за семестар изадени Укази (збирот од двата периода): 47+71=118

последен објавен Указ бр. 109!
Одбиени од ВП во 2квартал: 19

Значи до денес преостанува дека има потпишани а необјавени уште: 9 Укази!

Ќе има објава на Укази наскоро...
Sekoja cest za ova,malce da se smirat strastite so ova.ne komentiram nisto povekje

Zdravo na site,
Dali moze informacija za procedura od pocetok preku ambasada/konzulat.. koi dokumenti se potrebni itn. Barav no ne mozev da najdam, znam deka veke ne se podnesuva za proizhod vo DABC.
Fala mnogu

Zdravo na site,
Dali moze informacija za procedura od pocetok preku ambasada/konzulat.. koi dokumenti se potrebni itn. Barav no ne mozev da najdam, znam deka veke ne se podnesuva za proizhod vo DABC.
Fala mnogu
Засега инфото е дека... се е исто само ДАБЧ го нема (y)

Знаете ли некој што е работата чекам за финален преглед а уште не е мрднато од ноември 2020 на сите статуси се менуваат месеците само овај не веќе 2-3 месеци стои истото...

Знаете ли некој што е работата чекам за финален преглед а уште не е мрднато од ноември 2020 на сите статуси се менуваат месеците само овај не веќе 2-3 месеци стои истото...
Nikoj ne znae, nesto se desava so komisiite, nekoi cekaat i po 6 meseci i poveke :toe:(n)

Dali moze da se pomine granica so sertifikat za prelezan kovid?

Здраво,имам поднесено барање за државјанство,интервјуто ми е поминато.Денеска го подигнав бројчето, и се логирав на веб страната за проверка на бројчиња. Статусот ми е следниов "Образувана преписка N:3690/2021/07.06.2021 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване."
Дали некој може да ми објасне што значи ова,и кој е наредниот чекор?
Однапред благодарам :)

Здраво,имам поднесено барање за државјанство,интервјуто ми е поминато.Денеска го подигнав бројчето, и се логирав на веб страната за проверка на бројчиња. Статусот ми е следниов "Образувана преписка N:3690/2021/07.06.2021 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване."
Дали некој може да ми објасне што значи ова,и кој е наредниот чекор?
Однапред благодарам :)
Klikni na linkot, ti pisuva se za statusite kako se dvizat i objasnuvanje za cela procedura.
Автоматски споено мислење:

Ima promeni od finalna vo polozitelno.
Ima nekolku prepiski sto gi sledam, sega proveriv, poveke od niv se na polozitelno, nekoi seuste se na finalna.
Proveruvajte si koj e so status finalna so intervju april/maj 2019.:)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom