Шах

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
1618379892188.png

Излезе книгата "Дамски гамбит" во Арс Ламина, само цената е солена (420 ден).

Последно уредено:
Кај може да ја најдам?
Во Арс Ламина. Имаат книжарници и во ГТЦ и на улица Македонија.

Ian Nepomniachtchi vs Magnus Carlsen, е шампионскиот дуел подоцна годинава, што мислите ќе задржи Магнус или ќе имаме нов шампион?

Ian Nepomniachtchi vs Magnus Carlsen, е шампионскиот дуел подоцна годинава, што мислите ќе задржи Магнус или ќе имаме нов шампион?
Видов дека има предизвикувач (ако е истото). Карлсен мислам дека сеуште е значително подобар од сите останати. :)

Видов дека има предизвикувач (ако е истото). Карлсен мислам дека сеуште е значително подобар од сите останати. :)

Да, имаше турнир на кандидати, победникот го предизвикува Карлсен, видеото од погоре е од тој турнир.

И според мене Магнус е фаворит. Меѓутоа исто така мислам дека му се падна најтешкиот противник. FB_IMG_1619794332569.jpg

Најверојатно така ќе биде, али да не му кроиме капа уште сега поинтересно е некако. Инаку да не заборавиме дека во класичен шах и Карјакин и Каруана( Каруана дури имаше доста шанси за предност или победа ако не се лажам) имаа изедначен резултат и крајот го пресуди тај-брејк, односно блиц и рапид партиите, што според мене е глупост, ама за жал не ги правам јас правилата... :)

Два пати го гледав и само вториот пат фатив нешто од играта. :D

Инаку убаво е што има канали за шах на Јутуб. Знам дека повеќето играчи се на Твич, сепак од таму собираат донации, ама на Јутуб има поширока публика.

Ќе ставам видеа од различни канали, дали од GMs, Мастери или канали кои секојдневно постираат видеа поврзани со шахот.

Акобиан е фантастичен со децата. На овој канал има интересни анализи.

Бенџамин мора да ждере пред камера.

Не знаев дека Спаски сеуште е жив. А Каспаров и Карпов сеуште анализираат игри. Интересна е нивната корелација. :D

Инаку Каспаров е строг ментор, му гледав дел од реакциите, иако пред камера е пријатен.

Кога сакаш да и пристапиш на некоја женска на шанк:
Каспаров :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom